شاهکارهای معماری، کویر را هویت پذیر و معنی گرا ساخته است

خبرگزاری شبستان: دبیرخانه نخستین همایش نکوداشت هنرمندان و معماران کویر با عنوان «روزگاری از روایت های معماری» با قرائت بیانیه ای در آران و بیدگل به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دبیرخانه نخستین همایش نکوداشت هنرمندان و معماران کویر با عنوان «روزگاری از روایت های معماری» با قرائت بیانیه ای در آران و بیدگل به کار خود پایان داد.

در این بیانیه آمده است: بهار فصل رویش و زایش و شکفتن است و بهار وجود آدمی فصلی پایان ناپذیر در تقویم حیات بشری است بویژه آنکه اندیشه های بهاری طراوتی همیشگی داشته و جهان جان را به استغنایی وصف ناپذیر رهنمون می سازد. آفریدگار متعال یا قلم صنع خویش جهان را به روایتی حقیقی ترسیم کرده است تا در پرتو حقیقت ،هویت معنا پذیرد و ارزش ها الگو هایی  ممتاز برای سبک زندگی انسانها خلق کنند.

این بیانیه میراث فرهنگی و میراث معنوی را مجموعه ای از همه زیبایی ها ،خوبی ها و ارزش هایی دانسته که یا روح پاک و بی آلایش هنرآفرینان و هنرمندان جاودانه شده و در ادامه آمده است: ساکنان کویر مرکزی ایران در همیشه تاریخ با تاسی به چنین نگاهی مفهومی تازه به زندگی بخشیده اند و در این میان شاهکارهای معماری از جمله گنجینه هایی است که کویر را هویت پذیر و معنی گرا ساخته است.

در بخش دیگری از این بیانیه، به نقش معماران و هنرمندان و شهرسازان در این معنی گرایی بی بدیل اشاره شده و می افزاید: نخستین آیین تجلیل از هنرمندان و معماران کویر گامی در راستای انسجام بخشی فکری و اعتقادی به چنین نگاهی بود که با توکل بر معمار بزرگ هستی و هستی بخش کائنات رقم خورد.

در ادامه بیانیه پایانی این همایش آمده است: دبیرخانه همایش «روزگاری از روایت های معماری» با پویش عمومی بر آن است تا با استمرار چنین رویداد هایی سهم خود را در بازنمایی فرهنگ و هنر غنی کویر و کویر نشينان هنرمند ایفا کند.

دبیرخانه این همایش همچنین برای تدوام چنین نگاهی پیشنهادات زیر را به عنوان مبنای حرکت های جدید برای نیل به آرمان شهری بارائه کرده است:

1.تشکیل دبیرخانه دائمی همایش و فعال سازی کمیته های تخصصی

2.تاسیس دفتر مطالعات و پژوهشهای فرهنگ عامه با تاکید بر معماری کویر

3.تدوین شناسنامه مفاخر و هنرمندان معماری کویر

4.احیا وساماندهی محورهای تاریخی و ارزش گرای محله ها با مشارکت اهالی محل

5. تدوین شناسنامه تاریخی و فرهنگی محلات قدیمی

5.ثبت خاطرات شفاهی معمرین و هنرمندان حوزه معماری و شهرسازی باهدف مستند سازی و تجربه اندوری

5.تشکیل انجمن فعالان و دوستداران میراث معنوی با رویکرد معماری انسان گرا

6.تشکیل کمیته پژوهشی برای اولویت بندی مسائل حوزه معماری

7.تجلیل از معماران و معرفی بناهای شاخصی که توسط معماران کویر خلق یا احیا شده اند

8.نامگذاری یکی از خیابانهای در قلمرو باقی تاریخی به نام "معمار "

9. حمایت از پایان نامه های دانشجویی با هدف تشویق دانش آموختگان رشته معماری

10.ساخت مستند کویر و شاهکارهای معماری اش در پویه تاریخ

11.چاپ و نشر ویژه نامه فصلی بمنظور اطلاع رسانی وتبلیغ میراث فرهنگی ملموس و  ناملموس حوزه کویر

12.ایجاد شبکه ارتباطی با شهرهای همسایه کویری و تبادل نظرات و تجربیات

در بخش پایایی این بیانیه، از حمایت شورای اسلامی شهر و شهرداری آران و بیدگل ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تشکل های مردم نهاد آران و بیدگل در برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی سپاسگزاری شده است.

کد خبر 625108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha