خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران دارای ذخایر غنی زیر زمینی و معدنی مهمی چون نفت، گاز طبیعی، آهن، مس، طلا، نقره، روی، سرب، کرومیت، منگنز، تیتانیم، اورانیم، ذغال سنگ، قلع، سنگهای قیمتی مانند فیروزه، گچ و نمک است. کشورمان دومین ذخایر نفتی جهان، یازده در صد ذخایر ثابت شده نفتی زمین معادل ۱۳۰ میلیارد بشکه (بدون در نظر گرفتن نفت خزر)، و نیز دومین ذخایر گازی جهان، هجده در صد ذخایر ثابت شده گاز طبیعی، معادل ۲۶ تریلیون متر مکعب را در اختیار خود دارد.
بنابراین گزارش، ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث داراییهای معدنی به حساب میآید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل میدهد، بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است. از معادن موجود در کشور ۵۴۲۲ معدن فعال هستند و ۲۰۸۶ معدن نیز فعال نیستند. همچنین ۳۵۹ معدن در حال تجهیز قرار دارد.
این گزارش می افزاید: کشورمان با رشد فزاینده ای در بخش معدن و صنایع معدنی در حال حرکت است تا جایی که بهره برداری طرحهای معدن وصنایع معدنی امسال بیش از 4800 شغل فراهم می کند. ایمیدرو در این زمینه به نقل از مهدی کرباسیان، رییس هیات عامل سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) نوشته است: "براساس برنامه ریزی، امسال با بهره برداری از طرح های بخش معدن و صنایع معدنی و توسعه آنها، امکان اشتغال چهار هزار و 822 نفر به شکل مستقیم فراهم می شود. از اولویت های ایمیدرو در سال 1396 اتمام پروژه های نیمه تمام و ایجاد اشتغال و تولید در چارچوب تحقق نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال، است. ایمیدرو با اجرای طرح های توسعه ای خود در سال های 95- 1392، برای پنج هزار و 565 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد و بخش قابل توجهی از این میزان مربوط به سال گذشته بود.
یادآور می شود: سه واحد احیای مستقیم فولادهای استانی شادگان( خوزستان)، میانه (آذربایجان شرقی) و نی ریز (فارس )، تولید کنسانتره سنگ آهن جلال آباد (کرمان)، نیروگاه هرمز- غدیر و اکسین (هرمزگان)، کارخانه 2.5 میلیون تنی کنسانتره سنگ آهن سنگان (خراسان رضوی)، خط انتقال و پست برق سنگان، خط انتقال برق منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان (فارس)، آماده سازی زیرساخت های منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد (آب، برق، فنس گمرک و سیل بند)، بهره برداری از پنج طرح زیربنایی احداث جاده دسترسی به معادن (مسیر دسترسی به معادن طزره، معادن الیگودرز، معادن سیمان زابل، باند دوم خواف سلامی و تکمیل روسازی جاده شورجستان) و گندله سازی پنج میلیون تنی سنگان از جمله طرح های ایمیدرو است که امسال به بهره برداری می رسد.
نظر شما