به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز (17 اردیبهشت) در مراسم روز ماما و تجلیل از ماماهای نمونه خوزستان گفت: مراسم تجلیل از ماماها سالانه باشکوه برگزار می شود که این موضوع نشان دهنده توجه ویژه همکاران به مسائل صنفی رشته خود و حضور پررنگی در فعالیت های اجتماعی است.
وی با اشاره به نقش ماما در سلامت جامعه بیان کرد: سلامتی یک مجموعه به هم پیوسته است و اگر انتظار تامین سلامت، حفظ و ارتقای آن را داریم، باید همه حوزه ها نقش خود را در این خصوص به خوبی ایفا کنند و به این موضوع اهمیت ویژه ای داده شود.
ایدنی به عملکرد ماماها در طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر با تاثیرگذاری همکاران ماما در طرح و تحول سلامت، 1.5 میلیون زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی کشور به طور رایگان انجام شده است.
وی با بیان اینکه خدمت دیگری که در طرح تحول نظام سلامت انجام شد و مادران باردار از آن بهره بردند و در آینده نیز ماماها از آن بهره مند می شوند، موضوع ایجاد مرکز «LDR» است، اضافه کرد: در این مراکز تمام خدمات حوزه بیماران از ابتدای پذیرش مادران باردار تا زایمان انجام می شود و یک ماما تمام روند را از پذیرش تا زایمان و مراقبت های بعد از آن بر عهده دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر اینکه راه اندازی این مرکز انقلابی در ارایه خدمات به مادران باردار است،ادامه داد: از سویی ایجاد اتاقهای «LDR» می تواند بستری برای اشتغالزایی ماماها فراهم کند.
وی با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت در حوزه فعالیت های مامایی اظهار کرد: در طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، به ویژه در حاشیه شهرها خدمات فعال ارائه شد و تعداد زیادی از جمعیت مامایی جذب این حوزه ها شدند که ین طرح موجب بهبود وضعیت اشتغالزایی ماماها شد.
ایدنی به ضرروت پررنگ تر شدن نقش فعالیت های مامایی در بهداشت و سلامت جامعه اشاره کرد و گفت: حوزه فعالیت ماماها باید وسیع تر دیده شود؛ اگر شناخت کافی از عملکرد ماما در امر مشاوره، آموزش بهداشت و آموزش والدین وجود داشته باشد، بستری مناسب برای اشتغالزایی ماما نیز فراهم می شود.
وی اذعان داشت: نقش مامایی فراتر از حوزه زنان باردار است و به این ترتیب انتظار داریم در بحث آموزش تنها به مراقبت مادران باردار و زایمان تمرکز نشود و در حوزه های متفاوت به نقش این قشر در بهداشت و سلامت جامعه توجه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به مرگ و میر مادران باردار به عنوان یکی از شاخص های توسعه خاطر نشان کرد: تمام دولت های ملی در سراسر جهان بخش زیادی از فعالیت های خود را بر کاهش مرگ و میر مادران متمرکز کرده اند.
وی تاکید کرد؛ بدین ترتیب نقش مامایی در توسعه پایدار کشور با این شاخص مرتبط است و و اگر فعالیت هایمان را هدفمند کنیم خواهیم دید که ماماها نقش بسیاری در توسعه پایدار کشور ایفا می کنند.
نظر شما