به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، کامبیز مهدی زاده امروز (4 اردیبهشت) در همایش گرامیداشت هفته سلامت در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: حوزه بهداشت در تمامی بخش ها کارهای خوبی انجام داده است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است، گفت: به همین علت موضوع خدمت رسانی و کمک به مردم استان سخت شده است و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وسعت بسیاری در استان دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به عملکرد این دانشگاه در حوزه بهداشت اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 316 خانه بهداشت فعال در استان شناسایی شدند و 61 مورد مرکز خدمات جامع سلامت روستایی سال 95 در استان فعالیت داشتند.
مهدی زاده با توجه به اینکه 5 مرکز تسهیلات زایمان در استان فعالیت دارند، ادامه داد: 58 پایگاه سلامت شهری در سطح استان سال 95 فعال بودند و 24 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و شهری روستایی به ارائه خدمات پرداختند.
وی با بیان اینکه 5 واحد قرنطینه در استان وجود دارد، گفت: از این تعداد تنها 2 واحد سال گذشته فعال بودند به این دلیل که سایر واحدهای قرنطینه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند و به دنبال کسب مجوز برای جذب نیروی انسانی در این مراکز هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه 70 درصد از جمعیت استان در شهرهای زیر 20 هزار نفر و روستاها زندگی می کنند، اظهار داشت: 83 درصد مردم از دفترچه بیمه و 16 درصد سایر بیمه ها برخوردارند و یک درصد از جمعیت یعنی متولدین جدید فاقد دفترچه بیمه هستند.
مهدی زاده با توجه به اینکه 50 درصد از مراکز خدمات جامع سلامت خراسان جنوبی دارای آمبولانس هستند، گفت: طی سال های گذشته دستگاه های آمبولانس در بین مراکز توزیع نگردیده است.
وی با بیان اینکه از یکصد هزار تولد زنده در 9 ماهه سال گذشته مرگ و میر نوزادان به 8.3 درصد رسیده است، ادامه داد: مرگ و میر مادران باردار در استان کاهش قابل توجهی داشته است و مرگ و میر مادران باردار یکی از حساس ترین شاخص های بهداشتی محسوب می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با توجه به اینکه افزایش در بیماری های غیر واگیر به خصوص در فشار خون داشتیم، گفت: تمام جمعیت استان تحت پوشش برنامه بهداشت روان هستند و حدود 100 درصد از دانش آموزان پایه اول استان معاینه مقدماتی می شوند.
وی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت در چند بخش سبب ارتقای وضعیت بهداشت و سلامت استان شده است، بیان کرد: در این راستا 17 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی را طی 6 ماه آینده در استان راه اندازی خواهیم کرد.
مهدی زاده از بهره برداری 31 خانه بهداشت و 3 پایگاه سلامت در استان خبر داد و افزود: برای جذب یکصد و 28 بهروز برای خانه های بهداشت در استان فراخوان داده ایم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه اقلام دارویی استان در سال 94 به 436 قلم افزایش یافته بود، ادامه داد: تعداد ماما در برنامه پزشک خانواده در استان از 87 به 110 نفر از سال 92 تاکنون ارتقا یافته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رتبه چهارم در سامانه ثبت نام سلامت الکترونیکی کسب کرده ایم و 95 درصد پانسیون پزشکان در استان تجهیز و نوسازی شده اند.
نظر شما