به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید مهدی حسینی پیش از ظهر امروز (16 اردیبهشت) در همایش بزرگداشت اسناد ملی که در سالن سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: از 17 تا 21 اردیبهشت با عنوان روز اسناد در تقویم رسمی جمهوری اسلامی نامگذاری شده است و از همیت رو این همایش برگزار شده است
وی ادامه داد: در استان قزوین آخرین اداره ای که با همت استاندار قزوین و شهردار شروع به فعالیت کرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که در این سازمان گردآوری منابع، ساماندهی و حفاظت از نسخ خطی و اسناد و غیره انجام می شود.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین اضافه کرد: این سازمان در استان از سال 1392 فعالیت خود را آغاز کرد و با وجود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری اندک، در بین ادارات حضور فعال و تعاملات خوبی را داشته است.
وی عنوان کرد: نبود این سازمان در استان مشهود بود به طوری که دانشجویان در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد برای تحویل پایان نامه به این مرکز باید به تهران مراجعه می کردند؛ در بحث بایگانی پرونده های ادارات هم این سازمان نقش مهمی دارد به طوری که ما در سال 94 رتبه اول کشوری را در امحا و انتقال پرونده ها داشتیم و با توجه به این امر 3 هزار و 500 متر فضا در ادارات ما باز شد.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: ما در سازمان امانت دار شما هستیم بنابراین تقاضا داریم از افراد حقیقی و حقوقی آثاری که یادگار پیشینیان است به ما بسپارند و در این خصوص هم در استان فراخوان زدیم و بسیاری افراد مراجعه کردند و بالغ بر 5 هزار کتاب نسخ خطی داریم.
وی خاطر نشان کرد: سازمان اسناد از هویت و اصالت ما صیانت می کند و از ادارات اسنادی که جمع آوری کردیم 15 هزار برگ سند برای پژوهش به دانشجویان، مؤلفان و محققان ارائه دادیم که در گذشته امکان این امر وجود نداشت.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین اعلام کرد: در اسناد ملی خدمات زیادی را می توانیم داشته باشیم و می توانیم آزمایشگاه کتاب داشته و حفظ و مرمت را در مرحله بالا داشته باشیم که ان شالله به این مرحله هم خواهیم رسید.
در ادامه نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز سازمان اسناد ملی در استان ما مستقر شده که با توجه به جایگاه رفیع قزوین در تمدن اسلامی و وجود دانشگاه های متعدد این اقدام انجام شده است.
داوود محمدی عنوان کرد: این سازمان در ساختمان تاریخی مستقر شده و به طور حتم این جایگاه در خور این سازمان نیست و باید در محیط بهتر و آماده تر با شرایط فنی و تخصصی بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
وی گفت: اکنون 500 هزار برگ سند تاریخی داریم که گنجینه ارزشمند برای مطالعه، تحقیق و پژوهش است و با ایجاد فضا می توانیم این رقم را افزایش دهیم و این گنجینه ارزشمند را توسعه دهیم بنابراین همه این سازمان را مساعدت کنند تا گنجینه عظیمی را فراهم کنیم که پشتوانه ای برای حرکت رو به جلو و پژوهش های علمی و تحقیقاتی است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با توجه به تنگناها در خصوص محل استقرار این سازمان، پیگیری خواهیم کرد تا ان شاالله قدم های بلندتری را برداریم.
نظر شما