ماه رجب ماه تخلیه قلب از رذایل اخلاقی و شیطانی است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه گفت: ماه رجب ماه تخلیه قلب از رذایل اخلاقی و شیطانی و آماده کردن جان برای مهمانی خدا در ماه رمضان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدباقر حیدری کاشانی، استاد درس خارج فقه شامگاه چهارشنبه در مراسم اعتکاف که به همت ستاد مرکزی اعتکاف خواهران هیأت رزمندگان اسلام پیروان عترت در مسجد جامع بقیه‌الله الاعظم(عج) تهران برگزار شد، با اشاره به اثر تربیتی سوره لقمان بر خانواده، اظهار داشت: در ماه رجب باید تلاش کنیم خود را از دغدغه‌های دنیوی رها کرده و قلب خود را از هرگونه امور غیرالهی فارق کنیم.‌

وی افزود: علما و عرفا ماه رجب را ماه تخلیه قلب از رذایل اخلاقی و شیطانی، زینت گرفتن به اخلاق رحمانی و معنوی نامیدند.

استاد حوزه علمیه، عنوان کرد: معتکفان توجه کنند که ماه رجب و شعبان ماهی است که انسان با صفا دادن قلب و جان خود را برای مهمانی خدا در ماه رمضان آماده می‌کنند بنابراین باید ابتدا شوق و میل به گناه را در وجود خود از بین ببرند تا بتوانند معنویت شب‌های قدر را درک کنند.

حجت الاسلام حیدری کاشانی در ادامه با اشاره به پیام‌های اخلاقی سوره لقمان، بیان داشت: لقمان اگرچه از سوی خداوند پیامبر نبود اما صاحبت حکمت بود یعنی دارای علم سودمند بود که بر قلب و دل انسان اثرات مفید دارد.

وی افزود: اگر حضرت لقمان به این درجه از حکمت دست یافته به علت عشق او نسبت به خداوند متعال بود که همه اعمال خود را به سبب محبت نسبت به خدا انجام می‌داد به همین دلیل هم خداوند او را دوست داشته و این مقام از حکمت را به او عطا کرد.

استاد حوزه علمیه در ادامه گفت: کسانی می‌توانند به حکمت الهی برسند که همه اعمال آنها برای اطاعت از خداوند و کسب رضایت او باشد.

حجت الاسلام حیدری کاشانی درباره حقیقت بندگی ابراز کرد: باید بندگی خداوند بدون ریا و خودنمایی و فقط برای رضای الهی باشد در این زمینه نیز باید با تفکر بر هوای نفس غلبه کرد.

وی درباره علت دیگر حکمت لقمان، عنوان کرد: حضرت لقمان با توجه به اینکه نسبت به خداوند معرفت و محبت داشت خودش را وقف اولیا الهی همچون حضرت داوود کرده بود، همین امر نیز بر حکمت او می‌افزود.

استاد حوزه علمیه درباره اهمیت موعظه‌پذیری گفت: موعظه‌پذیری حکمتی است با خشونت در یک جا جمع نمی‌شود چراکه موعظه همراه با محبت تاثیرگذار است.

حجت الاسلام حیدری کاشانی در پایان خاطرنشان کرد: شریک قرار ندادن برای خداوند، شکرگزاری نعمات الهی، احترام به والدین، حسابرسی به اعمال، توصیه و توجه به نماز، امر به معروف و نهی از منکر، صبوری در سختی‌ها، دوری از تکبر و خودبینی، بندگی و با ملایمت سخن گفتن از جمله موعظه‌هایی است که حضرت لقمان همواره آن را به فرزند خود توصیه می‌کردند.

کد خبر 621748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha