به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم افتتاحیه سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صبح امروز ۱۲ اردیبهشت ماه با حضور «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی، «سیدرضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی» رییس نمایشگاه کتاب در مجتمع نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.
در ادامه این مراسم تمبر یادبود سیامین سال نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران توسط «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی و «سیدعباس صالحی» رئیس نمایشگاه کتاب تهران رونمایی و امضا شد.
علی لاریجانی در این مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب، با تشکر از نماینده کشور ایتالیا و وزارت ارشاد برای انتخاب این کشور به عنوان مهمان ویژه، گفت: ایران و ایتالیا دو کشور با عظمت تاریخی هستند و امپراتوری ایران و رم خصوصیات مشترکی را بین ایران و رم رقم زد.
وی برپایی نمایشگاه کتاب تهران را نشانگر تعلق خاطر ملت ایران به تفکر، اندیشه و دانش دانست و افزود: در تفکر اسلامی توجه به علم و عقلانیت بسیار زیاد است و وقتی کتاب های اهل حدیث را هم بررسی کنید عقل و علم جزو مقامات اولی هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مقوله تفکر، کتاب و زبان سه مقوله مهم هستند؛ تفکر بدون زبان امکان پذیر نیست و کسانی که از قدمت زبان برخوردارند از قدمت تفکر هم برخوردارند به همین دلیل است که بعد از ورود اسلام به ایران حوزه تعاملات عقلانی وسیع شد.
وی با اشاره به گرایش به وجود آمده در چندین سده پیش که در ایمان عقلانیت وجود ندارد، بیان کرد: شیعیان به این نظر نزدیک هستند که حوزه ایمان جدای از استدلال عقلانی نیست و یک مسلمان باید با تفکر در حوزه عقلانی، ایمان را پیدا کند. تعلقات عقلانی و علمی در حوزه اسلامی ریشه دار است تا حدی که زمانی تفکر در غرب در دوران سیاهی قرار داشت حرکت های عمیق در حوزه تقکر اسلامی را شاهد هستیم و در همین زمان بود که کتاب های ابوعلی سینا در غرب ترجمه شد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در همان زمان نهضت ترجمه تلاش می کرد آثار عقلی غرب را ترجمه کند، لذا کتب زیادی از آن زمان در کشورهای اسلامی وجود داشت که ترجمه شده بود.
وی با بیان اینکه بعد از پیروزی جمهوری اسلامی تلاش مسئولان در راستای جهش علم دانش بود، تصریح کرد: ریشه این امر به آزادی فکر و اندیشه متفکران شیعه برمی گردد. شهید مطهری یکی از توفیقات انقلاب را اصرار رهبران انقلاب برای آزادی می دانست و معتقد به آزادی فکر بود و بر آینده انقلاب اسلامی در استقلال خواهی و آزادی خواهی تاکید داشت. بنابراین از آزادی فکر و اندیشه ضرر نکردیم اما آنجایی که جلوی آزادی را گرفتیم بالندگی از بین می رود.
رییس مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی نسبت به عدم بالاندگی حوزه نشر، توضیح داد: من مخالف یارانه نشر نیستم اما کلید یارانه دست دولت های وقت است و یک روز می دهند و روز دیگر نمی دهند! به نظر من اگر چرخه اقتصادی نشر بهبود یابد بهتر است. در مورد مالیات و ارزش افزوده ناشران پیشنهادی داشتیم که قرار شد مالیات اینها حذف شود. همچنین سرمایه گذاری در چاپ باید صورت بگیرد که این هم باید از صندوق توسعه ملی در این زمینه سرمایه گذاری شود. همچنین ناشرانی که صادرات انجام می دهند نیز باید حمایت شوند.
وی با ارائه پیشنهاد راه اندازی صندوق حمایت از صادر کنندگان در حوزه نشر، بیان کرد: از آنجایی که در چرخه اقتصادی ناشران تجربه ای وجود دارد و آن تجربه نشر کتاب است، باید مدل هایی که چرخه اقتصادی نشر را بهبود می بخشد بررسی کرد.
علی لاریجانی در پایان سخنانش با انتقاد از برخی شعارهایی که در مورد افزایش یارانه داده می شود، آن را به صلاح کشور ندانست و گفت: به صلاح کشور نیست وقتی منابع وجود ندارد، چنین شعارهایی سر دهند. مجلس با این روش ها مخالف است، الان منابعی نیست اگر هم بود به این بخش اختصاص نمی یافت و به چرخه تولید وارد می شد.
نظر شما