انرژی خورشیدی؛ محور همکاری های تازه ایران و ایتالیا

خبرگزاری شبستان: پس از لغو تحریم ها مراودات تجاری ایران و ایتالیا گسترش یافته است و در حال حاضر قرار است ایران و ایتالیا در زمینه انرژی خورشیدی همکاری کنند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مناسبات بین ایران و ایتالیا از یک پشتوانه غنی تاریخی، فرهنگی و تمدنی برخوردار است که همین عامل در پیشبرد روابط دوجانبه در همه اعصار بسیار حائز اهمیت و موثر بوده است. مناسبات اقتصادی ایران و ایتالیا همواره از دیرباز وجود داشته و دارای قدمتی دیرینه است.

 

بنابراین گزارش، اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال 1367 در تهران تشکیل شد و هفتمین دوران نیز در سال 1383 در تهران برگزار شده است. در سال‌های اخیر روند همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی فی‌مابین افزایش یافته و علاوه بر تبادل هیأت‌های مختلف، سمینارهایی برای تقویت همکاری‌های دوطرف در کلیه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، فنی و صنعتی در پایتخت‌های دوکشور برگزار شده است. همکاری اقتصادی شکل گرفته بین دو کشور، بر پایه شناخت و اعتماد متقابل بوده است که بواسطه همکاری و فعالیت‌های چند ده ساله شرکت‌های ایتالیایی بویژه در بخش‌های صنعت نفت، پتروشیمی، فولاد، انرژی و مکانیک، ساختارهای زیربنایی و مکانیک ایجاد شد.

 

این گزارش می افزاید: با توجه به آمار مبادلات اقتصادی ایران و ایتالیا تراز تجاری دو کشور، ایران سال 2013 با واردات یک میلیارد و 56 میلیون یورویی از ایتالیا در مقابل صادرات بیش از 137 میلیون یورو واردات هفت برابری داشته است. در حالی که در سال 2014 واردات از ایتالیا در همین میزان تقریبا ثابت مانده یعنی یک میلیارد و 156 میلیون یورو و در مقابل 440 میلیون یورو به این کشور کالا صادر شده است که حاکی از افزایش بیش از دو برابری صادرات ایران به ایتالیا است. پس از لغو تحریم ها مراودات تجاری دو کشور گسترش یافته است و در حال حاضر قرار است ایران و ایتالیا در زمینه انرژی خورشیدی همکاری کنند.

 

بنابراین گزارش، روابط عمومی استانداری هرمزگان در این زمینه به نقل از فابیو تورزنی، رئیس هیات سرمایه گذاری ایتالیا نوشته است: "با توجه به ظرفیت های موجود درهرمزگان، مصمم به سرمایه گذاری در زمینه انرژی خورشیدی در این استان هستیم. این استان ازظرفیت های خوبی در زمینه ایجاد تاسیسات انرژی نو و پاک برخوردار است. هدف دیگر ما اجرای طرح های سرمایه گذاری با مشارکت شرکت ها و نیروی کار ایرانی در تولید انرژی های نو و در نهایت انتقال دانش تولید انرژی پاک به شرکت های ایرانی است. برنامه ما در هرمزگان این است که ابتدا با احداث نیرو گاه های کوچک خورشیدی تا 25 مگاوات اقدام به فعالیت کرده و در گام های بعدی به سمت احداث نیروگاه های بزرگ تولید انرژی های نو حرکت کنیم."

 

یادآور می شود: مزرعه ٧٤٤ هکتاری خورشیدی برای حمایت از سرمایه گذاران در زمینه تولید انرژی های پاک در این استان راه اندازی می شود. استان هرمزگان در ایران استانی استراتژیک است که 60 درصد صادرات و واردات کشور را به خود اختصاص داده است. هرمزگان دارای 14 جزیره بزرگ و کوچک و 1200 کیلومتر مرزهای آبی است که ظرفیت های بی نظیری برای سرمایه گذاری است.

 

کد خبر 624040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha