خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران براساس گزارش BP ( بریتیش پترولیوم) بهعنوان یکی از منابع معتبر برآوردهای انرژی در جهان با داشتن 34 تریلیون مترمکعب گاز طبیعی، 2/18 درصد از کل ذخایر گاز دنیا را در اختیار دارد و از این حیث رتبه اول دنیا را به خود اختصاص داده است این در حالی است که پس از ایران، روسیه و قطر به ترتیب با 6/ 32 و 5/ 24 تریلیون مترمکعب بیشترین حجم ذخایر گازی دنیا را در اختیار دارند. وجود ذخایر گازی ایران؛ کشورمان را به کشوری مناسب برای صادرات گاز به اقصی نقاط جهان تبدیل کرده است. در این مسیر بسیاری از کشورها تقاضای خود را برای واردات گاز از ایران اعلام کرده اند. یکی از این کشورها گرجستان است که بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز بر اساس مذاکراتی که با گرجستان شده است بناست گاز را از مرز ارمنستان به گرجستان برسانیم.
بنابراین گزارش، حال در این راستا قرار است حداکثر تا یک ماه آینده تفاهم گازی میان ایران و گرجستان عملیاتی شود. شانا در این زمینه به نقل از غلامرضا باقری مقدم، مدیرکل مشترکالمنافع وزارت امورخارجه نوشته است: "مدیرکل مشترکالمنافع وزارت امور خارجه گفت: حداکثر تا یک ماه آینده تفاهم گازی میان ایران و گرجستان عملیاتی میشود، امیدواریم با اجرایی شدن این تفاهم، مرحله تازهای از همکاریهای تجاری - اقتصادی میان ٢ کشور آغاز شود. گرجستان در گذشته محموله گازی از ایران خریداری کرده بود، اما به دلیل مشکلاتی که داشتند، آن را حمل نکرده و تفاهم انجام شده را اجرا نمیکردند. در سوآپ گاز همچنان همکاریهای ما با ترکمنستان ادامه دارد و نه تنها شرکتهای ٢ کشور در حال انجام این کار هستند، بلکه چند کشور دیگر نیز اظهار علاقه کردهاند که میزان سوآپ را با ترکمنستان افزایش دهند که مورد استقبال طرف ترکمنی قرار گرفته و امیدواریم که مذاکرات به نتیجه مثبت برسد."
این گزارش می افزاید: شرکت ملی گاز ایران و شرکت گاز ترکمنستان اختلاف نظرهایی را بر سر میزان گاز دریافتی و کیفیت آن دارند و به همین دلیل همکاریهای گازی ٢ کشور کاهش یافته است، اما شرکتها در حال مذاکره برای حل و فصل آن هستند.
یادآور می شود: کشور گرجستان به دلیل برخورداری از امتیازاتی مانند موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مناسب، دارای کشاورزی پیشرفته، معادن، بهرهبرداری از صنایع و صنعت گردشگری از ثروتمند ترین جمهوریهای شوروی سابق به شمار میآمد؛ و مردم آن از استاندارد زندگی بالایی برخوردار بودند. اما پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی، وقوع جنگهای داخلی از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۴ میلادی، اقتصاد گرجستان را به عنوان یک کشور تازه استقلال یافته با بحرانی شدید مواجه ساخت.اما در سال های اخیر کشور گرجستان نسبت به کشورهای اطراف خود و همچنین کشورهای همتراز خود از اقتصادی پیشرفته و نوین برخوردار شده است و رشدی قابل توجه در روند رشد اقتصاد گرجستان مشاهده شده است.
نظر شما