به گزارش خبرگزاری شبستان آیت الله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید در کتاب «امام مهدی(عج)، موجود موعود» می نویسد:
معنای حقیقیی انتظار تحصیل شرایط حضور و ظهور ولی عصر عجل الله تعالی فرجه است و هر که در این مسیر مجاهده نکند، انتظارش به حقیقت انتظار موصوف نمی شود. بر پایه روایات تشریح وقایع پس از ظهور، هنگام قیام ولی عصرعلیه السلام دست لطف الهی بر سر امت کشیده و عقل هایشان کامل می گردد و بردبار می شوند. این رشد و بالندگی چیزی نیست که نیازی به زمینه سازی نداشته باشد و انسان ها ناگاه و یکباره از نادانی به دانایی برسند.
تعالی سطح فرهنگ، تعقل و فهم عمومی نخستین زمینه لازم جهت ادراک پیام انسان کامل و ظهور ولیّ مطلق خداست و این مهم از گرانمایه ترین وظایف منتظران آن حضرت(عج) است، زیرا جامعه ای که از سطح فرهنگ والاتر و بالاتری برخوردار باشد، معارف الهی را که امام(عج) عرضه خواهد کرد بهتر ادراک و در برابر هجوم امواج جهل و کینه بهتر ایستادگی و دفاع می کند. نه خود گرفتار جهل و تجاهل می گردد و نه اجازه می دهد از جهل دیگران سوءاستفاده شود.
وظیفه دیگر اهل انتظار، رشد و تعالی بخشیدن به تدبیر امور، مدیریت های اجتماعی و اکمال ملکات شهامت و شجاعت است، زیرا در دین و اجرای احکام حیات بخش آن همواره به این چهار عنصر محتاج است و به فرموده امام باقر علیه السلام شجاعت، صلابت و نفوذ در اجرای احکام الهی از ویژگی های یاران وجود مبارک امام زمان علیه السلام است: «اجری من لیث و أمضی من سنان» و چون جامعه اسلامی در رشد و تعالی فرهنگ و خردورزی از سویی و بالندگی شجاعت، شهامت و مدیریت از سوی دیگر به نصاب خود رسید، زمینه ظهور حجت مطلق الهی فراهم می گردد.
امام عصر علیه السلام احیاءکننده آموزه های نورانی قرآن و معارف پیامبر اکرم(ص) و ائمه هدی علیهم السلام است. ره آورد امام عصر(عج) همان اسلام ناب و معارف والای پیامبر عظیم المنزله اسلام(ص) است که از خزائن الهی عرضه داشت و امامان معصوم علیهم السلام یکی پس از دیگری این حقیقت را در بیان و سیره خویش پاس داشتند.
راه امام عصرعجل الله تعالی فرجه جز راه قرآن و عترت(ع) نیست و منتظر امام عصر علیه السلام می بایست با قرآن و آموزه هایش از سویی و با سیره و معالم عترت(ع) از سویی دیگر آشنا باشد، تا بتواند خویش را در پرتو انوار روح بخش آنها نهد و با اقتدای به آنان خود را برای حضور در محضر امام زمان علیه السلام آماده سازد.
نظر شما