تحقق اقتصاد مقاومتی ۲۰ سال زمان می برد/ لزوم تغییر فرهنگ مصرف مردم

خبرگزاری شبستان: استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی بیش از ۲۰ سال طول می کشد، گفت: اقتصاد مقاومتی تنها تولید نیست و یک برنامه کلان است که برای تحقق آن باید فرهنگ مصرف تغییر کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی اکبر پرویزی امروز (13 اردیبهشت) در نشست هم اندیشی با نخبگان خراسان جنوبی با موضوع «نقش نخبگان در تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد توسعه استان» اظهار داشت: توسعه قطعا یک بعدی نیست و در هر جایی که به دیگر ابعاد توسعه توجه نشده مشکلاتی به وجود آمده است.

 


وی با بیان اینکه در دنیا بر روی بحث توسعه مطالعات بسیاری شده است، گفت: اما یکی از کم دقتی ها در ایران این بود که 50 سال قبل از ابتدای کار، توسعه را در دامداری و کشاورزی خلاصه کردیم و بعد از انقلاب هم به همین موضوع توجه داشتیم اما هنگامی که فهمیدیم مشکل آب، مانع توسعه کشاورزی و دامداری می شود به سمت صنعت حرکت کردیم که این کار هم بدون مطالعه انجام دادیم.

 


استاندار خراسان جنوبی با توجه به اینکه بخش های مهم و در اولویت استان مشخص است، ادامه داد: برای رفع مشکلات اساسی موجود در تمامی حوزه ها از جمله کشاورزی، صنعت و گردشگری تلاش خواهیم کرد.

 


پرویزی با تاکید بر اینکه مردم منطقه از اهمیت بالایی برخوردار هستند، بیان کرد: اگر به دنبال افزایش مطالبه گری مردم منطقه هستید باید ابتدا خود مدیران استان مطالبه عمومی را پیگیری کنند.

 


وی به مشکل ارتباط صنعت با دانشگاه اشاره کرد و افزود: چرا ارتباط صنعت و دانشگاه خوب نیست باید به دنبال علت این موضوع بروید و دولت در این زمینه تقصیری ندارد و باید عامل عدم ارتباط دانشگاه با صنعت را پیدا کرد.

 


استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پژوهش گفت: پژوهش ها در صورتی ارزشمند هستند که در صنعت و توسعه استان کاربردی داشته باشند؛ باید ببینیم که پژوهش ها چه ارمغانی برای مردم استان داشته است و تکالیف تحمیلی مانع توسعه استان می شود.

 


پرویزی با بیان اینکه از بحث دستیار استاد استقبال می کنیم، افزود: می توانیم 40 تا 50 درصد از هزینه این بحث را تقبل کنیم و بهتر است بنیاد نخبگان به طور ویژه به این موضوع ورود پیدا کند.

 


وی با توجه به اینکه تقاضا و عرضه در کنار یکدیگر برای کشاورزان و دامداران مفید است، ادامه داد: وام هایی با کارمزد چهار درصد و دوره های تنفس طولانی به عشایر استان داده می شود و کمکی برای تولید محصولات دامداری و کشاورزی آن ها است.

 


استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مشکلات موجود در حوزه تولید مربوط به صادرات و مصرف در داخل است، اظهار کرد: باید فرهنگ مصرف مردم تغییر کند و به سمت مصرف تولیدات داخلی حرکت کنند و هر صنعتی که بر روی کیفیت و بازار فروش فکر نکرده باشد روزی به نقطه توقف خواهد رسید.

 


پرویزی با بیان اینکه باید توانایی علمی، فنی و اقتصادی برخی از طرح ها به درستی شناسایی شوند، گفت: طرح های ایجاد شده بر مبنای دانش فنی اقتصادی مشخصی با مشکلی رو به رو نخواهد شد.

 


وی با توجه به اینکه سال گذشته یک میلیارد دلار در استان صادرات از مرز ماهیرود داشتیم، ادامه داد: امسال حجم صادرات روزانه 50 تا 60 درصد افزایش پیدا کرده است.

 


استاندار خراسان جنوبی با اشاره به حوزه گردشگری گفت: باید زمینه فرهنگی برای حضور گردشگران در استان فراهم شود و گردشگری ظرفیت خوبی است که با هزینه کم پی توان به درآمد بالایی دست یافت و از تورگردان ها حمایت می کنیم و راهبری آن ها را بر عهده خواهیم داشت.

 


پرویزی به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی تنها تولید نیست باید فراتر از تولید به اقتصاد مقاومتی بپردازیم و یک برنامه کلان است که با بیش از یکصد موضوع ارتباط دارد و بیش از 20 سال طول می کشد تا تحقق پیدا کند.

 


وی در پایان اظهار کرد: دولت اعتقاد دارد که اگر بخش خصوصی و مردم به همه حوزه ها ورود پیدا نکنند دولت نخواهد توانست کاری را پیش ببرد.

 

 

 

کد خبر 626330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha