تفکیک آموزش قرآن به قرآن‌آموزان لفظی، سمعی و بصری

خبرگزاری شبستان: مدیر موسسه قرآن و عترت خادم‌الرضا(ع) عنوان کرد: طرح توان‌افزایی، آموزش مهارت به مربیان قرآنی است تا در آموزش قرآن به مخاطبان لفظی، سمعی و بصری توانمند شوند.

حسن صیادی، مدیر موسسه قرآن و عترت خادم‌الرضا(ع) در گفت‌وگو با شبستان با اشاره به اینکه این موسسه قرآنی از سال 91 فعالیت‌های قرآنی خود را آغاز کرده و در سال 93 مجوز گرفته است، عنوان کرد: با برگزاری دوره‌های آموزش روخوانی و حفظ قرآن برای خردسالان کار را شروع کردیم و اکنون دوره‌های مختلف و متنوعی را در برنامه اجرایی خود داریم که علاوه بر روخوانی، روان‌خوانی، تجوید و حفظ عمومی که برای همه گروه‌هاست و حفظ تخصصی همراه با آموزش مفاهیم را آموزش می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه موسسه خادم‌الرضا در ایام مختلف سال، دوره‌های مختلفی را برگزار می‌کند، افزود: در این راستا اساتید مختلفی را از قم، مشهد و تهران برای آموزش قرآن‌آموزان به این موسسه دعوت می‌کنیم. طی سال‌های فعالیت این موسسه بیش از 10 دوره را برگزار کردیم. اساتیدی چون حمیدی و بنیادی برای دوره تخصصی آموزش تجوید، صوت و لحن در این موسسه تدریس می‌کنند. همچنین استاد صارمی را برای تدریس در سه دوره آموزشی از مشهد دعوت کردیم که یکی از دوره‌ها به آموزش مربیان اختصاص داشت که به صورت عملی، روخوانی، تجوید و روانخوانی به مدت 20 روز آموزش داده شد.

صیادی در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری برنامه‌های مختلف در مراسم‌های عزاداری و جشن ولادت‌ها، همچنین ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: در این باره مربیان و قرآن‌آموزان روستایی را به موسسه دعوت و برای آنان جشن برگزار می‌کنیم.

وی همچنین از برنامه‌هایی که برای ایام تابستان سال جدید دارند یاد کرد و افزود: برنامه‌های متنوعی را برای کودکان داریم که یکی از آنها برپایی اردوی یک روزه برای قرآن‌آموزان و یک هفته‌ای برای مربیان است. در این دوره، قرآن‌آموزان و مربیان را به مشهد می‌بریم و اردو به صورت علمی و زیارتی برگزار می‌شود.

صیادی درباره آموزش مهارت توان‌افزایی به مربیان توضیح داد: در قالب برگزاری این طرح، مربیان را به اصفهان بردیم و در قالب دوره توان‌افزایی، تجوید، روانشناسی و شیوه آموزش قرآن را آموزش دادیم. همچنین با موسسه تربیت قم هماهنگ کردیم که برای سال جدید مربیانی را به منظور آموزش به این موسسه بفرستند. متاسفانه مربیان قرآنی با بحث تربیت اسلامی چندان آشنایی ندارند و گاه روش درستی در تربیت قرآن‌آموزان اعمال نمی‌کنند. در این دوره سعی کردیم تا با حضور روحانیون فعال توانمند، مربیان را با موضوع تربیت اسلامی و اخلاقی بیشتر آشنا کنیم.

وی با اشاره به اینکه مربی قرآنی باید خود متخلق به اخلاق و تربیت اسلامی باشد،‌ تصریح کرد: مربی نباید صرفاً به صرف تلاوت آیات قرآن بپردازد و آموزش قرآنی و اسلامی را آموزش ببیند. آنها باید شیوه برخورد صحیح با قرآن‌آموزان و پدران و مادران را بیاموزند.

صیادی همچنین درباره مهارت توان افزایی اظهار کرد: این حوزه مربوط به بحث روانشناسی برای کودکان بیش‌فعال یا گوشه‌گیر است. برای مثال از یک مربی برای تدریس دعوت کرده بودیم که قرآن‌آموزان را به سه دسته لفظی، سمعی و بصری تقسیم کرد. به عقیده وی اگر تدریس به صورت سمعی صورت گیرد، این احتمال وجود دارد که قرآن‌آموزان بصری و لفظی آن را فرا نگیرند و در صورت‌های دیگر آموزش تک‌بعدی نیز این مشکل برای دیگر قرآن‌آموزان وجود دارد. از این رو مربی باید مهارت آن را داشته باشد که بتواند به هر سه گروه آموزش دهد.

 

کد خبر 619890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha