خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ایران و انگلستان از سابقه ای طولانی برخوردار است. روابط دو کشور در طول مقاطع مختلف تاریخی، متأثر از شرایط و تحولات سیاسی داخلی، منطقه ای و بین المللی و مبتنی بر یک روابط سینوسی همراه بوده است. پسابرجام فرصتی را برای ارتباطات دوباره میان ایران و انگلستان بر پایه منافع اقتصادی و تجاری مشترک ایجاد کرده است و در این مسیر دیدارهایی نیز میان شخصیت های سیاسی هر دو کشور صورت گرفته است و در حال حاضر فعالان اقتصادی انگلیسی آماده همکاریهای تجاری با ایران هستند.
بنابراین گزارش، توجه به برقراری مراودات تجاری میان کشورمان و انگلیس تا جایی پیش رفته است که ایران در زمره بازارهای هدف صادراتی انگلیس در سال 2017 میلادی قرار گرفته است و شاهد رشد 42 درصدی مراودات تجاری انگلیس با ایران در یک سال گذشته بوده ایم.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از جک استراو، وزیر خارجه پیشین انگلیس نوشته است: "موضع رسمی دولت انگلیس در خصوص تجارت با ایران، برابر با آنچه در تارنمای وزارت تجارت بین الملل نوشته شده، موید گسترش و توسعه کسب و کار تجاری با ایران است. به دنبال توافق هسته ای با تهران و عادی سازی روابط میان انگلیس و ایران، روابط تجاری دو طرف طی یک سال گذشته 42 درصد افزایش یافته است. هر چند سایر کشورهای اروپایی مانند، فرانسه، ایتالیا و آلمان قادر به بهره برداری بیشتری از برجام و توسعه روابط تجاری شان با ایران نسبت به انگلیس بوده اند."
یادآور می شود: انگلستان یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، یکی از اعضای موسس ناتو و محور سازمان کشورهای مشترک المنافع است. به گزارش صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی انگلیس از سال ١٩٨٠ تا پایان ٢٠١٤ و در یک دوره ٣٤ ساله به تدریج از کمتر از ٥٦٦ میلیارد دلار به دو هزار و ٩٤٥ میلیارد دلار افزایش یافته است که نشانگر کارآمدی و هوشمندی مدیران سیاسی و اقتصادی این کشور است. برابر آمارهای ثبت شده در مرکز اطلاعات و آمار آمریکا، درآمدهای بودجه ای دولت انگلیس در سال ٢٠١٤ حدود ٩٣٦ میلیارد دلار و مخارج بودجه آن بالغ بر ١١٠٦ میلیارد دلار بوده است.
بدهی خارجی این کشور تا پایان ٣١ دسامبر ٢٠١٤ رقمی بالغ بر ٨٧٩٥ میلیارد دلار و ذخایر ارزی و طلای آن ١٠٩,١ میلیارد دلار گزارش شده است (این قسمت شامل دیون عمومی و خصوصی غیر ساکنان است که می توان آن را به صورت ارزهای بین المللی، کالا و یا خدمات پرداخت کرد. این ارقام بر اساس نرخ ارز محاسبه شده است نه در مباحث مربوط به برابری قدرت خرید ). در بخش تجارت خارجی، صادرات انگلیس در سال ٢٠١٤ حدود ٥٠٣ میلیارد دلار و واردات این کشور ٨٠٢ میلیارد دلار است.
نظر شما