به گزارش خبرگزاری شبستان، بحران اروپا بحران دموکراسی است دموکراسی کارشناسی شده نمی تواند دراین قاره پیاده شود چرا که این نوع دموکراسی در منافع سیاسی دولتها کانالی برای ورود نمی تواند بیابد.
دنیتولا دلاپورتا، استاد دانشگاه اروپایی و نویسنده کتب جنبش های اجتماعی و سیاسی بالا گرفتن بحران دموکراسی اروپا را اینگونه برآورده کرد که این قاره به بستری مناسب برای پذیرفتن انقلابهای مردمی شده است.
در این باره نباید فراموش کرد که بحران اقتصادی اروپا زاده بحران دموکراسی در کشورهای اروپایی است.
فئولیبرالیسم مکتب سیاسی ای است که با خود نگرش تنگی نسبت به دموکراسی مردمی به همراه دارد کلین کروش در پست دموکراسی خود نشان می دهد که مداخله سیاسی برای اصلاح بحران های اجتماعی به حداقل رسیده است و مشارکت شهروندی تنها در انتخابات نمایشی دولتها خلاصه می شود و در واقع تاثیر لابی ها و منافع قدرتها بر دموکراسی اجتماعی بسیار افزایش یافته است.
بحران مشهود در نگرش لیبرال به دموکراسی مستلزم فعال شدن جنبش های اجتماعی در بازیابی دموکراسی اروپا است.
امروز در اروپا نئولیبرالیسم ناتوان از ارایه راه حلی برای بحران اقتصادی است.
تا جایی که می بینیم شعار بحران اقتصادی بهانه ای شده است تا ایسلند، ایرلند، یونان، پرتقال و اسپانیا شاهد تظاهرات مردمی باشند.
اما با کمی چاووش و تحلیل درمی یابیم درد اصلی مردم اروپا دموکراسی مرده این کشورها است که به خود واژه دموکراسی محدود شده و کارایی ای ندارد.
بنابراین هشیاری مردم اروپا نسبت به مشکلات ریشه ای این بار آنها را برای احیای دموکراسی به خیابانها می کشاند.
نقد دموکراسی خواهان تدارک جایگزین های مناسب است و این شعار اصلی تظاهرکننده ها را به خود اختصاص می دهد.
همانگونه که قبل از تظاهرات اخیر اروپا در پایان سال 2008 در ایسلند شاهد یخزشی علیه دولت و از همین جنس بودیم.
به گزارش اپن دموکراسی، بحث ها بر سر دموکراسی اروپا بسیار پیچیده به نظر می رسد اما وجد مشترک همه آنها وارد کردن نقد جدی به دموکراسی اروپایی است.
پیشنهادات و راهکارهای متفاوت منطبق بر روشهای سنتی و دیدگاههای جدید آزادسازی خاطرنشان می کنند که خلق فضاهای عمومی و برابری جمعی در اروپا لازم است.
تحلیلگران ناکارآمدی مشهود دموکراسی در اروپا را به شدت نقد می کنند که باعث شده است اعتماد به نفس و ظرفیت احزاب مختلف برای ورود به سیستم سیاسی به شدت کاهش می یابد.
با اضافه شدن فسادهای مالی و اخلاقی دولتها را به این گزینه فشاربر دموکراسی به زیرسوال رفته اروپا صدچندان می شود.
اگر تمرکز بر محکوم کردن فسادهای مالی دولتها بیشتر شود جای امیدواری است که گره خوردن این نوع اعتراض به دموکراسی مخدوش شده اروپا هر چه قدرتمند تر عمل کند.
در حالیکه دولت در حال خلق تصویری ظاهری برای حل بحران ها هستند مردم هر چه بیشتر خواستار تغییرات عمیق می باشند.
جنبش های مردمی اصلاحات در سطح قانون انتخاباتی را می خواهند تا احزاب سیاسی به کلی تغییر یابند.
نتایج فاجعه بار سیاست های اروپایی در حل بحران مالی کنونی و تحلیلات راه حل های غیرمردمی نئولیبرال به رای 90 درصدی مردم اروپا و یونان علیه دولتها ختم شده است اکنون مردم اروپایی دیگر نمی خواهند به گذشته بازگردند و برای ساخت آینده همان راهکارهای محکوم به شکست را تجربه کنند.
پایان پیام/
نظر شما