سید شهاب صدری، در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در رابطه با بخشها و ویژگیهای مسجد امام علی (ع) دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: این مجموعه تنها مکانی برای امور عبادی نیست و دارای بخشهای معاونت فرهنگی، دفتر نهاد نمایندگی رهبری، موزه گالری و درمانگاه نیز هست.
وی با اشاره به مساحت بنای مسجد دانشگاه علامه طباطبایی، که بالغ بر ۶ هزار و ۸۰۰ مترمربع است، افزود: از سال ۱۳۹۱ تا ابتدای سال ۹۲ اسکلت این ساختمان احداث شد اما با تغییر در مدیریت این دانشگاه، تغییراتی نیز در نقشه و نمای این مسجد اتفاق افتاد، زیرا که بنا بر طرح اولیه قرار بود کل مساحت آن ۶ هزار و ۸۰۰ مترمربع باشد و تنها مسجد باشد اما با تغییرات و بازنگری صورت گرفته، به یک مجتمع فرهنگی ـ عبادی تبدیل شد و در راستای استفاده بهینه از مساحت آن، فضاهای الحاقی دیگری نیز در فضای اصلی و در مجاورت آن طراحی شد.
مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه علامه طباطبایی، درباره مراحل ساخت گنبد مسجد امام علی (ع) گفت: بعد از طراحی، پوسته فلزی گنبد مسجد ایجاد شد و سپس در کارگاه ساخت فایبرگلاس، تهیه و ساخته شد، جنس گنبد این مسجد از فایبرگلاس با الیاف مسلح است که در مقابل عوامل جوی مانند سرما و گرما آسیبی نمیبیند.
صدری در مورد بخشهای مختلف مسجد امام علی (ع) اظهار کرد: «موزه گالری» با مساحت ۵۵۰ متر مربع که علاوه بر موزه دانشگاهی به عنوان یک فضای نمایشگاهی مناسب در مراسم و برنامههای مختلف قابل استفاده است و اختصاص یک اتاق برای نمایش آثار شخصی مرحوم علامه طباطبایی و در نظر گرفتن فضای دیگری در طبقه همکف این موزه برای عرضه فعالیتهای دانشجویی از جمله بخشهای این مجموعه و مسجد است.
وی خاطرنشان کرد: با آغاز به کار مسجد امام علی (ع) دانشگاه علامه طباطبایی، معاونت فرهنگی و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه، در آن مستقر میشوند و یک سالن اجتماعات ۷۰ نفری نیز در آن به عنوان فضای پشتیبان فعالیتهای اداری و فرهنگی و حتی آموزشی فعال میشود.
مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه علامه طباطبایی، اظهار کرد: درمانگاهی که در این مسجد در نظر گرفته شده است دارای مساحتی بالغ بر ۵۰۰ متر است و در ضلع شرقی آن در نظر گرفته شده است و با در نظر گرفتن ورودی مجزا افراد خارج از مجموعه دانشگاه نیز می توانند به آن مراجعه کنند.
صدر با اشاره به وجود محراب با کاشیهای هفت رنگ و معرق تزیین شده در این مسجد، افزود: شبستانهای این مسجد و رواقهای دو طرف آن مجموعا در چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع طراحی شدهاند که کاسهبندیهای زیر گنبد، رسمیبندیها و گرهچینیهای اجرا شده در فضاهای شبستان به همراه کاشیکاری زیرگنبد از جمله مختصات آن هستند و قطار کاشی دور تا دور شبستان آقایان نیز به آیات اول تا چهاردهم سوره «حجرات» مزین است.
وی درباره سازه بنای مسجد امام علی (ع)، خاطرنشان کرد: برای انجام کارهای خاص معماری در این مسجد از مهندس بیابانی دعوت به عمل آوردیم تا در این پروژه همکاری داشته باشد، وی یکی از بهترین معماران کارهای سنتی در حوزه مساجد و ابنیه زیارتی در کشور است که پروژههای بزرگی مانند طراحی و نظارت بر طرح توسعه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و حرم حضرت علی (ع) به او واگذار شده است.
مدیر امور فنی و عمرانی دانشگاه علامه طباطبایی، به اعتباراتی که برای ساخت مسجد امام علی (ع) هزینه شده است، اشاره کرد و گفت: هزینههای عملیات عمرانی این مسجد بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان شد که این هزینه علاوه بر هزینههای مقاومسازی و تقویت سازه، شامل ایجاد کاربریهای جدید، گنبد پیشساخته مسجد و کارهای خاص معماری داخل مسجد مانند یزدیبندیها، مقرنسکاریها، گره بندی و کاشیهای معرق و هفت رنگ و محراب باشکوه مسجد بوده است.
نظر شما