معضل اعتیاد در «خواب باران»/داستان‌های روزآمد کم داریم

خبرگزاری شبستان: سامانی با بیان اینکه نویسنده باید همپا و یا جلوتر از جامعه باشد، گفت: اگر به جایی برسم که در کتاب هایم انعکاسی از مشکلات اجتماعی وجود نداشته باشد، نوشتن را کنار می گذارم.

وجیهه سامانی، از نویسندگان کشورمان در مورد اثر جدید خود به خبرنگار شبستان گفت: کتاب " خواب باران " رمان بزرگسال که حدود 250 صفحه است به تازگی از سوی انتشارات کتابستان منتشر شده و نگارش آن حدود 5-6 ماه طول کشید.

 

سامانی با بیان اینکه کتاب " خواب باران " مضمون دینی اجتماعی دارد، عنوان کرد: این رمان در مورد یک دختر جوان است که به خاطر زندگی شخصی دچار مشکلاتی می‌شود و معتاد می شود. این دختر در زندگی اش چیزهایی را از دست می دهد و تمام فشارها باعث می شود از خدا ببرد و ارتباطش را با خدا کند. دختر داستان قصد خودکشی دارد و در ادامه ماجراهایی برایش رخ می دهد و از جریان هایی مطلع می شود که یک دور برگردان می زند و به سمت خدا برمی گردد.

 

این نویسنده با اشاره به اینکه اعتیاد بین بچه های دانشجو زیاد شده است، بیان کرد: شخصیت اصلی رمان " خواب باران " یک دختر دانشجو است که مبتلا به اعتیاد می شود. امروزه معضلات و مشکلات اجتماعی زیادی وجود دارد که نسل جوان در معرض آنها قرار دارند. در رمان " خواب باران " به اعتیاد و برخی از معضلات اجتماعی به شکل پررنگ پرداختم.

این نویسنده اظهار داشت: کلا داستان نویسی را دوست دارم. این امر یک علاقه ذاتی و استعدادی است که غیرقابل انکار است. نوشتن در این دوره سخت است زیرا مشکلاتی برای چاپ کتاب وجود دارد، حق التالیف ها پایین است و مردم کم کتاب می خوانند. در چنین شرایطی عاملی که باعث شور و اشتیاقم برای نوشتن می شود، بازتاب معضلات اجتماعی در کارهایم است. اگر به جایی برسم که در کتاب هایم انعکاسی از مشکلات اجتماعی وجود نداشته باشد، نوشتن را کنار می گذارم. دوست دارم همپای جامعه پیش روم و مشکلات نسل جدید را در کارهایم منعکس کنم.

 

وی با بیان اینکه در مورد داستان های به روز دچار خلا هستیم، افزود: در ادبیات ژانرهای مختلف داریم که من برای همه آنها احترام قایل هستم. ما به همه این ژانرها نیاز داریم. در زمینه داستان هایی که به روز باشند دچار خلا هستیم. داستان هایی که مشکلات و گرفتاری های مردم را منعکس کنند نه داستان های سیاه نمایی، کم هستند. همانطور که سریال ها به روز هستند، کتاب ها هم باید به روز باشند و مشکلات جامعه را منعکس کنند.

 

سامانی خاطر نشان کرد: نویسنده نباید پشت جامعه باشد. نویسنده باید همپای جامعه و یا در حالت متعالی جلوتر از جامعه باشد. در این صورت کتاب های چنین نویسنده ای با معرفی خوب مورد استقبال واقع می شود. متاسفانه ما در زمینه معرفی کتاب های خوب دچار خلا هستیم. کتاب خوب داریم. افراد کتابخوان هم داریم اما این افراد نسبت به کتاب های خوب آگاهی ندارند و از وجود بسیاری از این کتاب ها بی خبر هستند.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 625652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha