خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تشکیلات گمرکی در ایران سابقه دیرینه دارد. در زمان اشکانیان ( سده سوم قبل از میلاد) سازمان منظم گمرکی وجود داشته و شعب آن در مرزها آمار واردات را در دفاتر مخصوصی ثبت و حقوق معینی دریافت می کردند. در این دوره صادرات از پرداخت حقوق گمرک معاف بوده است. در زمان ساسانیان ( سده چهارم تا ششم میلادی) حقوق گمرکی به میزان یک دهم ارزش یا مقدار از واردات دریافت می شده است. بنابراین گزارش، با ورود اسلام به ایران این رویه در سایر ممالک اسلامی رایج گردید. در دوره صفویه عوارض گمرکی کالاها با توجه به بهای آن تعیین می شد. از سال 1053 هجری شمسی (1674 میلادی) گمرک به صورت اجاره ای اداره می شد و این ترتیب بیش از دو قرن ادامه داشته است. در سال 1336 هجری شمسی (1957 میلادی) گمرک به وزارت منظم و از 1345 هجری شمسی (1966 میلادی) از وزارت اقتصاد مجزا و به وزارت دارایی ملحق شد. هم اکنون گمرک ایران از سازمانهای وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارایی است.
بنابراین گزارش، گمرك ايران از سازمانهاي وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارايي است. گمرک ایران نیز در کنار سایر بخش های اقتصادی در خلال سالها فعالیت خود به درجاتی از پیشرفت برای تسهیل امور رسیده است و چندی پیش گمرک ایران در مبارزه با تخلف و قاچاق به رتبه سوم جهانی دست یافته بود و در حال حاضر نیز گمرک هشت برنامه برای حمایت از تولید پوشاک داخل تدوین کرده است.
این گزارش می افزاید: گمرک جمهوری اسلامی ایران در این زمینه خبر داده است: "گمرک با هدف حمایت از تولید ملی حسابرسی پس از ترخیص را درباره برخی برندها اجرایی میکند تا مشخص شود پوشاک موجود در بازار برخی برندهای معروف آیا پس از طی تشریفات کامل گمرکی وارد کشور شده یا بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و با دور زدن قانون وارد شده اند تا در نخستین فرصت نسبت به جریمههای سنگین این برندها اقدام شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده است تنها پس از ثبت برند انواع پوشاک توسط نمایندگی نسبت به ثبت سفارش اقدام کند. یکی دیگر از برنامه های حمایتی گمرک جلوگیری از نصب تابلوهای تبلیغاتی برای شرکتهایی است که نمایندگی ندارند که میتواند در کاهش سوءاستفاده از برندهای معروف پوشاک مؤثر باشد.
براساس این گزارش شماره بارکد (GTIN) و شناسه کالا برای شفافیت هر چه بیشتر واردات پوشاک اجرایی خواهد شد و نمایندگیها مکلف به ثبت قیمت رسمی ارائه شده از شرکت مادر که صحت آن به تایید مقام های صلاحیتدار کشور مبدأ (اتاق بازرگانی) و رایزن جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدا رسیده باشد، هستند و به هنگام اخذ گواهی ثبت نمایندگی از مرکز اصناف (قبل از واردات کالا) باید شناسه لازم را در سامانه TSC اخذ و به گمرک اجرایی ارائه کنند. یکی دیگر از برنامه های مهم آن است که ثبت سفارش پوشاک باید به نام دارنده گواهی فعالیت نمایندگی باشد و در هنگام اظهار پوشاک به گمرک مشخصات کالای وارداتی و نشان تجاری پوشاک ثبت شود. ارزش انواع پوشاک با برندهای مربوط باید در سامانه TSC گمرک ایران برمبنای هر ثوب تعیین و اعلام شود."
یادآور می شود: پیشتر رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، گردش مالی صنعت پوشاک را سالانه 400 هزار میلیارد ریال عنوان کرده و گفته بود که صنعت پوشاک با کمترین هزینه می تواند اشتغال و درآمد فراوان ایجاد کند و در این زمینه برترین صنعت است.
نظر شما