به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سیدعلی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در مراسم تقدیر از استادان و دانشجویان نمونه دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان با بیان اینکه علم در مقابل تربیت از مقام پایین تری برخوردار است، گفت: اصل بر تربیت است و این اصل که تمام علم آموختنی نیست، خود یکی از دلایلی است که علم از عقل و تربیت در مرتبه پایین تری قرار دارد.
وی افزود: عقیده ای مطرح است که بر اساس آن یکی از لوازم یک شخصیت ممتاز علمی داشتن استادان و معلمان بسیار است در حالی که شهید مطهری مخالف این عقیده بود چراکه تجربه ثابت کرده کسانی که استادان کمتری داشته اند بیشتر توانسته اند روی پای خود بایستند و مستقل تر شوند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه عقل می تواند علم را کنترل کند و تمام علم آموختنی نیست، خاطر نشان کرد: باید سرنخ هایی از علم را به دست بیاوریم، آن را دنبال کنیم و جلو برویم
وی با بیان اینکه معلم کسی است که سطح فکر شاگرد خود را بالاتر برده و به او بینش و بصیرت بدهد، اضافه کرد: اسلام دینی است که به مساله بصیرت، تفکر و تعقل بسیار اهمیت داده و این موضوع را می توان در آیات و روایات و احادیث مشاهده کرد.
آیت الله شفیعی با اشاره به اینکه اگر علم در دست انسان نااهل بیفتد، نه تنها نافع نیست بلکه می تواند مضر هم باشد، عنوان کرد: دانشگاه بهترین مکانی است که می تواند روشنفکر مذهبی ناب، بصیر و بینا تربیت کند و آن زمان است که انسان می تواند به معنای واقعی کلمه معلم باشد.
وی ابراز کرد: سطح مسلمانان و مذهبیون در مقابل افکار و ایدههایی که پیامبر (ص) داشتند و در برابر بینش و بصیرت ائمه(ع) پایین است و برحسب علل و عواملی ما نه تنها آن سطح فرهنگ، تعقل، بصیرت و درایتی را که اسلام و تشیع از ما توقع دارد به دست نیاورده ایم، بلکه حتی در جهت خلاف آن هم گام برداشته ایم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، ادامه داد: در این راستا بسیاری چیزها را به نام دین و مذهب انجام می دهیم در حالی که اینگونه نیستند؛ اسلام و مذهب می خواهد ما روی پای خود بایستیم، ما به عنوان مسلمان و شیعه آنچنان که باید اسلام شناس و شیعه آگاه نیستیم و این همان چیزی است که ائمه اطهار (ع) ما را از آن بسیار برحذر داشته اند.
وی با تاکید بر اینکه رسالت معلم تنها یاد دادن فرمول ها و برنامه های کتاب نیست، بلکه رسالت اصلی او بینش و بصیرت دادن به شاگرد و تربیت روشنفکر مذهبی است، اظهار کرد: اسلام نمی خواهد ما روشنفکر غیرمذهبی باشیم؛ معنای روشنفکر مذهبی به معنای واقعی کلمه در اسلام و تشیع وجود دارد و عالی ترین مبانی زیربناهای فکری، عقلی و علمی در مذهب شیعه است.
وی با بیان اینکه بسیاری از مواردی که وهابیت علیه ما مطرح می کند مسائلی هستند که اگر آنها را رها کنیم، هیچ لطمه ای به تشیع ما وارد نمی شود، اذعان داشت: ما به خیلی از چیزها به نام مذهب عمل می کنیم در حالی که این موارد از دین و مذهب نبوده، بلکه به مرور زمان عوام الناس، آنها را به دین اضافه کردند و خواص هم در این مورد حرفی نزدند.
آیت الله شفیعی، تصریح کرد: آثار زیادی از شهید مطهری به جا مانده که استفاده از آنها می تواند روشنفکر مذهبی تربیت کند؛ همچنین کتاب هایی از شهید باهنر، شهید بهشتی، شهید مفتح و آیت الله دستغیب در اختیار داریم و از نظر منابع، بسیار غنی و پربار هستیم اما از آنها استفاده نمی کنیم.
وی یاد آور شد: دانشگاهیان در روز بزرگداشت شهید مطهری باید تلاش کنند عظمت فکری اسلام و مذهب را پیش ببرند و آنچه را که به نام دین و مذهب وارد آن شده، کنار زده و مذهب بارز و ناب اسلامی را آشکار کنیم؛ انسان مسلمان باید با عقل علمی جلو برود و ببیند چه چیزی از مذهب و چه چیزی باطل است.
نظر شما