«دین داری» و «عقلانیت» بدون هم معنا نمی شوند

آیت الله طه محمدی، با بیان اینکه عقلانیت و دین داری را نمی توان بدون یکدیگر فهم کرد، گفت: عقل همان دین است و دین همان عقل است و نمی توان این دو را از یکدیگر جدا نمود و بدون کمک دیگری، آن یکی را فهم کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله غیاث الدین طه محمدی، نماینده ولی فقیه در استان همدان و رئیس بنیاد بوعلی سینا، در دومین همایش در محضر شیخ الرییس، که با عنوان "عشق در اندیشه بو علی سینا" برگزار شد، به تبیین شخصیت این شخصیت سترگ ایران و اسلام پرداخت.

وی در ابتدای سخنانش با اظهار تاسف از غریب ماندن چهره، شخصیت و آثار ابن سینا حتی در همدان، گفت: امام خمینی (ره) در کتاب "مصباح الهدایه الی الخلافه و الولایه" نیز مقام شامخ او و دقت های علمی ایشان را ارج نهاده و می ستاید.

رئیس بنیاد بوعلی سینا با اشاره به عنوان این همایش "عشق در اندیشه بوعلی سینا" گفت: اگر قرار باشد برای این بحث ها و بررسی هایی که امروز درباره عشق انجام شد، مصداقی را نشان دهیم، چه کسی سزاوارتر از خود ابن سینا که اگر سراسر وجودش عشق نبود، نمی توانست این همه آثار فاخر و اندیشه های سترگ از خود به جا بگذارد.

وی با اشاره به امدادهای الاهی ای که ابن سینا در حل مسایل خود از بارگاه احدیت درخواست می کرد، ادامه داد: هر جا مسایل عرشی و فرشی عرصه را برای او تنگ می کرد، به سجده می افتاد و با خواندن دو رکعت نماز، از حق تعالی درخواست می کرد که مشکلات علمی او را حل کند.

آیت الله طه محمدی به نقلی از آیت الله جوادی آملی اشاره کرد و گفت: ایشان می فرموند که بوعلی نه استاد داشت و نه شاگرد و باید به تنهایی و بدون هیچ کمکی همه علوم را تولید می کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمیختگی عقل و دین در معنای راستین خودش، گفت: بر اساس آموزه "لادین لمن لاعقل له" عقل همان دین است و دین همان عقل است و نمی توان این دو را از یکدیگر جدا کرد و بدون کمک دیگری، آن یکی را فهم کرد.

آیت الله طه محمدی در همین باره به روایتی از حضرت رسول اکرم(ص) استناد کرد و اظهار داشت: رسول الله در این باره به امیرالمومین (ع) می فرمایند که اگر دیدی مردم از راه های دیگری همچون نماز و زکات و حج و غیره به خدا تقرب می جویند، تو از راه عقل و معرفت به او تقرب بجوی.

وی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به مسئولیت خود در بنیاد بوعلی در همدان، این مسئولیت را در کنار دیگر فعالیت های خود، مسئولیتی مهم دانست که باید با دقت و تلاش مضاعفی آن را به انجام برساند و اعلام داشت که هر کدام از بزرگانی که بتواند او را در این راستا همراهی کند، قدم پیش گذاشته و این مسئولیت را از او تحویل بگیرد.

گفتنی است، دومین همایش در محضر شیخ الرییس، با عنوان "عشق در اندیشه ابن سینا"، دوم شهریورماه، در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد و در پایان مراسم از فعالیت‌های علمی غلامرضا اعوانی، عضو هیئت امنای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا و دبیر علمی جشنواره حکمت سینوی در سال 1388 تقدیر به عمل آمد.

پایان پیام/
 

 

کد خبر 62073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha