جشنواره فجر به فیلم‌های انسانی دور از خشونت و روابط جنسی بها می‌دهد

خبرگزاری شبستان: امیر اسفندیاری گفت: محل بروز اصلی معیارهای جشنواره فجر، در نوع انتخاب اولیه فیلم ها و داوران برای حضور در این جشنواره است و اما پس از آن، هرگز هیچ کس در هیچ سطحی بر نحوه داوری و نظر داوران اعمال نظر و نفوذ ندارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست مطبوعاتی داوران بخش‌های سینمای سعادت،جلوه گاه شرق، بین المذاهب و نتپک سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر پنج شنبه ۷ اردیبهشت ماه در طبقه هفتم پردیس سینمایی چارسو با حضور رضا میرکریمی، دبیر جشنواره و امیر اسفندیاری برگزار شد.

 

لخ مایفسکی، داور لهستانی بخش بین الملل جشنواره فجر در سخنانی گفت: ایران همیشه در قلب من بوده و به معنای واقعی کلمه با شعر و ادبیات ایران عجین هستم. دوست دارم شیراز و اصفهان را ببینم.

 

اوبرتو پازولینی فیلمساز ایتالیایی دیگر داور این بخش بود که او هم درباره ایران و سینمای ایران سخن گفت.

 

رسول صدرعاملی، داور این بخش با اشاره به کارنامه جدی داوران این بخش گفت: ۱۵ فیلم متنوع با تم‌های مختلف انسانی دیدیم. بحثی در مورد فیلم‌ها نداشتیم اما در شب انتخاب، چندین ساعت با هم صحبت کردیم و در نهایت به نظر مشابه رسیدیم.


فاطمه معتمدآریا نیز که داور این بخش است، در سخنانی گفت: از نگاه من هیچ خوشبختی نیست که‌ با انسان‌های فرهیخته و باشعور سروکار داشته باشم چه همگی اینگونه بودند. وقتی به کارهای بزرگ ساده نگاه می‌شود نتیجه بهتری می‌گیریم و این کاری بود که‌ ما در مورد فیلم‌های این بخش داشتیم. آن چیزی که‌ بیش از هر چیزی ارزش داشت، ما با سنین و فرهنگ‌های مختلف به فرهنگ و سینما یکسان نگاه می‌کردیم و سبب شد که‌ با هم بتوانیم داوری کنیم.

 

وی در پایان با آرزوهای خوب برای سینمای ایران، گفت: خیلی خوشحالم که امسال توانستم بعد از چندین سال به عنوان داور حضور داشتم.

 

امیر اسفندیاری، معاون امور بین‌الملل جشنواره جهانی فلیم فجر در پاسخ به پرسش شبستان مبنی بر اینکه هیات داوران چه تدابیر و موازین ویژه ای در نظر گرفتند تا استاندارد خاص جشنواره بین المللی فجر باشد و این جشنواره را متفاوت از سایر جشنواره های سینمایی جهان کند؟ گفت: داوری جشنواره فیلم فجر معیارهای خاص خودش را دارد که منطبق با فرهنگ و ارزش های دینی و ملی ماست و با توجه به اینکه سینمای ما و فرهنگ سینمایی ما دور از خشونت و سکس است، طبیعتاً این نگاه انسانی به جشنواره نیز وجود دارد. در کنار آن اولویت ما نمایش فیلم های ایرانی و توجه به سینمای منطقه است. اتفاقی که در بخش دارلفنون افتاده نشان دهنده توجه ویژه جشنواره فجر بوده و پدیده ای منحصر به فرد است.

 

وی با اشاره به اینکه پشتوانه سینمای ایران فرهنگ ایرانی است، خاطرنشان کرد: جشنواره توجه ویژه ای به سینمای منطقه دارد و این نگاه را در بخش دارالفنون دیدیم، اتفاقی که در جشنواره جهانی فجر افتاده و در فستیوال های دیگر رخ نداده، این است که تعداد زیادی از مهمانان جشنواره جهانی فجر، روسای جشنواره های مختلف سینمایی و خریداران هستند که برای دیدن فیلم به ایران آمده اند.

 

اسفندیاری که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، از طرف هیات داوران بخش بین الملل جشنواره جهانی فجر، درباره معیارهای داوری این بخش گفت: محل بروز اصلی معیارهای جشنواره فجر، در نوع انتخاب اولیه فیلم ها و داوران برای حضور در این جشنواره است و اما پس از آن، هرگز هیچ کس در هیچ سطحی بر نحوه داوری و نظر داوران اعمال نظر و نفوذ ندارد البته همانند همه جشنواره های دنیا هیچ وقت روش داوری داوران هم اعلام نمی‌شود و تاکیدی هم بر این موضوع نداریم.

 

 

کد خبر 624991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha