مخالفت میانمار با تحقیقات بین المللی درباره مسلمانان روهینگیا

خبرگزاری شبستان: دولت میانمار مخالفت خود را با اعزام هیئت بین المللی برای تحقیق درباره ارتکاب جنایت در حق مسلمانان روهینگیا اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روسیا الیوم، اختلافاتی بین اتحادیه اروپا و «اونگ سان سو چی» وزیر امور خارجه و مشاور دولت میانمار در پی اعلام تایید اتحادیه برای اعزام هیئت بین المللی به منظور تحقیق درباره ارتکاب ارتش میانمار به جنایت جنگی و نقض قومی اقلیت روهینگیا ایجاد شده است.

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست امورخارجه در اتحادیه اروپا در کنفرانس مطبوعاتی با سوچی در بروکسل گفت: شورای حقوق بشر سازمان ملل با تصمیم اعزام هیئت بین المللی برای تحقیق درباره جنایت جنگی علیه روهینگیا موافقت کرده است، زیرا این تصمیم به برطرف کردن شک ها درباره اتهام قتل، شکنجه و تعرض کمک خواهد کرد.

موگرینی افزود: براساس این تصمیم، شورای حقوق بشر به زودی هیئت بین المللی حقیقت یاب را به میانمار اعزام می کند.

وی ادامه داد: هیئت حقیقت یاب بر اثبات وقایع درباره آنچه گذشته است، تمرکز دارد و ما معتقدیم که این مسئله می تواند در اثبات حقیقت کمک کند.

«سوچی» درباره این تصمیم گفت: ما خودمان را از این تصمیم دور می کنیم، زیرا معتقدیم این تصمیم با  آنچه درحال حاضر رخ می دهد، تطابق ندارد.

 وزیر امورخارجه میانمار افزود: تنها توصیه های هیئت مشورتی به ریاست «کوفی عنان» دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد را خواهیم پذیرفت.

در گزارش سازمان ملل متحد که ماه گذشته منتشر شد، آمده است که نیروهای امنیتی در میانمار مرتکب جنایت کشتار دسته جمعی و تعرض در حق مسلمانان روهینگیا شدند و 75 هزار مسلمان روهینگیایی به علت جنایت های دولت میانمار به بنگلادش فرار کردند.

گفتنی است، بیشتر اقلیت مسلمان روهینگیا در راخین زندگی می کنند و درگیری های شدید بین مسلمانان و بودایی از سال 2012 میلادی آغاز شد و بیش از 200 نفر که بیشتر مسلمان بودند، کشته شدند. دولت میانمار همچنین نزدیک به 200 هزار مسلمان از ایالت اراکان را به بنگلادش کوچاند. نسبت مسلمانانی که در استان راخین زندگی می کنند، 4 درصد از جمعیت 42 میلیونی این کشور است. مسلمانان در میانمار از کشتار و تبعید و محرومیت از حقوق سیاسی و آزادی های دینی و مصادره اوقاف اسلامی و محرومیت اقتصادی رنج می برند.

مقامات میانمار از 9 اکتبر 2016 میلادی ممنوعیت ورود و خروج را در اراکان اعمال می کنند؛ این اقدام پس از حمله اعضای سازمان« اکامول» به پاسگاه مرزی این ایالت انجام شد و مقامات امنیتی تدابیر شدید امنیتی راه انداخته است و نیروهای نظامی را به این منطقه اعزام کردند.

کد خبر 626363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha