محمود مظفر قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زمینه عملکرد این ستاد در طول یک سال گذشته اظهار کرد: در طول سال پیش آنچه از سوی ستاد طراحی شده بود به نتیجه صدرصد رسید، ما در طول این یک سال گذشته توانستیم آنچه برای برپایی نماز صبح در نظر گرفته بودیم را انجام دهیم و به احیای این فریض بپردازیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات ما در طول سال گذشته برگزاری دورههای آموزشی برای مدارس و دانشگاهها بود،در این راستا دورهای برای معلمین و اساتید تعبیه شد، همچنین برای مربیان مهد کودک نیز کلاسهایی برای آموزش مفاهیم نماز در نظر گرفته شد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور تاکید کرد: ما در سال پیش توانستیم مبلغینی برای تبیین نماز و اعزام آنها به شهرستانها آموزش دهیم، در این میان طرح یاوران نماز که در اصل آموزش بانوان حوزوی برای ترویج و اقامه نماز بود نیز انجام شد.
مظفر یادآور شد: یکی از اهداف ما در سال پیش ساماندهی گروههای مردمی برای ارزیابی نماز بود، همچنین برای ادرات و کارکنان نیز ساماندهی نرمافزاری و سختافزاری صورت گرفت و ازاین رو شرایط در بسیاری از ادارات بهبود پیدا کرد.
وی افزود: طرح بازرسی به نمازخانههای بینراهی نیز رخ داد و بازسازی بسیای از این نمازخانهها و همچنین ساخت برخی نمازخانهها درمکانهایی که الزام داشت نیز انجام شد، در ایام نوروز نیز به موضوع برگزاری نماز توجه ویژهای داشتیم و در بحث مسافرت هموطنان این موضوع رعایت شد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در پاسخ به این سوال که اقدامات ستاد برای ترویج فرهنگ نمازخوانی در سال جدید چه خواهد بود خاطرنشان کرد: ما همانند سال95 تمرکز خود را بروی طرح یاوران نماز خواهیم گذاشت، دراین راستا گروههای مردمی باید تشکیل شود تا بتوانیم به صورت مردمی موضوع نماز را تبیین کنیم.
مظفر در مورد نقش فضای مجازی در برنامههای امسال ستاد اقامه نماز گفت: فضای مجازی برای اولینبار امسال به برنامههای ستاد اضافه میشود، دلیل استفاده از این بخش برای ارتباط قویتر با نسل جوان است، زیرا این روزها این فضا بخش عمدهای از زندگی مردم به خصوص جوانان را در برگرفته است.
وی ابراز داشت: یکی دیگراز اقدامات سال96 ستاد آموزش نیروهای مختلف اعم از مدیران و معلمان مدارس برای ترویج فرهنگ نماز است، در واقع سعی داریم که معلمان غیرپرورشی و دینی را در دورههای متنوع آموزش دهیم، زیرا برخی از معلمان ارتابط خوبی با دانشآموزان دارند و از این رو میتوانند تاثیرگذاری خاصی را بروی شاگردان خود داشته باشند و بتوانند نماز و فواید آن را برای دانشآموزان تبیین کنند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در مورد ارزیابی این ستاد از برپایی نماز در طول سال پیش و برنامههای این ستاد گفت: ما برای برنامههای خود و اجرا آن بررسی میدانی کردهایم، در این آمارگیری جامعه آماری ما کل کشور بوده است، باتوجه به آمارهای ما در حدود 75درصد از مردم کشور نماز میخوانند، اما نکته قابل توجه این است که آیا نمازگزاران به صورت مستمر نماز را میخوانند یا خیر، با بررسیهای انجام شده متوجه شدیم که تنها 40درصد از مردم نماز خود را مستمر میخوانند و همین تعداد در نماز صبح به20درصد کاهش پیدا میکند.
مظفر افزود: در تحقیقات میدانی متوجه شدهایم تنها 20درصد از جوانان در مساجد به هنگام اقامه نماز حضور دارند،در واقع موضوع اصلی تنبلی در نماز خواندن است، در اصل تعداد کسانی که در نماز خواندن تنبلی میکنند از بینمازها بیشتر است.
وی با گلایه از برخی مسئولین در رابطه با اقامه نماز در ادارات خود اضافه کرد: مسئولین ما افراد نماز خوانی هستند اما اقامهکننده نماز در ادارات و سازمانهای خود نیستند، ما مشکلی با مسئولان خود در سطح ارشد نداریم زیا افراد نماز خوان هستند اما اولویت اول آنها اقامه نماز نیست، در واقع خود این افراد در اولوقت در نمازخانه محل کار خود حضور پیدا نمیکنند تا این فرهنگ برای دیگران نیز الگو شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور افزود: برای آموزش مدیران و مسئولان مختلف دوره مکنت را در نظر گرفتهایم که امید است با این دوره آموزشی مسئولان ما در کارهای خود اولویت اول را به نماز اختصاص بدهند و دیگر شاهد برگزاری برنامهها و همایشها به هنگام وقت نماز نباشیم تا تداخلی ایجاد نشود، همچنین مسابقه بزرگ خاطره نویسی نماز را نیز در نظر گرفته ایم.
مظفر در پایان در ارزیابی عملکرد ستاد اقامه نماز در سال جدید اظهار داشت: ارزیابی برنامههایی که هر سال انجام شده است نشان از پیشرفت سالانه ما دارد، از این رو امید است با تعاملی که با گروههای مردمی و مدیران و مسئولین صورت میگیرد بتوانیم فرهنگ نماز را ارتقا بخشیم.
نظر شما