به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سید علی حسینی، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، امروز (4 اردیبهشت) در حاشیه بازدید از ایستگاه تحقیقاتی عراقی محله ( گرگان) در جمع خبرنگاران گفت: کارهای به نژادی و به زراعی محصولات کشاورزی در این ایستگاه انجام می شود و در ایستگاه تحقیقاتی گنبدکاووس نیز بر روی محصولات دیم مطالعه و پژوهش می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت های خوبی در استان در تولید گندم وجود دارد، افزود: در ایستگاه تحقیقاتی گرگان بیش از 6 هزار لاین و ژرم پلاسم گندم وجود دارد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه 9 رقم گندم در استان کشت می شود، اظهار کرد: علاوه بر این سه رقم امیدبخش هم که 15 سال کارتحقیقاتی بر روی آنها انجام شده، در سطح محدودی کشت شده و پس از اینکه نتایج مطلوبی داشت در سطح وسیع کشت خواهد شد.
این مقام مسئول بیان کرد: همچنین در این مرکز 570 ژنوم باقلا، بیش از 100 ژرم پلاسم سویا و 800 لاین ذرت وجود دارد که در نوع خود کم نظیر است.
وی ادامه داد: در هفته های آینده 50 ژنوتیپ سویا از کشورهای آمریکا، برزیل و استرالیا به این مجموعه اضافه می شود.
حسینی گفت: یکی از کارهای اساسی هر کشوری داشتن یا تهیه ژرم پلاسم گونه های مختلف گیاهی است که امیدوارم بتوانیم در آینده ای نزدیک در تولید بذر کلزا نیز موفق شویم.
سالانه 250 طرح تحقیقاتی در استان انجام می شود
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه بخش تحقیقات همواره مظلوم واقع می شود، گفت: طبق قانون قرار بود 1.5 درصد درآمد ناخالص داخلی به بخش پژوهش اختصاص داده شود اما هیچ وقت بیشتر از نیم درصد نشد.
وی با بیان اینکه سالانه در این مرکز 250 طرح تحقیقات انجام می شود، افزود: مرکز از محل درآمدهای خود از قبیل انجام تحقیقات برای دستگاه های اجرایی و... بخشی از طرح های خود را انجام می دهد.
حسینی بیان کرد: سال گذشته 420 میلیون تومان اعتبار از محل موسسه تحقیقات به مرکز اختصاص یافت؛ علاوه بر آن سال گذشته درآمدهای مرکز نیز 200 میلیون تومان بوده است.
نظر شما