رویکرد فعلی کشور در مقابله با مواد مخدر موفقیت آمیز نیست/ پیشگیری در دستور کار قرار گیرد

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رویکردهای فعلی در مقابله با مواد مخدر موفقیت آمیز نیست، اظهار کرد: قوانین موجود در بحث مقابله با مواد مخدر نیازمند تغییر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با حضور وزیر کشور در استانداری خوزستان گفت: بحث اعتیاد از موضوعاتی می باشد که مجلس شورای اسلامی نیز درگیر آن است و در کمیسیون های مختلف در دست بررسی است.

 

وی با بیان اینکه مهمترین رویکردی که اکنون در کشورهای مختلف نسبت به اعتیاد وجود دارد، بحث پیشگیری است، افزود: شانس ترک اعتیاد در بهترین مراکز دنیا حدود 35 تا 40 درصد است که این رقم در کشور ما به مراتب کمتر است.

 

یوسفی بر ضرورت توجه بیشتر به مقوله پیشگیری تاکید کرد و اذعان داشت: تجاربی که در کشورهای دنیا حاصل شده، نشان می دهد پیشگیری از اعتیاد یک کار حاکمیتی نیست و به مردم سپرده می شود.

 

وی رویکرد کشورمان در کمپ های ترک اعتیاد را در کشورها دیگر منسوخ شده اعلام کرد و بیان داشت: دنیا بیشتر به سمت رویکرد ترک اختیاری مواد مخدر و سوق دادن معتادان به سمت سازمان های مردم نهاد توجه کرده است.

 

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه کاهش 25 درصدی اعتیاد در کشور توصیه شده که شاید دسترسی به آن تا پایان برنامه کمی مشکل باشد ولی این هدف گذاری، تلاش دستگاه های متولی کاهش اعتیاد را بیشتر می کند.

 

وی در ادامه سخنان خود انباشت قوانین در کشور را از عوامل اجرایی نشدن برنامه ها در حوزه های مختلف به ویژه اعتیاد عنوان کرد و گفت: در زمینه کاهش اعتیاد کاهش قوانین دست و پاگیر و تصویب قوانین مفید و مناسب باید در دستور کار قرار گیرد.

 

یوسفی اظهار کرد: بحث مبارزه با اعتیاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش بینی شده اما نوع ترکیب این شورا و انبوهی از مسئولان که در این شورا حضور دارند، برون دهی و کارکرد شورا را کم می کند.

 

وی با بیان اینکه رویکردهای فعلی در مقابله با مواد مخدر موفقیت آمیز نیست، تصریح کرد: این مسئله به دولت ها ارتباطی ندارد، بلکه قوانین باید تغییر کند و مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی دارد با لایحه ای از جانب دولت به این تغییر رویکرد ها کمک کند.

 

وجود پنج گلوگاه ترانزیت مواد مخدر در خوزستان

فرمانده مرزبانی خوزستان نیز در این نشست به وجود پنج گلوگاه در مسیرهای ترانزیت مواد مخدر در استان اشاره کرد و گفت: این گلوگاه ها از نظر تجهیزات و امکانات در شرایط مناسبی نیستند به طوری  بخش اعظم موارد مخدر از این نقاط وارد استان می شود.

 

سردار عبدالله نظر پور همچنین به مرزهای دریای اشاره کرد و افزود: از طریق مرزهای دریایی نیز امکان ورود مواد مخدر به خوزستان از استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان وجود دارد.

 

وی با اشاره به تردد روزانه پنج هزار شناور در سواحل خوزستان و دو هزار تریلی در مرزهای شلمچه و چذابه، تاکید کرد: مبادی ورودی استان خوزستان باید تجهیز شوند تا به نحو مطلوبی از ورود مواد مخدر به استان جلوگیری شود.

 

نظر پور در ادامه به کشفیات مواد مخدر استان خوزستان در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: با تلاش نیروی انتظامی طی سال 95 بیش از چهار هزار و 875 کیلوگرم مواد مخدر در خوزستان کشف شد.

 

کد خبر 621700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha