عبدالرضا فرجیان، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، با اشاره به آمار شهدا و جانبازان استان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: در خوزستان دارای 16 هزار شهید دوران دفاع مقدس هستیم البته به روایتی 23 هزار شهید چرا که در حال حاضر 16 هزار شهید در استان پرونده دارند و تحت پوشش هستند و مابقی به دلایلی در ادوار گذشته پرونده های خود را به استان های دیگر انتقال دادند.
وی با بیان اینکه علاوه بر آن 63 شهید مدافع حرم، هفت شهید واقعه منا و 62 شهید طریق الحسین در اربعین تحت پوشش بنیاد شهید خوزستان هستند، عنوان کرد: همچنین دارای 35 هزار جانباز هستیم که از این تعداد 11 هزار جانباز 25 درصد و 24 هزار جانبار هم زیر 25 درصد هستند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، اضافه کرد: از لحاظ ضایعه جانبازی دارای هشت هزار و 700 جانباز اعصاب و روان، سه هزار و 400 جانباز شیمیایی، 52 جانباز دو چشم نابینای 70 درصد و 100 جانباز قطع نخاعی هستیم که پنج نفر از آنها جانباز قطع نخاعی گردنی هستند.
وی با اشاره به اینکه در استان 2 هزار و 750 آزاده داریم که اکثریت آنها جانباز هستند و در آمار جانبازان قرار گرفتند، تصریح کرد: در کل جامعه هدف و تحت پوشش ما بالغ بر 200 هزار نفر شامل خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران، آزادگان و خانواده های تحت تکفل آنهاست که از مجموع آمار کشوری رتبه پنجم بعد از تهران، خراسان رضوی، اصفهان و فارس هستیم.
وی با بیان اینکه همچنین تعداد جانبازان مدافع حرم استان بالغ بر 200 نفر است که 120 نفر از آنها ثبت سیستم شده و 80 نفر هم تشکیل پرونده دادند و در حال پیگیری هستند، اذعان داشت: در مجموع از باب مدافعان حرم، استان سوم کشور بعد از تهران، خراسان رضوی و خوزستان هستیم.
فرجیان، از دو مرکز درمانی با مدیریت بنیاد شهید در استان خبر داد و افزود: بنیاد شهید خوزستان دارای 2 مرکز درمانی است که یکی از آنها مرکز توانبخشی روانپزشکی بیمارستان بوستان اهواز است که با 125 تخت بستری برای جانبازان اعصاب و روان پیش بینی شده و از باب ارزشیابی بیمارستانی رتبه یک منطقه ای را در کشور دارد.
وی اظهار کرد: مرکز دوم، مرکز توانبخشی جانبازان قطع نخاعی با فضایی بالغ بر سه هزار و 500 متر است که مجموعه ای درمانی، فرهنگی، ورزشی و آسایشگاهی محسوب می شود که فاز اول آن در هفته دولت سال گذشته افتتاح شد و پیگیر هستیم فاز دوم آن را که شامل کلینیک تخصصی شبانه روزی است، راه اندازی کنیم.
وی ادامه داد: کارهای اداری فاز دوم این مرکز با دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام شده و در حال دریافت مجوز بهره برداری و پروانه هستیم که امیدواریم با پیگیری هایی که صورت می گیرد و حمایت های استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بتوانیم هر چه سریع تر کلینیک درمانی این مرکز را هم راه اندزای کنیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، بیان کرد: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، به مناسبت های مختلف مسابقات ورزشی در این مرکز ویژه جانبازان قطع نخاعی برگزار می شود که در همین راستا در روز جانباز مسابقات دارت، ایردارت، تنیس روی میز و فوتبال دستی ویژه جانبازان قطع نخاعی برگزار شد.
وی خاطر نشان کرد: از دیگر اقدامات این مرکز آموزش پیشگیرانه در بحث درمان و سلامت جانبازان قطع نخاعی و دیگر جامعه ایثارگر است که در مقاطع مختلف از جانبازان، همسران، فرزندان و والدین آنها برای حضور در این دوره های آموزشی دعوت به عمل می آید.
فرجیان ابراز کرد: یک مرکز توانبخشی، فرهنگی و ورزشی هم شامل سالن های چند منظوره و استخر سرپوشیده در منطقه کیانشهر اهواز در یک مجتمع چهار هکتاری داریم که سال گذشته فاز اول آن افتتاح شده و در حال حاضر جانبازان و والدین شهدا که در کهولت سن قرار دارند برای کارهای آب درمانی، سونا و جکوزی به این مکان مراجعه می کنند.
وی با بیان اینکه داروخانه شنبانه روزی امام خمینی (ره) اهواز هم در منطقه 24 متری اهواز فعال است که خدمات دارویی را به جامعه ایثارگران و عموم مردم ارائه می دهد، تاکید کرد: خوشبختانه کارهای درمانی از زمانی که طرح تحول سلامت در دولت یازدهم انجام شده، رضایتمندی خوبی در میان جامعه شهدا و ایثارگر به وجود آمده، چرا که قرارداد بیمه خدمات درمانی آن برای قشرهای مختلف توسعه یافته است.
وی یاد آور شد: از جمله این خدمات ارائه حق پرستاری به والدین و همسران شهدایی است که زمین گیر هستند که برای گرفتن یک نفر پرستار ماهی یک میلیون تومان در قرارداد فی مابین بیمه ایران داریم و مواردی که پزشک تشخیص می دهد، تا درمان کامل، هر چند ماه نیاز باشد عقد قرارداد می شود و ماهیانه حق یک میلیون تومانی به خانواده شهدا و جانبازان پرداخت می شود.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان، در خصوص بحث دارو و تجهیزات درمانی به جانبازان، اظهار داشت: بر اساس فرمان و دستور مقام معظم رهبری و تاکید ایشان در خصوص اقتصاد مقاومتی و تکیه بر تولیدات داخلی، قراردادی با بیمه ایران منعقد شده که داروهای خارجی جزء قرارداد ما نیست.
وی با بیان اینکه بسیاری از جانبازان علیرغم اینکه این داروها در کشور تولید می شود اصرار دارند که از داروهای خارجی استفاده کنند، گفت: بر این اساس قرارداد کشوری بسته شده که بیمه هزینه این داروها را معادل تولید داخلی محاسبه و پرداخت کنند و در این خصوص مشکلی نداریم.
نظر شما