خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران به لحاظ تولید حدود یك میلیون تن خرما در سال از بزرگترین تولیدكنندگان خرمای جهان به شمار می رود با اقداماتی که برای بهبود تولید این محصول انجام شده است امروز تولید خرما به مرز یک میلیون و 170 هزارتن رسیده است. ابوالقاسم حسن پور، مدیر کل دفتر میوه های گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: "سطح زیر کشت نخلستان های کشور 230 هزار هکتار که 200 هزار هکتار آن بارور و 30 هزار هکتار مابقی باغات تازه احداث هستند. پیش بینی می شود در سال جاری تولید خرما به مرز یک میلیون و 170 هزارتن برسد و قرار است 200 هزارتن از خرما تولیدی به بازارهای هدف صادر شود. امسال وضعیت قیمت خرما بسیار مناسب است به طوریکه هر کیلو خرما مضافتی 5 تا 7 هزار تومان به فروش می رسد."
بنابراین گزارش، در ایران به طور سالانه، ۱ میلیون تن خرما تولید میشود که عمده مصرف داخلی آن در ماه رمضان صورت میگیرد. از میان محصول خرمای هر سال ایران، ۱۰ درصد برای صادرات به کشورهای دیگر اختصاص مییابد، ۵۰ درصد به مصرف داخلی میرسد و ۴۰ درصد هم در مراحل مختلف برداشت محصول، ضایعشده و از بین میروند. یکی از شهرهایی که تولیدکنند خرمای صادراتی کشور سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان است که 200 تن خرما سال گذشته از نخلستانهای این شهرستان به کشورهای اروپایی به ویژه آلمان و ترکیه صادر شده است.
این گزارش می افزاید: شیرزاد کمالی، مدیر جهاد کشاورزی سراوان در این زمینه به ایرنا گفته است: "شهرستان سراوان بیش از 70 نوع خرما تولید می کند که مهمترین آنها خرمای مضافتی و ربی است. در چهار هزار هکتار از نخلستان های سراوان خرمای مضافتی و هزار هکتار سایر ارقام خرما تولید می شود. گرده افشانی نخیلات خرمای شهرستان سراوان از اسفند آغاز شده است و تا نیمه نخست ماه جاری ادامه دارد. بیش از 13 هزار هکتار از نخیلات سراوان تا کنون گرده افشانی شده که از این مقدار هشت هزار هکتار در منطقه مک سوخته بخش جالق این شهرستان بوده است."
یادآور می شود: سراوان و ایرانشهر از مهمترین شهرستانهای خرما خیز استان سیستان و بلوچستان محسوب می شوند که همواره بهترین خرماهای کشور را تولید می کنند. شهرستان سراوان در 335 کیلومتری جنوب شرق زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و در همسایگی کشور پاکستان واقع شده است.
نظر شما