خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ایران و آلمان به طور رسمی از سال ۱۸۷۳ میلادی و در پی سفر اول ناصرالدینشاه به آلمان در خلال سفر اولش به اروپا شروع شد. روابط کشورمان با آلمان بعد از انقلاب اسلامی دارای نوسانهای شدیدی بود. تفاوت در دیدگاههای سیاسی طرفین عمده دلایل این تیرگی روابط بوده است. مسئله روند صلح خاورمیانه و بحث انرژی هستهای ایران از مباحث تنشزا به حساب میآید اما دوطرف بنا به دلایل خود تمایل داشتند مناسبات هیچگاه به طور کامل قطع نشود. آلمان در چندین پروژه در ایران حضور داشت از جمله سفر وارنر مولر، وزیر اقتصاد آلمان در ۱۱ مهر ۱۳۷۹ به ایران که در خلال آن دو پروژه بزرگ اقتصادی مربوط به گسترش پتروشیمی بندر امام و پارس جنوبی به مجموع مبلغ ۸۵۰ میلیون پوند به شدکت آلمانی لینده واگذار شد.
بنابراین گزارش، ساخت ۶ فروند کشتی اقیانوس پیما در سال ۱۳۸۱ به ارزش ۱۸۹ میلیون دلار بین شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مجتمع کشتیسازی Aker MTW. انتقال تکنولوژی ساخت کشتیهای کانتینربر. ساخت مجتمع پیویسی توسط شرکت UHDE به ارزش ۵۰۹ میلیون دلار در منطقه ویژه پتروشیمی امام خمینی و توسط سازمان نوسازی و گسترش صنایع ایران. تولید مشترک موتور BR900 برای اتوبوس شرکت ایدم تبریز زیر نظر ایران خودرو دیزل و شرکت دایملر کرایسلر به ارزش ۷ میلیون یورو در تعداد ۴۰۰۰ دستگاه موتور در سال که ۲۲٫۵۰ درصد سهام شرکت برای ایران خودرو و ۳۰ درصد متعلق به دایملر بوده است. آلمان بعد از پیروزی انقلاب بجز در سال ۲۰۰۱ (در رتبه دوم بعد از ایتالیا) همواره بزرگترین صادرکننده به ایران بوده است به عنوان مثال صادرات در سال ۲۰۰۲ به ارزش ۲٫۲ میلیارد یورو. در همین سال واردات آلمان از ایران ۳۲ میلیون یورو بوده است که عمده آن را فرش، پسته و نفت تشکیل داده بوده است.
این گزارش می افزاید: پس از لغو تحریم ها؛ آلمان بیش از پیش به بازار ایران نگاه دوخته است و در حال حاضر ایران وآلمان به دنبال انتقال تجربه تامین مالی بنگاه های کوچک هستند. ایرنا در این زمینه به نقل از عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی واشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشته است: "تفاهمنامه همکاری میان ایران با بنیاد بانک های پس انداز آلمان امضا شده است. هدف از امضای تفاهمنامه یاد شده، کمک به توسعه و گسترش تامین مالی بنگاه های کوچک، متوسط از طریق نهادهای مالی ایران است. تحکیم و تقویت روابط و مناسبات دوستانه و توسعه همکاری های دو جانیه و تبادل تجربیات مثبت در زمینه تامین مالی بنگاههای کوچک، متوسط ( SME ) بر اساس روابط مناسب بین معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی و بنیاد بانک های پس انداز آلمان صورت می گیرد. تهران - برلین در قالب این پروژه همکاری خود را با برگزاری کارگاههای آموزشی، سمینار ها، آموزش مدیریت کارکنان بانکها، موسسه های مالی، ارایه مشاوره در زمینه رویه ها، فرایندهای کسب و کار و مدیریت شبکه شغلی و نظام تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط، توصیه سیاست های تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط در دستور کار قرار می دهند."
یادآور می شود: آلمان بزرگ ترین اقتصاد اروپا و یکی از قدرت های بزرگ اقتصادی دنیاست که از نظر صادرات، جایگاه اول جهان را به خود اختصاص داده است. اقتصاد آلمان بر دو ستون اساسی خدمات و صنعت متکی است که بیش از ۹۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد؛ همه ساله بخش کثیری از کل واردات ایران که بیشتر کالاهای ضروری و سرمایه ای است، از این کشور تامین می شود.
نظر شما