به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، ۲۵ رجب المرجب مصادف با سالروز شهادت امام موسی بن جعفر علیهما السلام در سال ۱۴۸ هجری قمری است؛ امام بزرگواری که به فرموده مقام معظم رهبری هیچ دورانی بعد از دوران امام سجاد علیه السلام به سختی دوران موسی بن جعفر علیهما السلام نیست.
در زمان امامت امام موسي كاظم(علیه السلام) شرايط براي مبارزه ي منفي و قيام علمي و ارشاد مردم، آماده بود. با توجه به اين وضعيت، آن امام بزرگوار، فعاليت خويش را در دو جبهه آغاز فرمود. يكي مبارزه ي منفي و عدم تسليم در برابر طاغوت و متنفّر كردن مردم از دستگاه ظلم و جور و ديگري در جهت ارشاد و هدايت مردم و نشر احكام و تربيت شاگردان.
امام كاظم(علیه السلام) در اين راه سختي هاي فراواني را متحمل شده و ساليان طولاني در زندان هارون، خليفه ي ستمكار عباسي محبوس شد سرانجام پس از ۵۵ سال زندگي و ۳۵ سال امامت در حالي كه سال هاي زيادي از دوران امامت را در زندان ستم هارون الرشيد عباسي گذرانده بود به دستور خليفه و توسط زندانبان قَسيُّ القلبي به نام سِندي بن شاهِك مسموم شده و به شهادت رسيد. شهادت آن امام بزرگوار در زندان بغداد صورت گرفت و بدن مطهرش را در نزديكي بغداد و در محلّي كه امروزه به كاظمين مشهور است به خاك سپردند.
امام رضا علیه السلام فرمودند: زيارت قبر پدرم، موسي بن جعفرعليه السلام، مانند زيارت قبر حسين عليه السلام است. (كامل الزيارات ، ص ۴۹۹)
احادیثی از امام کاظم علیه السلام:
تمام علوم جامعه را در چهار مورد شناسائى كرده ام:
اوّلين آن ها اين كه پروردگار و آفريدگار خود را بشناسى و نسبت به او شناخت پيدا كنى.
دوّم، اين كه بفهمى كه از براى وجود تو و نيز براى بقاء حيات تو چه كارها و تلاش هائى صورت گرفته است.
سوّم، بدانى كه براى چه آفريده شده اى و منظور چه بوده است.
چهارم، معرفت پيدا كنى به آن چيزهائى كه سبب مى شود از دين و اعتقادات خود منحرف شوى يعنى راه خوشبختى و بدبختى خود را بشناسى و در جامعه چشم و گوش بسته حركت نكنى.(كافى: ج ۱، ص ۵۰، ح ۱۱)
كسى كه در امور زندگى خود با اهل معرفت مشورت كند، چنانچه درست و صحيح عمل كرده باشد مورد تعريف و تمجيد قرار مى گيرد و اگر خطا و اشتباه كند عذرش پذيرفته است.(نزهة الناظر و تنبيه الخاطر: ص ۱۲۳، ح ۱۳)
مؤمن هميشه همراه خود پنج چيز بايد داشته باشد: مسواك، شانه، مهر و جانماز، تسبيح براى ذكر گفتن انگشتر عقيق به دست راست داشتن در حال نماز و دعا و... (بحارالا نوار: ج ۹۸، ص ۱۳۶، ح ۷۶)
هر كه زبانش صادق باشد اعمالش تزكيه است، هر كه فكر و نيّتش نيك باشد در روزيش توسعه خواهد بود، هر كه به دوستان و آشنايانش نيكى و احسان كند، عمرش طولانى خواهد شد. (تحف العقول: ص ۳۸۸، س ۱۷)
برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی حدیث شیعه
نظر شما