افزایش تولید برق در سال ۹۵

خبرگزاری شبستان: صنعت برق از جمله صنایعی است که کشورمان در طی سال های اخیر به رشد قابل توجهی در این حوزه رسیده است تا جایی که شاهد رشد ۳.۱ درصدی و افزایش ۲هزار و ۳۲۴ مگاواتی ظرفیت تولید برق درسال ۹۵ بوده ایم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است از جمله بخش های انرژی که با توجه به موقعیت جغرافیای کشورمان در آن حوزه دارای پیشرفت هستیم؛ صنعت برق است. در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است.

 

بنابراین گزارش، نیروگاه‌های حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاه‌های برق‌آبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژی‌های نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاه‌های مقیاس‌کوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاه‌ها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاوات‌ساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلووات‌ساعت بوده است که نسبت به سال گذشته خود ۷ درصد رشد داشته است.

 

این گزارش می افزاید: صادرات برق در همان سال ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلووات‌ساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است و پس از آن نیز در مسیر صعودی قرار گرفته است و لغو تحریم ها نیز این فرصت را برای بازار انرژی کشورمان فراهم کرده که ارتباطات گسترده تری در این حوزه داشته باشد. رشد تولیدات برق در کشورمان تا جایی است که شاهد رشد 3.1 درصدی و افزایش 2هزار و 324 مگاواتی ظرفیت تولید برق درسال 95 بوده ایم.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه خبر داده است: "ورود نیروگاه های گازی، چرخه ترکیبی، برق آبی و همچنین واحدهای گازی تولید پراکنده و انرژی های نو به مدار و افزایش 2 هزار و 324 مگاوات به ظرفیت تولید در سال 1395، شاخص های تولید، انتقال و توزیع برق را ارتقا بخشید.

 

درباره شاخص های تولید، انتقال و توزیع برق در شانزدهمین گزارش آمار تفصیلی صنعت برق نشان می دهد پارسال 10 واحد نیروگاه گازی به ظرفیت 1660 مگاوات، سه واحد نیروگاه چرخه ترکیبی به ظرفیت 320 مگاوات، واحدهای گازی تولید پراکنده به ظرفیت 250 مگاوات، واحدهای انرژی های نو به ظرفیت 19 مگاوات و یک واحد نیروگاه برق آبی به ظرفیت 75 مگاوات به جمع واحدهای نیروگاهی و تولید برق کشور افزوده شد. بدین ترتیب ظرفیت نصب شده کل نسبت به سال 1394، 3.1 درصد رشد کرد و به 76 هزار و 427 مگاوات رسید. شاخص تولید انرژی نیز در سال 1395 با رشد سه درصدی نسبت به سال پیش از آن (1394) به 289 میلیارد کیلووات ساعت افزایش یافت که 283 میلیارد کیلووات ساعت آن تولید نیروگاه های وزارت نیرو و بخش خصوصی و بقیه آن مربوط به صنایع بزرگ بود."

کد خبر 625640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha