مدیریت عالی در گرو کارفرهنگی/پیامبر راز شکوفایی کشورش را در توجه به سرمایه‌هایی درونی می‌دید

خبرگزاری شبستان: امام جمعه اسالم با بیان اینکه حضرت محمد(صلی‌الله‌علیه‌وآله وسلم) برای شکوفایی جامعه مدینه، فقط به سرمایه‌های انسانی موجود در این شهر اکتفا کرد، گفت: برای مدیریت عالی، اولین قدم، کارهای فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تالش،‌ حجت‌الاسلام اصغر جدائی،‌ امام جمعه اسالم ظهر امروز(۵اردیبهشت) در مراسم جشن مبعث که در مسجد اهل سنت محمد رسول‌الله بالاده اسالم با حضور برادران شیعه و سنی برگزار شد، بهترین راه شناخت دوران جاهلیت را بعثت دانست و ‌اظهار کرد: برای درک عظمت بعثت،‌ باید در مورد رسومات جاهلی آن دوره مطالعه کرد تا متوجه سقوط انسان درآن زمان بود.

 

وی با بیان اینکه تمدن نبوی در یک جهش شکل گرفت و مربوط به پروسه زمانی نیست، افزود: موضوع جهش و تحول با وجود اینکه یکی از شگفتی‌هاست اما مورد غفلت قرار گرفته است.

 

امام جمعه اسالم با بیان اینکه تمدن نبوی در یک فرایند زمانی و با اقتباس از تمد‌ن‌های دیگر شکل نگرفت و کاملا متفاوت و تاسیسی بود، گفت: پیامبر مسیر تمدن سازی را از مدینه سازی آغاز و الگوی مدنیت مطلوب را در مدینه النبی ماکت سازی کرد.

 

حجت‌الاسلام جدائی با اشاره به اینکه پیامبر برای امتش خوشبختی را از آن سوی مرزها جست‌وجو نمی‌کرد، تصریح کرد: او سعادت را برای امتش، در همدستی با شیاطین نمی‎دید.

 

وی با بیان اینکه حضرت محمد(صلی‌الله‌علیه‌وآله وسلم)  برای شکوفایی جامعه مدینه، فقط به سرمایه‌های انسانی موجود در این شهر اکتفا کرد، خاطرنشان کرد: به تعبیر دیگر او به سرمایه‌های انسانی توجه کرد و پرورش داد.

 

امام جمعه اسالم با اشاره به اینکه پیامبر راز شکوفایی را در توجه به سرمایه‌هایی درونی می‌دید، اظهار کرد: هر ملتی که به سرمایه‌ های درونی خودش متکی باشد تحقیر و  مجبور نمی‌شود برای جلب رضایت دشمن با او دست بدهد یا قدم بزند.

 

حجت‌الاسلام جدائی با بیان اینکه حضرت محمد مصطفی(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) در سه سال اول بعثت، توجه ویژه‌ای را برای  تربیت نخستین مومنان داشت، افزود: برای مدیریت عالی، اولین قدم، کارهای فرهنگی است.

 

وی با بیان اینکه پیامبر، در چند سال اول رسالتش، کار فرهنگی انجام داد و همه وجودش را وقف این کار کرد، گفت: اگر می‌خواهی باطن انسان‌ها را بشناسید ببینید چقدر به کار فرهنگی اعتقاد و دغدغه این قبیل کارها را دارند.

 

امام جمعه اسالم تصریح کرد: وقتی با یک انرژی فراوان به اسالم آمدم اولین جمله‌ای که از مسئولان ارشد شنیدم این بود «ما یک ریال هم بودجه فرهنگی نداریم»، و یقین داشتم این جمله دروغ محض است زیرا کسی که اعتقادی به کار فرهنگی نداشته باشد بعید است اعتقاد دینی محکمی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه به تعبیر امام خمینی(ره) ملاک هر شخص حال فعلی اوست، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از رموز موفقیت امت پیامبر، اطاعت پذیری و انقیاد آنها در مقابل رسول الله بود.

 

امام جمعه اسالم با اشاره به اینکه یکی از علت‌های اصلی، پیشرفت تمدن نبوی مدنی، ولایت پذیری یثربی‌ها بود، اظهار کرد: ولایت پذیری یک امر قلبی و باطنی است و یک شعار و لقلقه زبان نیست بلکه یک حقیقت انکار ناپذیر آسمانی است.

 

حجت‎‌الاسلام جدائی افزود: امروز خیلی ها دم از ولایت می‌زنند و از مقام معظم رهبری سخن می‌گویند اما سخنرانی‌هایشان ۱۸۰ درجه با مبانی و محورها و نظرات حضرت آقا مغایر است.

 

وی گفت: وقتی رهبر تیزبین در مورد برجام می گوید«خسارت محض» یا می گوید«سم مهلک است»، از طرفی عده‌ای هر روز در سخنرانی‌هایشان سنگ برجام خیالی را بر سینه می زنند، آیا این ها در خط رهبری هستند؟

 

امام جمعه اسالم، یکی از بزرگ ترین تحولاتی که  پیامبر گرامی اسلام ایجاد کرد را تبدیل جنگ‌های قبیله‌ای و ستیزها و بدبینی‌ها به فضاهای صمیمی و دوستی و اخوت دانست و تصریح کرد: اگر در درجه اول این برادری و همدلی سایه گستر نمی‌شد امکان تحول و شکوفایی محال بود.

 

حجت‌الاسلام جدائی با اشاره به اینکه اصولا بسیاری از پیشرفت ها در فضای صمیمیت و همدلی ایجاد می‌شود، خاطر نشان کرد: آن هایی که به دنبال ارتقا و شکوفایی کشور نیستند، همیشه می‌خواهند با حذف و اخراج و سرکوب و غوغاسالاری، به اهداف خودشان برسند.

 

وی، تبدیل رخوت بدویت به پویایی موفقیت را از دیگر تحولات زمان پیامبر عنوان کرد و اظهار داشت: در نظام نبوی، کار و فعالیت ارزش یافت و تنبلی و رکود و بیکاری ناپسند شد.

 

امام جمعه اسالم افزود: هر مسئولی که دنبال تولید و اشتغال باشد هرگز با وارد کردن کالاهای معادل، سبب نابودی و ورشکستگی کارخانه ها نمی شود.

 

کد خبر 624599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha