سودهای کلان بانکی مشکل اصلی کارآفرینان/باید از تولید کنندگان داخلی حمایت  شود

خبرگزاری شبستان:عضوکمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از سودهای کلان بانکی گفت: مسئله سود بانکی واعطای وام همیشه برای بیکاران یک مشکل جدی بوده،بیکارانی که تا دیروزفقط بیکار بودند با اخذ وام با سودهای کنونی تبدیل به بیکاران بدهکار فعلی شدند.

رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص ضرورت و اهمیت نامگذاری امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال توسط مقام معظم رهبری گفت: یکی از مباحث مهم اقتصاد مقاومتی بحث تولید و اشتغال است که مقام معظم رهبری در ادامه نامگذاری سال گذشته این عنوان را برای سال 96 نیز انتخاب کردند.

 

وی با بیان اینکه 12 میلیون جوان در حال گذار از سن ازدواج و اشتغال هستند، بیان کرد: این رقم بسیار بالایی است، زمان ازدواج و اشتغال جوانان هم یک سن خاصی دارد. با توجه به اینکه ما کشور جوانی هستیم اگر از این قشر در راستای اشتغالزایی حمایت کنیم هم بحث فرزندآوری و هم افزایش جمعیت را خواهیم داشت.

 

خضری با بیان اینکه بیکاری مانند یک بمب ساعتی عمل می کند، افزود: بیکاری جامعه ما بسیار خطرناک است در واقع بحث نظام اجتماعی جامعه را تهدید می کند. جلسه ای که با حضرت آقا در ابتدای مجلس دهم داشتیم ایشان بر بحث آسیب های اجتماعی و فرهنگی تاکید وافری داشتند لذا می طلبد اقدامات لازم جهت رفع این مسایل صورت بگیرد، چون همه این مباحث به هم گره خورده اند.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اذعان کرد: به نظر بنده اگر بخواهیم یک کار اساسی و مهم که هم تاثیر مثبتی بر روحیه مردم داشته باشد و هم بتواند امید آنها را مضاعف کند باید از تولید و اشتغال حمایت کنیم، تولیدی که باعث ایجاد اشتغال و جذب افراد بیکار شود.

 

وی با بیان اینکه 42 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه ها بیکار هستند، تصریح کرد: میزان بیکاران با سواد سه برابر بیکاران بی سواد جامعه هستند، این مسئله یک تهدید جدی برای کشور ما محسوب می شود.

 

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه سال گذشته اقدامات زیادی در راستای تحقق شعار سال صورت گرفت، اظهار کرد: ولی چون کافی نبود مقام معظم رهبری مجددا امسال را نیز با همین عنوان نامگذاری کردند لذا در سال جاری بایستی هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه دقت نظر بیشتری در راستای منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال داشته باشند.

 

وی با اشاره به حمایت از تولید ملی بیان کرد: در حال حاضر 70 تا 80 درصد صنایع کوچک کشور تعطیل هستند و با توجه به اینکه سیاست های بانکی غلط بوده و سود وام هایی که به کارآفرینان اعطا می کنند بسیار بالاست قطعا می بایستی حمایت جدی از تولیدکنندگان داخلی صورت بگیرد. ما نیازمند اهداف و ابزار شفاف هستیم و در این میان مسئله سود بانکی و اعطای وام همیشه برای بیکاران ما یک مشکل جدی بوده، بیکارانی که تا دیروز فقط بیکار بودند با اخذ وام با سودهای کنونی تبدیل به بیکاران بدهکار فعلی شدند یعنی علاوه بر بیکاری آنها، بدهکاری هم اضافه شده است و این امر موجب یک مشکل مضاعف در سطح جامعه شده است.

 

خضری با اشاره به سودهای بانکی کشور ژاپن به صنایع کوچک اظهار کرد: وام هایی که کشور ژاپن به تولیدکنندگان خود اعطا می کند منفی یا صفر است ولی در کشور ما از تولیدکنندگان سودهای کلانی گرفته می شود و اینگونه تصور می کنیم که از تولیدکنندگان حمایت می کنیم، این حمایت نیست.

 

وی تصریح کرد: لازم است جلوی واردات برخی از کالاهای خارجی با تعرفه هایی گرفته شود، متاسفانه ما حمایت از تولید را فقط به شعار بسنده می کنیم و در عمل هیچ اقدامی انجام نمی دهیم.

 

وی با بیان اینکه اکنون بسیاری از صنایع کوچک ما نقش مهمی در اشتغالزایی و کارآفرینی دارند، اذعان کرد: متاسفانه در حال حاضر آنها با وضعیت 10 الی 15 درصد کار می کنند و عمدتا زمین گیر شدند لذا اینها را باید از وضعیت فعلی خارج کنیم. بدون حمایت از صنایع کوچک در بحث اشتغال، کار اساسی انجام نخواهد گرفت.

 

خضری با اشاره به آموزش مهارت های فنی و حرفه ای برای تحقق شعار سال گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی ما می بایست کارآفرین باشند و نه فقط مدرک صرف کارآفرینی داشته باشند. دانشگاه های ما باید به کارآفرین و ثروت آفرین تبدیل شوند یعنی علم را تبدیل به فناوری و فناوری را تبدیل به ثروت کنند ولی متاسفانه این کار در کشور ما انجام نمی شود و کمتر از 5 درصد این اقدام اجرایی می شود و 95 درصد دانشگاه های ما فقط مدرک ارایه می دهند لذا بدون آموزش مهارت و کارآفرینی به سیل بیکاران افزوده می شود.

 

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: همان طوری که عرض کردم بالای 45 درصد علت بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی این است که مدارک شان با مهارت همراه نبوده و چیزی مبنی بر مهارت در دانشگاه ها نیاموخته اند فقط منتظر صف طویل استخدامی هستند که 90 درصد بودجه عمومی کشور صرف پرداخت حقوق کارمندان دولت می شود و 10 درصد در بخش زیرساخت ها ی توسعه اشتغال و عمران هزینه می شود که این روش درستی نیست در حالی که 10 درصد بودجه عمومی کشور ژاپن صرف پرداخت حقوق جاری می شود و 95 درصد در بحث عمرانی و زیرساخت های توسعه اشتغال صرف می شود.

 

وی با بیان اینکه بازاریابی در دنیا نقش بسیار مهمی در تحقق شعار سال دارد، افزود: ما جامعه هدف خارج از کشور و داخل کشور داریم. باید مطالعه و برنامه ریزی شفاف و دقیق، هدف مشخص و دقیق و همچنین ابزار شفاف و دقیقی داشته باشیم یعنی با برنامه، هدف و ابزار شفاف و دقیقی می توانیم بر این امر مهم دست پیدا کنیم.

 

وی با اشاره به بحث توریسم در تحقق اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید اظهار کرد: کشوری مانند ترکیه از طریق صنعت توریسم ثروت زیادی برای جامعه خود جذب می کندما توریسم درمانی را در کشور خود نادیده گرفتیم در حالی که تروریسم درمانی سه برابر توریسم عادی برای کشور درآمدزایی دارد، بنابراین همه اینها فرصت هایی است که ما داریم از دست می دهیم یعنی ما باید حواس مان باشد هر تهدیدی احتمال دارد با مطالعه و برنامه ریزی دقیق تبدیل به فرصت شود یا خدای ناکرده هر فرصت طلایی می تواند با بی برنامگی و بی هدف بودن تبدیل به تهدید شود.

 

 

 

 

کد خبر 621382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha