به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان چند سالی است که در کشور مشغول فعال شده و از نظر پژوهشی و مطالعاتی به طور قابل قبولی پیشرفت داشته است. از طرفی ویژگی آموزش این برنامه بر اساس متون داستانی است که البته ساختار و محتوای آن کاملاً متفاوت از داستانهای رایج به همراه یک راهنمای کاملا متفاوت است و از طرف دیگر، اغلب داستانهایی که در حال حاضر موجود است و در کلاسها و حلقههای کندوکاو مورد استفاده قرار میگیرد، ترجمه داستانهایی است که متخصصان این برنامه در کشورهای دیگر، دست به تألیف آن زدهاند.
با توجه به تفاوت فرهنگها و جهانبینی که در بین کشورها وجود دارد به نظر میرسد ترجمه این داستان ها و حتی اقتباس از آنها چندان پاسخگوی نیاز ما نیست و لزوم تولید داستانهایی که هماهنگ و همراستا با ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی ما باشد، احساس میشود. لذا گروه فلسفه برای کودکان، با توجه به این نیاز و همچنین بنا بر پیشنهاد علاقمندان به برگزاری این دوره تخصصی، طرح این کارگاه را تدوین نمود.
همچنین از آنجائی که آزمون دوره به صورت غیرحضوری برگزار می شود، سوالات آزمون، پس از اتمام کارگاه در اختیار اعضا قرار می گیرد و پس از مدت زمان معینی، پاسخ ها دریافت و پس از تصحیح توسط اساتید از افراد موفق در آزمون برای تألیف داستان، بهره خواهیم برد.
در این دوره، تدارک مقدمات برای تربیت نویسندگان داستانهای فلسفه برای کودکان و نوجوانان در کارگاههای تخصصی، بسط و ترویج برنامه فلسفه برای کودکان در جامعه و جلوگیری از انحطاط برنامه به دلیل عدم آگاهی کامل نسبت به بنیادهای نظری و شیوه های عملی آن صورت می گیرد.
محتوای دوره و اهم سرفصلهای مطالب دوره به شرح زیر است:
برنامه فبک و داستان در برنامه فبک
آشنایی با داستانها در برنامه فبک
بررسی نمونههایی از داستانهای فبک (ترجمه شده)
بررسی نمونههایی از داستانهای فبک (تالیفی و اقتباسی)
راهنمای داستانهای فبک با هدف افزایش دانش نظری درباره داستانهای فبک
ارتقای مهارت عملی انتخاب داستان برای کلاسهای فبک
تقویت و توانمندسازی مربیان برای تهیه محتوا
بر اساس این گزارش: شرکت در این دوره برای داستان نویسان حوزه کودک شامل دانشجویان ادبیات، محققان، کارشناسان و علاقمندان حوزه های ادبیات داستانی و نویسندگان و فعالان در حوزه برنامه فبک شامل افرادی که دوره های تربیت مربی دیده اند و می خواهند مربی شوند، ضروری به نظر می رسد.
گفتنی است شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است. مدت زمان این دوره : ۱۲ساعت (۶ جلسه ۲ ساعته ) طی ۲ روز است. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مراجعه کنند.
نظر شما