بازشناسی هویت اصفهان در هفته نکوداشت/ هفته نکوداشت، سنتی اسطوره‌ای و دیرینه

خبرگزاری شبستان: مدیر امور هنری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، هفته نکوداشت اصفهان را فرصتی برای معرفی و بازنمایی شهر دانست و  گفت: هفته نکوداشت اصفهان باید درخور نام این شهر باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، هفته نکوداشت اصفهان، یکی از مناسبت‌های مهم در تقویم این شهر است که سبب جنب‌وجوشی بی‌نظیر در جهان شهر اصفهان می‌شود. یکی از پررنگ‌ترین اتفاقات این هفته فرهنگی در زمینه هنری رخ می دهد كه سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان نقش مهمی در برگزاری برنامه‌های این بخش داشت.

 

محمد عیدی در مورد لزوم برپایی این رویداد به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان اظهار داشت: هر جهان شهری مانند اصفهان که دارای هویت و دیرینه و داعیه‌دار شهر خلاق و شهر جهانی صنایع دستی است باید کانون‌ها و نقاطی را تعریف کند که بتواند فرصتی برای خوانش و بازنمایی شهر پدید آورد.

 

مدیر امور هنری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در ادامه گفت: همه شهرهای بزرگ و هویت دار جهان مانند اصفهان، طبق یک سنت اسطوره‌ای دیرینه، زمانی را با نام هفته فرهنگی شهر مشخص می‌کنند که فرصتی برای معرفی و بازنمایی فرهنگ شهر به وجود آید. این رویداد ملاک سنجشی برای عملکرد فرهنگی شهر محسوب می‌شود.

 

وي جهان شهر اصفهان را دارای مردمی فهیم دانست و بیان داشت: شهروندان اصفهان و کلیه علاقه‌مندان به هنر و فرهنگ بشری انتظار دارند هفته نکوداشت درخور این شهر باشد. در این زمینه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند بازنمایی فعالیت‌ها و ملاک سنجش عملکردهای سال گذشته باشد بخش هنری است.

 

عیدی با بیان اینکه بخش بزرگی از هویت شهر اصفهان، هنرمندان و فرهنگ پیشگان این شهر است افزود: از جمله برنامه‌هایی که در حوزه هنر معاصر با نام زنده رود هنر در این هفته در بخش هنری انجام شد، بررسی کارنامه استاد اکبر مصری پور از نگارگران برجسته شهر به شمار می‌رفت.

 

وی به برگزاری برنامه‌های کارنامه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از شاخصه‌های مهم توجه به هنر اهمیت دادن به سرمایه‌های نمادین است. در سال پیش برنامه‌های کارنامه در این راستا برگزار شد و امسال هم هفته نکوداشت سرآغاز فصل نوین برای این روند بود.

 

مدیر امور هنری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان افزود: نمایشگاه عکس پورنگ بهشتی به همراه هنرمند عکاس اتریشی در موزه هنر معاصر از دیگر برنامه‌هایی بود که بیان‌گر این امر است که اصفهان قابلیت گفتگو در عرصه جهانی در حوزه فرهنگ و هنر را دارد و این قابلیت را در رویدادهای هنری بیان می‌کند.

 

عیدی حوزه ادبیات اصفهان را بخشی برجسته در فرهنگ هنری این شهر دانست و افزود:  نام‌آوران متعددی از اصفهان خلاقیت‌های ادبی بزرگی در رمان، داستان و شعر را تقدیم بستر ادبی کشور کرده‌اند. در اواخر سال پیش یکی از ترانه سرایان اصفهانی افشین یداللهی را از دست دادیم. او سال پیش در هفته نکوداشت میهمان ویژه دفتر تخصصی ادبیات بود.

 

وی ادامه داد: امسال کارنامه افشین یداللهی را متأسفانه بدون او برگزار کردیم و هنرمندانی از تهران و سایر شهرهای ایران در این برنامه حضور پیدا کردند. در این مراسم کتابی که افشین یداللهی وعده آن را داده بود، در فراغ او رونمایی شد که موضوع این کتاب ترانه‌های مربوط به اصفهان است.

 

مدیر امور هنری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان به برگزاری برنامه‌هایی در بخش هنرهای تجسمی اشاره کرد و اظهار داشت: رونمایی از آثار هنرمند بزرگ اصفهانی، استاد فضائلی چند سال است که ذهن کارگزاران هنری شهر را به خود مشغول کرده بود، در این هفته نمونه خطاطی این استاد در قالب کتابی نفیس با مقدمه‌ای از استاد خسرو احتشامی و تذهیب استاد صادق زاده رونمایی شد.

 

وی موسیقی را بخشی از هویت اصفهان دانست و افزود: رونمایی از آثار موسیقیایی شهر اصفهان در قالب آلبوم نوای اصفهان و سرودهای اصفهان که کاری از هنرمندان اصفهانی است، در این هفته توانست به شناخت هویت شهر کمک کند.

 

وی ادامه داد: گروه‌های سرود در عرصه عمومی شهر مانند مقابل عالی قاپو، خانه هنرمندان، هتل عباسی، میدان امام علی، جلفا و ناژوان به اجرای برنامه پرداختند. سرود از آن جهت اهمیت دارد که اصفهان بیش از گذشته موضوع ترانه‌ها سرودها باشد.

 

محمد عیدی خاطره‌ها را لایه پنهان شهر دانست و گفت: دیوارنگاره‌ها موضوعی است که خیلی از افراد به آن توجه نمی‌کردند. مردم اصفهان به‌رسم هنر دیرین بر روی دیوارها خاطراتی می‌نوشتند که ناظر بر حوادث بیرونی بود. دیوار اصفهان غیر از آنکه منبع اسنادی هنر است تاریخی شفاهی بود که در سال‌های اخیر مورد نابودی قرار گرفته بود كه به همت موزه حمام علیقلی آقا طرح دیوارنگاره‌ها توسط دکتر حسین مسجدی مورد تحقیق قرار گرفت و کتابی از آن رونمایی شد.

 

وی خاطر نشان کرد: موزه عصارخانه شاهی که مرکز مطالعات فرهنگ عامه و مشاغل اصفهان است برای نخستین بار در کشور اقدام به تحقیق در زمینه مشاغل به‌صورت تخصصی نموده و با همکاری دفتر تخصصی سینما تعداد 9 فیلم مستند در حوزه مشاغل رونمایی شد.

 

کد خبر 625407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha