سناریوی آمریکا در حمله به سوریه: اهداف و پشت صحنه ها

خبرگزاری شبستان: این تصور ممکن نیست که «ترامپ» به حمله نظامی بزرگ علیه سوریه اقدام کند، به ویژه آنکه کنگره درشرایط کنونی ماجراجویی خارجی را نمی پسندد؛ براین اساس،آمریکا از انجام حملات موشکی به پایگاه نظامی"الشعیرات" چه اهدافی رادنبال می کند؟!

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ "پانوراما الشرق الأوسط" در مقاله ای به قلم‌"احمد الشرقاوی" نوشت: «ترامپ» در بحرانی جدی در کشور خود به سر می برد و آینده سیاسی او به دلیل شکست های پیش رو در مورد منع ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا و نیز به دلیل لغو قانون حذف قانون «اوباما» توسط کنگره، حمله رسانه ها به او و تحقیقات انجام شده توسط مخابرات و اداره تحقیقات فدرال در مورد احتمال رابطه او با روسیه و تأثیر روسیه بر انتخابات ریاست جمهوری اخیر در بوته ارزیابی قرار گرفته است. تمام داده های مذکور محبوبیت او را به پایین ترین سطح ممکن تنزل داده است و تاکنون طرح تحول اقتصادی خود غیر از تصمیم کاهش مالیات شرکت ها و سرمایه داران را که موجب افزایش فقر و کسری مالی بی سایقه کشور خود شده، اعلام نکرده است.

«ترامپ» برای عبور از تمام این امور منفی و عمل به وعده پیشین خود در بازگرداندن آمریکا به ابرقدرتی که همگان از او می ترسند و نیز به دلیل انتقاد از «اوباما» در عدم مبارزه با تروریسم و عبور از خطوط قرمز که موجب افول شأن و اعتبار آمریکا شده است، حال، خود را ناگزیر به حمله نظامی می بیند تا او را رئیس جمهوری قدرتمند جلوه دهد و محبوبیت از دست رفته خود و جایگاه آمریکا را در مقابل متحدان بازگرداند.

ترامپ طرح حمله به سوریه را چگونه طراحی کرد؟

تصور این موضوع غیر ممکن است که «ترامپ» اقدام به حمله نظامی بزرگ برای اشغال سوریه کند آن چنان که «بوش» در مورد عراق عمل کرد، به ویژه اینکه کنگره و مردم امریکا هر نوع ماجراجوئی نظامی خارجی که بهای آن خون مردم آمریکا باشد و مادامیکه سوریه و در راس آن بشار اسد با تروریسم مبارزه می کند، را نمی پذیرند.

همان گونه که حضور روسیه و ایران و حزب الله در سوریه هر گونه حمله آمریکا به نیروهای خود را به یک جنگ منطقه ای تبدیل می کند که اسرائیل و مزدوران امریکا در منطقه را به ورطه نابودی می کشد و آن را به یک جنگ جهانی تبدیل می کند که در ان امریکا توان مقابله با زرادخانه پیشرفته روسیه را نخواهد داشت.

بنابراین، برآوردها حاکی از آن است که نهایت فکر «ترامپ»، حملات موضعی به هواپیماهای سوریه برای جلوگیری از پرواز بر فراز مناطقی است که واشنگتن آنها را مناطق امن اعلام کرده و یا پرتاب چند موشک به مواضع ارتش سوریه است.

بسیاری از نشانه های فعلی حاکی از آن است که هدف «ترامپ» از ایجاد این تنش ها، ایجاد مناطق امن در سوریه است که در مورد انها با سران عرب بحث کرده است. معضلی که «ترامپ» با آن روبروست، چگونگی خنثی کردن اصرار روسیه بر مبارزه با تروریسم و ادامه حمایت از دولت قانونی سوریه و رد هر گونه مداخله نظامی برای تغییر رژیم این کشور و ایجاد مناطق امن بدون تصویب شورای امنیت سازمان ملل و یا موافق دولت سوریه است. 

دیدار وزیر امورخارجه آمریکا از مسکو در هفته اینده به مناسبت طرح برنامه امریکا با «لاوروف» و سازش روسیه در مورد عقب نشینی های خواسته شده از این کشور در مقابل وعده های واشنگتن، روسیه را قانع خواهد ساخت که این دیدارها فتح باب رفع تحریم ها و همکاری آینده دو کشور همزمان با حفظ نقش و مناافع خود در منطقه زیر سایه آمریکا خواهد بود.

کد خبر 620413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha