برگزاری کارگاه آسیب شناسی بازی های رایانه ای در کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور

خبرگزاری شبستان: برای نخستین بار کارگاه آسیب شناسی بازی های رایانه ای در خانه فرهنگ و دیجیتال صبا، کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور مسجد قبا دولت آباد یاسوج برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، برای نخستین بار در استان کهگیلویه و بویراحمد کارگاه آسیب شناسی بازی های رایانه ای امروز (17 فروردین) در خانه فرهنگ و دیجیتال صبا، کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور مسجد قبا دولت آباد یاسوج برگزار شد.

 

علیرضا سبزی، مسئول کانون تخصصی فن آوری اطلاعات با بیان اینکه این کارگاه آموزشی با حضور حجت الاسلام  محمد امینی، کارشناس فضای مجازی از قم در حال برگزاری است، اظهار داشت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی، بازی های رایانه ای و تاثیر آن بر شخصیت نوجوانان و جوانان این دوره برگزار شد.

سبزی، ضمن تاکید بر اینکه اثرات مخرب این فضا ناخودآگاه باعث تغییر در شکل گیری شخصیت جوانان می شود، اظهار داشت: به منظور فراهم سازی فضای آگاهانه، با برگزاری کارگاه آموزشی و همایش می توان ضمن آگاهی بخشی به افراد جامعه، اثرات مخرب بازی های رایانه ای را به حداقل برسانیم.

 

وی در ادامه، به نقش بازی های رایانه ای اشاره و عنوان کرد: این پدیده جدید دانش بشری تقریبا در همه شئون زندگی انسان راه یافته و مانند دیگر ساخته های دست بشر، دو رو دارد.

 

مسئول کانون تخصصی فن آوری اطلاعات مسجد قبا دولت آباد یاسوج، یک روی آن را استفاده صحیح در کارها و کمک به رشد و سعادت انسان دانست و اضافه کرد: روی دیگر آن استفاده غلط است که معمولا در غیر موارد علمی و شغلی از آن استفاده می شود.

 

سبزی، یادآور شد: آنچه بیشتر کودکان و نوجوانان را شیفته خود می کند بازی های رایانه ای است.

وی ادامه داد: پیشرفت کیفیتی این بازی ها به فاصله کوتاهی در ایران رواج یافته و بازار اسباب بازی و لوازم سمعی و بصری را به تسخیر خود درآورده است.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور مسجد قبا دولت آباد یاسوج، ابراز داشت: عاملی که بر تعداد طرفداران این بازی ها افزوده، قیمت مناسب آنها برای مصرف کننده است؛ علاوه بر این چون کودکان و نوجوانان خود اجرا می کنند و در بطن بازی هستند، برای آنها بسیار جذاب است.

 

وی گفت:این بازی ها با استفاده از تصاویر پرتحرک و صداهای مهیج، دنیایی از هیجان را به این انسان های تشنه جنب و جوش ارزانی می کند و همین جاذبه روح و جسم آنان را مطیع خود می سازد و به عالمی از تخیلات می برد که خود را محور و قهرمان اصلی ماجرا می دانند.

 

سبزی، به  آسیب های روانی این بازی ها اشاره و با بیان اینکه کاهش روابط خانوادگی از جمله آنهاست، یادآور شد: با توجه به اینکه زندگی در کشور ما نیز به طرف ماشینی شدن پیش می رود و در بعضی خانواده ها زن و مرد شاغل هستند و یا بعضی از مردان بیش از یک شغل دارند خود به خود روابط عاطفی و در کنار هم بودن خانواده کمتر شده و عده زیادی از این وضع و وجود تلویزیون به عنوان جعبه جادویی که باعث سرد شدن روابط خانوادگی شده ناراضی هستند و حالا نیز جعبه جادویی دیگری با جاذبه سحرآمیزتری به نام رایانه اضافه بر این وضعیت شده و مشکلات را دوچندان کرده است.

مسئول کانون تخصصی فن آوری اطلاعات، تقویت حس پرخاشگری را از دیگر آسیب ها دانست و ادامه داد: مهم ترین مشخصه بازی های رایانه ای حالت جنگی اکثر آنهاست و اینکه فرد باید برای رسیدن به مرحله بعدی بازی با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد، استمرار چنین بازی هایی کودک را پرخاشگر و ستیزه جو بار می آورد.

 

وی تصریح کرد: خشونت مهم ترین معرکه ای است که در طراحی جدیدترین و جذاب ترین بازی های کامپیوتری به حد افراط از آن استفاده می شود؛چهره های معروف هالیوود که در فرهنگ ما انسان های ضد ارزش و غیر اخلاقی هستند، در این بازی ها به صورت قهرمان های شکست ناپذیر جلوه نمایی می کنند.

 

سبزی، افت تحصیلی را از دیگر آسیب های بازی های رایانه ای خواند و اظهار داشت: به دلیل جاذبه ای که این بازی ها دارد، بچه ها وقت و انرژی زیادی را صرف بازی با آن می کنند؛ حتی بعضی از کودکان صبح، زودتر از وقت معمول بیدار می شوند تا قبل از مدرسه رفتن کمی بازی کنند و وقت های تلف شده را هم بدین صورت جبران می کنند.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور مسجدقبا، با بیان اینکه گوشه گیری و منزوی بودن از دیگر موارد آسیب هاست، بیان داشت: کودکانی که به طور مداوم با این بازی ها درگیر هستند درونگرا می شوند، در جامعه، منزوی و در برقراری ارتباط با دیگران ناتوان خواهند شد؛ روحیه انزوا طلبی باعث می شود که کودک از گروه همسالان جدا شود که این خود سرآغازی برای بروز ناهنجاری دیگر است.

سبزی، کندی ذهن را از دیگر آسیبها برشمرد و گفت: در این بازی ها به دلیل این که کودک و نوجوان با ساختنی ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها پیدا می کند، اعتماد به نفس او در برابر ساختنی ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: تصور بیشتر خانواده ها این است که در بازی های رایانه ای فرد در بازی مداخله فکری مداوم دارد، اما این مداخله فکری نیست؛ بلکه این بازی ها سلول های مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت می دهند.

 

مسئول کانون تخصصی فن آوری اطلاعات، گفت: ما هرچه در این مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسان هایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سرخورده، افسرده، غیر متحرک و غیر سازنده هستند و خوداتکایی آنها بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت.

کد خبر 620237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha