به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست مطبوعاتی داوران بخشهای سینمای سعادت،جلوه گاه شرق، بین المذاهب و نتپک سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر پنج شنبه ۷ اردیبهشت ماه در طبقه هفتم پردیس سینمایی چارسو با حضور رضا میرکریمی، دبیر جشنواره و امیر اسفندیاری برگزار شد.
بر این اساس، در ابتدای این نشست مطبوعاتی، مراسم معارفه داوران بخشهای مختلف برگزار شد که اسامی آنها به شرح زیر است:
داوران بخش مسابقه بینالملل (سینمای سعادت):
فلوریان گالنبر گر
جسیکا وودورث
لخ مایفسکی
میکو هارادا
اوبرتو پازولینی
فاطمه معتمدآریا
رسول صدرعاملی
داوران بخش جلوهگاه شرق (پانورامای فیلم های کشورهای آسیایی و اسلامی):
دارژان امیر بایو
حمیده عمرووا
نجیب عیاد
زکی دمیرکوبوز
کمال تبریزی
داوران بخش بینالمذاهب:
میکال لوگان
دکتر حجتالله ایوبی
کاتیا مالاتستا
داوران بخش نتپک:
رونالدو تولنتینو
هوشنگ گلمکانی
آن دمی گروئه
زکی دمیرکوبوز، از داوران بخش آسیایی در سخنانی گفت: با سینمای ایران از طریق سینمای اصغر فرهادی و جعفر پناهی آشنا شدم و خیلی خوشحالم مه در جشنواره فجر حضور دارم.
دارژان امیر بایو نیز گفت: دومین بار است که به ایران میآیم که اولین بار در جشنواره فیلم کودک داور بودم. به سینمای ایران علاقه دارم و سینمای آسیا فیلمهای خیلی جالبی داشت.
نجیب عیاد با بیان اینکه همه ایران را دوست دارم و همیشه فیلمهای ایرانی را، گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر خیلی مهم است و من با سینمای جدیدی آشنا شدم.
حمیده عمرووا، رییس سندیکای بازیگری آذربایجان نیز گفت: در خیلی از کشورها، توجه به سینما و هنر وجود ندارد چه این موضوع موجب شگفتی است. طبیعی است که نفوذ جشنواره فیلم فجر هرسال بیشتر خواهد شد.
کمال تبریزی نیز درباره داوری این بخش گفت: همه دوستان داور از کشورهای آسیایی هستند و رسم و رسوم شبیه به هم داریم و در یک جلسه ابتدایی و انتهایی مه با هم داشتیم به دیدگاه مشترک رسیدیم.
وی تاکید کرد: تاثیر جشنوارهها به گونهای است که دیدگاه داوران یکسان میشود و اندیشه و نظرات آنها به همراه نزدیک میشود. بنابراین امیدوارم که جشنوارهها بتوانند چنین نزدیکی اندیشه را رواج بدهند.
مایکل لوگان، منتقد لهستانی در سخنانی گفت: در لهستان تدریس فیلمشناسی میکنم و از فرصت حضور در این جشنواره بسیار خوشحالم به ویژه اینکه در ایران و کشور اسلامی این فرصت را یافتم.
وی بیان کرد: ۱۱ فیلم خیلی مهم را دیدیم و حداقل سه فیلم بسیار زیبا بودند چه مخاطب خواهد داشت که یکی از این فیلمها ارزشهای غنی انسانی داشت.
حجتالله ایوبی، نیز که داور بخش بین المذاهب بود در این نشست مطبوعاتی حاضر نشد.
کاتیا مالاتست، مدرس ایتالیایی نیز در این نشست با بیان اینکه چندین بار به ایران سفر میکند، گفت: جایزه بینالادیان بسیار جایگاه مهمی دارد و به برگزارکنندگان جشنواره تبریک میگویم که طیف فیلمهای مختلفی در این فستیوال حاضر بودند. اهدای این جایزه، تجربهای لذتبخش برایم بود چراکه در کنار آدمهای مختلف این جایزه را اهدا کنیم.
کاتیا مالاتست، منتقد ایتالیایی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره ویژگیهای برجسته فیلمهای بخش بینالمذاهب گفت: فیلمهای خیلی متنوعی در این بخش حضور داشتند که موضوع آنها مرتبط با قصههای انسانی با رویکرد معنوی وجود داشت.
وی همچنین بیان کرد: فیلم های بسیاری متنوعی از کشورهای مختلفی بودند. چیزی که جالب بود این بود که در همه آنها قصه ای از انسانیت و معنویت وجود داشت. در واقع فیلم ها می توانند کاری کنند که آدم ها بهم نزدیک شوند و وقتی به لحاظ فرمی زیبا باشند، تاثیرگذار تر می شوند.
مایکل لوگان، منتقد لهستانی نیز در پاسخ به پرسش شبستان گفت: فیلمهای این بخش درباره وضعیت آدمها و شرایط جنگی بود که این بسیار برای ما مهم بود. چراکه وقتی در فیلمی درباره ارزشهای معنوی مثل صلح و خانواده صحبت میشود، برای ما مهم بود.
وی خاطرنشان کرد: گفتمان مذهبی در داوری این بخش بسیار برایمان مهم بود چراکه فیلمها در تحقق این هدف بسیار به ما کمک میکنند.
نظر شما