هزاران شهید برخاسته از مساجد گواه تاثیر مساجد در امر انسان سازی است

امیرحسین فردی معتقد است هزاران هزار شهید برخاسته از گلستان مسجد و حضور جریان ساز مردان و زنان با اخلاص مسجدی در جامعه گواه تاثیر انکارناپذیر مساجد در امر انسان سازی است.

 

 

خبرگزاری شبستان: بچه های مسجد اغلب مردان و زنان خود ساخته آینده می شوند که در هر نقطه ای که باشند، حضورشان جریان ساز است. آنان که با معنویت مسجد و اخلاص بچه مسجدی بودن به اوج می رسند، هیچ گاه مصلحت خود را به مصلحت اطرافیانشان ترجیح نداده و در هر قدمی تنها خدا را می بینند. هزاران هزار شهید برخاسته از گلستان مسجد گواه تاثیر انکارناپذیر مساجد در امر انسان سازی است.


سال ها قبل "مسجد" پایگاهی بود برای تولد ایده های منحصر به فرد و رشد استعدادهای گمنام... در گوشه ای از تهران نیز مسجدی بود که بعدها یکی از تاثیرگذارترین مساجد کشور شد، مسجدی که پاتوقی بسیاری از نویسندگان امروز ادبیات انقلاب بوده است.


امیرحسین فردی، مسئول مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری یکی از این افراد بود که در مسجد جواد الائمه (ع) خیابان آزادی تهران فعالیت داشت، وی متولد پنجم مهرماه ١٣٢٨ روستای قره تپه دامنه جنوبی کوه سبلان است.


وی بخش هایی از دوران کودکی و نوجوانی خود را در دامنه‌های سرسبز سبلان سپری کرده، سال های طلایی‌ای که هنوز هم برای او یادآور روزهای باشکوه زندگی در دل طبیعت است. زمانی که او قدم در کوچه پس کوچه‌های پایتخت گذاشت، علاوه بر آشنایی با مظاهر تمدن شهری با دل مشغولی دیگری هم آشنا شد که در سال های بعد با زندگی او گره خورد. آن هوای تازه، مقوله‌ای به نام "ادبیات" بود که تا امروز هم ذهن و زبان این نویسنده را به خود معطوف کرده است.


وی از مؤسسان کتابخانه مسجد جوادالائمه(ع) در سال ١٣٥٣ است و در تشکیل شورای نویسندگان مسجد نیز نقشی تاثیرگذار داشت. همچنین حضور فعال در عرصه‌‌های اجرایی حوزه ادبیات به خصوص ادبیات داستانی در این سال ها از او چهره‌ای سختکوش و مقاوم ساخته است.


همچنین در کارنامه فعالیت های اجرایی امیرحسین فردی، می‌توان به فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، کتاب سال شهید حبیب غنی‌پور، جشنواره ادبیات داستانی بسیج، جشنواره راهیان نور، انجمن قلم ایران و جشنواره قصه‌های قرآنی اشاره کرد.


امیرحسین فردی که مسئولیت مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری را بر عهده دارد انجام فعالیت های فرهنگی در مسجد را موجب افزایش توفیقات و برکات بسیاری برای انسان می داند و آن را شکلی از عبادت برمی شمارد.

 

وی پیرامون تاثیر حضورش در مسجد و انتخاب مسجد برای انجام فعالیت های فرهنگی اش به خبرنگار شبستان گفت: کسی که در مسجد حضور می یابد، وجودش پر از خوبی و زیبایی می شود و رنگ خدا به خود می گیرد در نتیجه تمام کارهایش هم خدایی می شود.

 

فردی تاثیر مسجد در روح و جشم انسان ها را با ارزش دانست و گفت: مسجد زمینه ساز فاصله گرفتن انسان از زشتی ها و پلیدی ها می شود و انسان را به سوی خوبی ها و زیبایی ها سوق می دهد، ضمن اینکه حضور در مسجد، زمینه ساز آشنایی با انسان های مومن و انتخاب دوستان خوب برای جوانان را فراهم می کند.

 

مدیر مرکز آفرینش های هنری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی پیرامون راهکارهای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد گفت: مساجد باید برای همه مقاطع سنی برنامه داشته باشند تا زمینه ساز استقبال و برآورده کردن نیازهای روز آنها باشد.

 

عضوشورای نویسندگان مسجد جواد الائمه(ع) ایجاد کتابخانه در مسجد را یکی از ضرورت های مهم دانست و خاطرنشان کرد: همه مساجد باید برای کودکان و نوجوانان کتابخانه داشته باشند، زمینه برگزاری جلسات قرآن خوانی، اجرای سرود و نمایش، برپایی اردوهای تفریحی، ورزش و برنامه های کمک آموزشی باید در مسجد فراهم شود، اگر این مهم محقق شود دیگر نیازی نیست که جوانان و نوجوانان برای آموزش به مکانی جز مسجد مراجعه کنند.


فردی با اشاره به اینکه بیشتر خانواده های ایرانی علاقه مندند که فرزندانشان در مسجد حضور داشته باشند و با این پایگاه دینی مانوس باشند، تصریح کرد: حتی اگر خانواده ای خود اهل مسجد نباشد، از حضور فرزندش در مسجد احساس رضایت می کند و به این مکان دینی اعتماد دارد و علاقه مند است که فرزندش در مسجد رفت و آمد داشته باشد و مسجد را به عنوان پاتوق فرهنگی انتخاب کند.


وی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مساجد پر رونق و فعال تر از قبل انقلاب شدند که یکی از نشانه های آن رونق نمازهای جماعت بود که اصلاً با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست. استقبال مردم از نمازهای جماعت و مراسم اعیاد و عزاداری ها و دیگر برنامه های مسجد نشان از اعتماد مردم به این پایگاه اثرگذار دینی دارد ولی مسجد نباید تنها مکانی برای عبادت مردم به ویژه جوانان و نوجوانان باشد، بلکه باید همانند صدر اسلام کارکرد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی داشته باشد و در تمام ابعاد به مخاطبان خود خدمات ارایه دهد.


مدیر مرکز آفرینش های هنری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه امروز نهادهای فرهنگی دیگر همچون فرهنگسراها نباید موجب حضور کم رنگ تر جوانان در مسجد شوند، ادامه داد: اوایل انقلاب و در نبود فرهنگسراها بیشتر بچه ها به مساجد رجوع می کردند ولی در حال حاضر بخشی از اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در مراکزی جز مسجد صرف می شود که این کار متولیان مساجد را در این زمینه سنگین تر می کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 62362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha