صدا و سیما؛ بهترین وسیله ارتباط جمعی برای مبارزه با اعتیاد

خبرگزاری شبستان:جامعه شناس گفت: صدا و سيما بهترين وسيله ارتباط جمعي است كه مي تواند اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را از درون خانواده ها آغاز كند، زيرا اين رسانه روزانه ميليون ها مخاطب دارد و تاثير پذيري از آن بيش از ساير رسانه هاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،وهاب آذرنیا استاد دانشگاه و جامعه شناس گفت: از سالهای گذشته تاکنون میلیونها نفر روزانه برنامه های صدا و سیما را تماشا می کنند و بهتر است صدا و سیما با برنامه سازی دقیق و کارشناسی شده مباحث رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.


وی اظهار کرد: اطلاع رساني و آموزش مهارت هاي زندگي به خانواده ها در جهت مبارزه با اعتياد از طريق صدا و سیتما را مفید دانست و اظهار کرد:براي رهايي و جلوگيري فرزندان از مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها بايد آرامش در خانواده ايجاد شود زيرا فردي كه معتاد مي شود اعضای خانواده نيز الگوهای رفتاری خاصی در پیش می‌گیرند و همین رفتارها به تدریج باعث آشفتگی و ناکارآمدی بیشتر می شود.


این جامعه شناس ادامه داد: مصرف مواد مخدر از دیر زمان در جامعه بشریت وجود داشته ولی در دهه های اخیر با توليد انواع مواد مخدر صنعتي و دسترسي آسان و قيمت ارزان مصرف فزاینده اين مواد در اکثر کشورها بویژه ميان جوانان رواج يافته است .


وی با اظهار تاسف از اینکه کشور ما يكي از کشورهای مصرف کننده مواد مخدر در دنیاست ، اضافه کرد: هر چند آمارهای رسمی بیش از یک میلیون نفر معتاد را نشان می دهد ولی واقعیت این بوده که مصرف موادمخدر بصورت پنهانی دو برابر این رقم است .


استاد دانشگاه اعتیاد را بیماری دانست نه جرم و گفت :خانواده هایی که با اعتیاد دست به گریبان هستند، با محدودیت های عاطفی و روانی روبرو می شوند، اعضای این خانواده ها نمی توانند به راحتی حرف های دلشان را به یکدیگر بزنند و ابراز وجود کنند چون از آن می ترسند که حرف هایشان به وقوع یک فاجعه منجر شود.


آذرنیا ،ترغيب دوستان و همنوايي با آنان ، اختلال در فرآيندهاي جامعه پذيري ، ضعف كنترل و نظارت ها، نداشتن ابزار مناسب جهت گذراندن اوقات فراغت ، رهايي از فشارهاي اجتماعي شامل فقر، مدرك گرايي ، بيكاري و ضعف در قدرت ابراز وجود و تصميم گيري فردي را از مهمترين مواردي بيان كرد كه تقاضا را در ميان قشر نوجوان و جوان كشور ، مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها افزايش داده است .


اين استاد دانشگاه تصريح كرد: اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر ، توجه به نيازهاي نوجوانان و جوانان و اجراي برنامه هاي مهارت هاي لازم در مقابله با اعتياد را مي طلبد ، دست اندركاران و مسوولان بايد اين موارد را در اولويت هاي كاري خود در تحقق اين رويكرد قرار دهند.

 

کد خبر 623041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha