به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ، توجه به نقش بنیادین علوم انسانی و نقدهای فراوانی که بر وضعیت موجود آن وارد است، تحول علوم انسانی را ضروری مینماید. وضعیت مطلوب این تغییر، همانا پیراستن این علوم از مبانی فکری سکولاریزم است؛ اما ترسیم چارچوبی برای تولید علوم انسانی اسلامی، بدون درک درستی از این علوم و اسلامی سازی آن و همچنین اثبات امکان و تبیین چگونگی تأثیرگذاری گزارههای کلامی میسر نیست.
این کتـاب ضمن تحلیـل چالـشهـای معرفتشنـاختی، علم شناختـی و دیـنشناختـی ناظـر به عـدم امکـان تأثیرگـذاری و نقـد آنها، پـذیـرش حداکثـری تأثیر گزارههـای کلامـی در همه مؤلفههـای ماهیـتسـاز و هـویـتسـاز علم و همچنیـن مـراحـل تحقیـق و فرایند تحـقق علـوم، نسبت بـه علـوم انسانی رایج ـ معنای خاص و عام آن ـ و مطلوب، و عدم اختصاص تأثیرگذاری، به مقـام گردآوری، چگونگی این تأثیرگذاری را براساس یکی از حالتهای الف) پیشینی و پسینـی؛ ب) مستقیم و غیر مستقیم؛ ج) خـرد و کلان تصـویر میکند.
کتاب درآمدی بر مبانی کلامی علم دینی: با تأکید بر علوم انسانی اثر جدید «قاسم ترخان» به همت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی چاپ و روانه بازار شد.
نظر شما