کشاورزی سازگار با محیط زیست؛ ضامن احیای دریاچه ارومیه

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور ور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه الگوی کشاورزی سازگار با محیط زیست منطقه در احیای دریاچه ارومیه بسیار موثر و نتیجه بخش بوده است، گفت: الگوی کشاورزی سازگار با محیط زیست را باید در همه کشور اجرا کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور ور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای فاز چهارم سند همکاری مشترک دفتر عمران ملل متحد، دولت ژاپن و سازمان حفاظت محیط زیست در راستای احیای دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه که در اثر مسایل متعدد مورد بی توجهی قرار گرفته بود در رأس توجه دولت یازدهم قرار گرفت و ستادی فرادستگاهی برای احیای دریاچه ارومیه شکل گرفت و تلاش کردیم همکاری های بین المللی را برای احیای آن گسترش دهیم.

 

وی با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه بسیار علمی بود، خاطرنشان کرد: احیای دریاچه ارومیه در قالب طرح ها و کارهایی که با دانشگاهیان و همکاری های بین المللی شکل گرفت به یک طرح خیلی جامع و با ابعاد مختلف تبدیل شد.

 

ابتکار با بیان اینکه ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز فعالیت های زیادی برای احیای دریاچه ارومیه انجام داد، خاطرنشان کرد: طرح بین المللی تالاب ها را از دولت هشتم آغاز کرده بودیم و این طرح امروز نیز ادامه دارد.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مشارکت و همکاری های بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: با وجود مشکلاتی که وجود دارد انتظار داریم سازمان ملل همکاری های خود را برای احیای دریاچه ارومیه ادامه دهد.

 

ابتکار از دولت ژاپن به دلیل همکاری های بسیار خوب در احیای دریاچه ارومیه تشکر کرد و افزود: دولت ژاپن به ویژه در خصوص الگوی مشارکت مردم و کشاورزان برای احیای دریاچه ارومیه همکاری بسیار ارزشمندی داشته است.

 

ابتکار با بیان اینکه ارزیابی های داخلی و بین المللی بیانگر آن است که وضعیت دریاچه ارومیه رو به بهبود است، تصریح کرد: تا احیای کامل از نظر مساحت، حجم و تراز آب فاصله داریم و سازمان محیط زیست فعالانه و مسئولانه مسایل را پیگیری می کند.

 

ابتکار با بیان اینکه دو مرکز پایش، برنامه ریزی و آینده نگری دریاچه ارومیه در استان های آذربایجان غربی و شرقی داریم، اذعان داشت: امیدواریم این طرح با نظارت کامل به موفقیت کامل برسد.

 

وی با بیان اینکه الگوی کشاورزی سازگار با محیط زیست منطقه در احیای دریاچه ارومیه بسیار موثر و نتیجه بخش بوده است، تصریح کرد: علیرغم بارندگی های خوب در مناطق مختلف کشور در حوزه دریاچه ارومیه بارندگی بهتری را تجربه نمی کنیم اما بهبود وضعیت دریاچه ارومیه نشان می دهد اقدامات و رویکردهای صورت گرفته توسط دولت و با همکاری های بین المللی باعث احیای دریاچه شده است.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه می تواند در سایر تالاب ها و حوزه های آبریز کشور الگوسازی شود، خاطرنشان کرد: همکاری های ملی و بین المللی در انتقال تجربه و انتقال فناوری ها بسیار موثر بوده است.

 

ابتکار با بیان اینکه طرح احیای دریاچه ارومیه در کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری بسیار موثر بوده است، افزود: کاهش مصرف سم و کود در بخش کشاورزی منطقه دستاورد دیگری بوده است که با آموزش به جوامع محلی به دست آمده است.

 

ابتکار با بیان اینکه در فاز چهارم احیای دریاچه ارومیه 110 روستای حوزه آبریز دریاچه تحت پوشش کشاورزی پایدار قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: این طرح تاثیر قابل توجه ای در الگوسازی و پایه ریزی روند اصلاح الگوی کشاورزی را به دنبال خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه الگوی کشاورزی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه می تواند در تالاب ها و رودخانه های کشور نیز موثر باشد، افزود: تشکیل سازمان های محلی بانوان، تشکیل سازمان های محلی و به تبع آن صندوق های خرد بسیار مورد تاکید سازمان حفافظت محیط زیست است تا در قالب آن زنان روستایی را در معیشت های جایگزین وارد عرصه کنیم و از توانمندی آنها نیز در احیای دریاچه ارومیه استفاده کنیم.

 

ابتکار با بیان اینکه الگوهای کشاورزی پایدار و الگوهای سازگار با اقلیم و محیط زیست را در حوزه آبریز دریاچه ارومیه خواهیم داشت، اظهار داشت: برای اینکه کشاورزی، اقتصاد و اشتغال منطقه بماند باید کشاورزی، سبک زندگی و باغداری و اشتغال با محیط زیست منطقه سازگار شود.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه باید الگوی کشاورزی سازگار با محیط زیست را در حوزه آبریز دریاچه ارومیه تقویت کنیم، گفت: الگوی کشاورزی سازگار با محیط زیست را باید در تالاب های پریشان، زاینده رود، گاوخونی، جازموریان و در همه ایران اجرایی کنیم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: دولت گام های خوبی در وزارت نیرو، محیط زیست برای کشاورزی سازگار با محیط زیست برداشته است.

 

 

کد خبر 620894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha