تنظیم سند ملی برنامه درسی بر اساس تعالیم اسلامی/ برای خود رقیب نمی تراشیم

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: این سازمان در طول عمر یکصد ساله نظام تعیلم و تربیت مدرن، برای اولین بار سند ملی برنامه درسی بر اساس فلسفه و تعلیم و تربیت اسلامی و هویت فرهنگی ایرانی تنظیم می کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام بهرام محمدیان، رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش عصر امروز دوشنبه 29 آذر در هشتمین جشنواره کتاب‌های کمک آموزشی رشد در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان گفت: بازگشت سرمایه در امر نشر با کیفیت مناسب، بسیار دشوار است، سال گذشته گفتم آموزش و پرورش ایران در آستانه تحول قرار گرفته اما امروز می‌گویم در چرخه تحول قرار گرفته است، این مسیر خوب طی نمی‌شود مگر اینکه این فرآیند به صورت معناداری طی شود.

 

وی با اشاره به برنامه درس ملی این سازمان خاطرنشان کرد: در طول یکصد سال گذشته که نظام تعلیم و تربیت مدرن در کشور رواج یافته، این اولین بار است که یک سند ملی برنامه درسی ارایه شده است، به عبارت دیگر این سند متکی بر فلسفه خودی و تعلیم و تربیت اسلامی و مبتنی بر هویت فرهنگی ایرانی است و بر این مبنا برنامه درسی ملی تولید شده است.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: وقتی اسناد موجود در شورای عالی آموزش و پرورش را نگاه می‌کردم و برنامه‌های اول آن را می‌دیدم عمده افراد حاضر در آن جلسات انسان‌های باسوادی بودند ولی عمده ایده‌های آنها عاریتی بوده است و از دیگران گرته‌برداری کرده‌اند اما در عین حال در حوزه فرهنگ افراد اهل فرهنگ کم نبودند اما این برنامه‌ها شایسته محصول فکر ایرانی نبود، این باعث شد در سال‌های بعد از انقلاب ببینیم که درخت نظام تعلیم ما شاخ و برگ دارد اما ما نتوانسته‌ایم بهره ببریم.

 

محمدیان همچنین خاطرنشان کرد: در دهه اول انقلاب تحولی در آموزش و پرورش ایجاد نشد اما در این دهه باید این تحول را متناسب با نیازهای روز جامعه ایرانی بازسازی کنیم.

 

وی با بیان اینکه برنامه درس ملی مبتنی بر نظریه اسلامی است، گفت: در برنامه درس ملی رویکرد ما بر شکوفایی صفت انسانی است، وظیفه تعلیم و تربیت آن است که آن فطرت را به کمال نزدیک کند تا خود انسان‌ها خود را بشناسند و خود را شکوفا کنند، برنامه درس ملی مبتنی بر این هدف است.

 

 

محمدیان با اشاره به کاستی‌های نظام آموزشی در کشور بیان داشت: حوزه یادگیری متناسب با نیازهای ما نیست، باید تجدیدنظر کنیم و اصلاح کنیم برخی موارد را، ما برخی برنامه‌های جدی را نداریم.

 

وی از راه‌اندازی مدارس هوشمند در وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: وزارت آموزش و پرورش در راستای راه‌اندازی مدارس هوشمند از سطح ابتدایی به بالا حرکت می کند.

 

وی افزود: باید در حوزه‌های یادگیری تنوع ایجاد کنیم، که البته در برنامه درس ملی این اتفاق افتاده است.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش از ناشران کمک‌آموزشی خواست تا خلاقیت دانش‌آموزان را شکوفا کنند و در ادامه تاکید کرد: باید در این حوزه همه صاحب‌نظران و دست‌اندرکاران حوزه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش را مدد کنند.

 

به گفته محمدیان در برنامه درس ملی پیش‌بینی شده است که محیط‌های یادگیری متنوع شود و این مهم نیازمند عزم ملی و عمومی و کمک همه فرهیختگان جامعه است.

 

وی با بیان اینکه نگاه ما به ناشران کمک‌آموزشی نگاه رقیبی نیست، گفت: نگاه ما به ناشران کمک‌آموزشی رفاقتی است، آنها باید به نظام یادگیری که در قانون اساسی تصریح شده است را تسهیل کنند و فرآیند اجرای آن را دچار اختلال نکنند.

 

محمدیان با بیان اینکه باید به کتاب‌های درسی حرمت گذاشت، گفت: باید به کتاب‌های درسی احترام گذاشت چون سواد درسی است و در این میان مصلحت ملی را روش‌های خودمان را ترجیح بدهیم اما روش‌های جدید را هم پیشنهاد کنیم.

 

محمدیان در خصوص داوری جشنواره کتاب‌های کمک‌آموزشی رشد نیز خاطرنشان کرد: ما همه تلاش‌مان به دلیل جشنواره و هیئت داوران این بود که فرآیند داوری را شفاف کنند و معیارهای داوری را روشن کنند و اسناد را در اختیار هیئت داوری قرار بدهند چون می‌خواهیم وارد عرصه دیگری بشویم.

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش از ناشران کتاب‌های کمک‌آموزشی خواست که یک مطالعه تطبیقی درباره کتاب‌های کمک‌آموزشی در کشورهای دیگر انجام بدهند و گفت: البته برخی از ناشران این کار را کرده‌اند منظورم ترجمه کتاب‌های درسی دیگر کشورها نیست، باید در کتاب‌سازی و تصویرسازی دقت کنیم.

 

وی با بیان اینکه کتاب‌های ما جاذبه‌ای ندارند، خاطرنشان کرد: این جشنواره می‌تواند هم به معلمان، دانش‌آموزان و ناشران در ارایه کارهای بهتر کمک کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 6258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha