رشد سرمایه گذاری خارجی در انرژی های تجدیدپذیر

خبرگزاری شبستان: کشورمان نیز چند سالی است که بهره برداری و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در دستورکار خود قرار داده است و در حال حاضر هم سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی در انرژی های تجدیدپذیر اجرایی شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سال‌های اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند انرژی تجدیدپذیر (Renewable energy) مورد توجه قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیست‌توده به‌طور سنتی حدود ۱۳ درصد، که بیشتر جهت حرارت دهی و ۳ درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقی‌مانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی و سوختهای زیستی می‌باشد که به سرعت در حال گسترش هستند.

 

بنابراین گزارش، کشورمان نیز چند سالی است که بهره برداری و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در دستورکار خود قرار داده است. اقدامات فراوانی در کشورمان در این زمینه انجام شده است و در حال حاضر هم سه میلیارد و 600 میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی در انرژی های تجدیدپذیر اجرایی شده است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از محمد خزائی، رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران نوشته است: "از زمان اجرایی شدن برجام تاکنون، سه میلیارد و 600 میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر اجرایی شده است؛ برخی از این طرح ها مراحل عملیاتی را آغاز کرده و برخی به تولید رسیده اند. در دولت یازدهم، 48 پروژه مهم تولید برق به روش انرژی های نو و تجدیدپذیر، انرژی های بادی، خورشیدی و ... به تصویب سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران رسیده است. تعدادی از این پروژه ها نیز در استان های مختلف کشور، از جمله اصفهان و همدان به تولید برق رسیده اند.

 

رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با اشاره به گسترش فعالیت سرمایه گذاران خارجی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، گفت: خرید تضمینی برق تولیدی این واحدها به مدت 20 سال توسط دولت، به گسترش سرمایه گذاری در این بخش کمک کرده است. دولت حمایت هایی را برای حضور سرمایه گذاران خارجی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در نظر گرفته است که علاوه بر خرید تضمینی، می توان از معافیت مالیاتی پنج تا 13 درصدی برای سرمایه گذاران یاد کرد."

 

یادآور می شود: کل ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور 243 مگاوات است که حدود 158 مگاوات آن نیروگاه‌های بادی و بقیه نیروگاه‌های خورشیدی، برق آبی کوچک و زیست توده هستند.

کد خبر 625896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha