ژانر دفاع مقدس؛ دستاورد سینمای انقلاب است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام ابوالحسنی با بیان اینکه سبک‌های مکتبی هنر در دنیا زمینی و انسان مدار هستند، گفت: ما باید با استفاده از هنر انقلاب سبک خدایی و اسلامی را ترویج دهیم.

حجت الاسلام حامد ابوالحسنی، پژوهشگر و فیلمساز به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که هنرمند انقلاب اسلامی چه ویژگی هایی دارد به خبرنگار شبستان گفت: ما در کشوری انقلاب کردیم که انقلاب حاصل تفکرات اسلامی است. انقلاب یک شبه به وجود نیامد بلکه طی سالیان تفکر اسلامی شکل گرفت و مردم به این نتیجه رسیدند که باید انقلابی به وجود آید. انقلاب حاصلی از عقیده و تفکر است که در بخش های مختلف اثر گذاشت.

 

سازنده فیلم "حزب الشیطان" که ترکیبی از فیلم و انیمیشن است، حق طلبی را یکی از اصلی ترین نشانه های هنرمند انقلابی دانست و افزود: هنرمند انقلاب باید متعهد و برخوردار از نگاه آسمانی باشد. نگاه یک هنرمند انقلابی باید نگاهی انسانی باشد. هنرمند انقلابی باید همسو با فطرت و درون انسان ها باشد یعنی پاکی در آثارش وجود داشته باشد. هنرمند انقلابی باید از هنرش برای رسیدن به حق و خداوند متعال استفاده کند نه اینکه هنر وسیله ای باشد برای رسیدن به امیال درونی و شهوانی. هنرمند انقلابی باید جریان باطل در دنیا را بشناسد و به سمت آن نرود.

 

وی با اشاره به اینکه استکبارستیزی یکی از شعارهای انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: پررنگ شدن نقش مردم در اجتماع، ایستادگی و مفاهیم دینی باید در هنر انقلابی نمود داشته باشد. انقلاب ما برگرفته از دین اسلام است و نگاه اسلامی باید در هنر هنرمند انقلابی باشد. انقلاب ما انقلاب اسلامی است نه دموکراتیک و خیلی حرف ها در این پسوند اسلامی وجود دارد. هنر انقلابی نیاز به بستری دارد که انتشار پیدا کند. هنر انقلاب را نمی شود در لاک خود نگه داشت بلکه باید آن را در دنیا نشر داد.

 

سازنده فیلم های مستند " اعتکاف "، " سینمای سلطه "، " بازار امین تبریز " و " چشم ها را باید شست " تصریح کرد: یکی از بسترهایی که می شود هنر انقلاب را در جهان منتشر کرد، جشنواره هاست و فیلم یکی از هنرهای شاخص است که در خود چندین هنر را دربر دارد. بزرگترین مرکز انتشار این هنر جشنواره فیلم فجر است. جشنواره فیلم فجر برای انتشار تفکر انقلاب اسلامی شکل گرفت اما متاسفانه این جشنواره کمی از مسیر خود انحراف یافته است. ما در دهه اخیر شاهد ساخت فیلم های سیاه هستیم که در آنها امید، قهرمان وجود ندارد. به اصطلاح فیلم هایی ساخته می شود که اسکارپسند هستند و این هنر، هنر انقلاب اسلامی نیست.

 

این فیلمساز و پژوهشگر در مورد دستاورد انقلاب اسلامی در بخش فیلم اظهار داشت: در فیلم هایی همچون " ایستاده در غبار "، " ماجرای نیمروز " و " بادیگارد " امید و قهرمان وجود دارد و ارزش هایی تبلیغ می شود. مردم در این فیلم ها قهرمان را می بینند، به او علاقه مند می شوند و سعی می کنند به ارزش های قهرمان پایبند باشند و از قهرمان الگوپذیری کنند.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی فیلم جنگی را دستاورد هنر انقلاب در عرصه فیلمسازی دانست و افزود: 20 سال پیش حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند که با توجه به اینکه بعد از انقلاب جنگی در کشور ما صورت گرفت ما باید در زمینه هنر یک سبک خاص ایجاد کنیم که در دنیا مشهور باشد و این سبک، سبک هنر انقلاب اسلامی است. در فیلم یک سبک خاص به وجود آمد و آن سبک فیلم های جنگی است که خوشبختانه این فیلم ها در جهان شناخته شدند. سبک فیلم جنگ که دستاورد هنر انقلاب است مقبولیتی در دنیا دارد و توانسته است مخاطبانی را جذب کند.

 

این پژوهشگر با بیان اینکه در رمان نویسی نیز سبک انقلاب داریم، تصریح کرد: به عنوان مثال از کتاب هایی همچون " دختر شینا " و " دا " در داخل و خارج کشور استقبال زیادی شد. ما حتی در هنر نقاشی هم سبک های خاصی داریم که در دنیا شناخته شده و مورد پذیرش هستند. ما باید در تمام زمینه های هنری سبک هایی ایجاد کنیم که شناخته شده باشند. سبک های مکتبی هنر در دنیا زمینی هستند و انسان مدار. ما باید سبک الهی و اسلامی را ترویج دهیم.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 620788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha