خبرگزاری شبستان-همدان: تویسرکان شهری کوچک با زیبایی دل انگیز و چشم نواز، واقع در دره ای که از یک سو به کوه های الوند و از سوی دیگر به کوه های پیشکوه از جبال زاگرس محدود است.
در دل این پایتخت طلای سبز ایران بارگاه حرم حضرت حیقوق نبی(ع) همچون نگینی درخشان بر فراز کوه های الوند و زاگرس می درخشد.
حضرت حیقوق نبی(ع) بر اساس روایات معتبر و متواتر کتاب های تاریخی و افراد دارای اعتبار، یکی از پیامبران بنی اسرائیل است که قریب به 2600 سال قبل در عصر ˈ یهو یاقیمˈ و ˈصدقیاˈ پادشاهان یهود در منطقه اورشلیم می زیسته است.
حیقوق نبی (علیه السلام) پیامبر عدالتخواه و دشمن سرسخت ظلم و بیدادگری بود و از عدم اجرای عدالت در بین مردم سخت متأسف و متأثر بود از این رو همیشه نزد خداوند شکوه می کرد و از او می خواست ظلم و ظالم را به جزای اعمال خود برساند.
حضرت حیقوق(ع) در زمان ˈبختنصرˈ پادشاه بابل با گروه بسیاری از بزرگان و اشراف بنی اسرائیل و تعدادی از پیامبران و بستگان آنها به اسارت بابلیان درآمد اما پس از فتح بابل توسط کوروش کبیر به تشویق پیروان خود به منطقه کنونی تویسرکان عزیمت کرد.
ساختمان آرامگاه این پیامبر الهی یکی از بناهای قدیمی با سبک معماری جذاب و زیبایی است که به احتمال فراوان به دوره سلجوقیان مربوط می شود.
بنای آرامگاه از فاصله دور شبیه به یک برج مدور با سقف مخروطی شکل به نظر می رسد و دارای بدنه هشت ظلعی و گنبد دو پوش است
ساختمان آرامگاه این پیامبر الهی یکی از بناهای قدیمی با سبک معماری جذاب و زیبایی است که به احتمال فراوان به دوره سلجوقیان مربوط می شود.
بنای آرامگاه از فاصله دور شبیه به یک برج مدور با سقف مخروطی شکل به نظر می رسد و دارای بدنه هشت ظلعی و گنبد دو پوش است.
در نمای ظاهری این بنا، هشت ترکه آجری ساخته شده که ستون های اصلی بنا را تشکیل می دهند و با دیوارهای آجری به یکدیگر متصل شده اند که در نتیجه آن، بدنه اصلی بنا به صورت سطوح هشت گانه به نظر می رسد..
اکنون بارگاه مطهر حضرت حیقوق(ع) از ابعاد گردشگری مذهبی، تاریخی و فرهنگی یک ظرفیت کم نظیر و بی بدیل گردشگری برای شهرستان تویسرکان محسوب می شود که می تواند گردشگران را از دورترین نقاط کشور به این شهر برخوردار از طبیعت، اقلیم و آب و هوای روح افزا بکشاند.
آرامگاه حیقوق نبی(ع) اکنون به عنوان منبع آرامش، رحمت و عنایت الهی همچون تحفه ای آسمانی در قلب خاک سبز، طبیعت جذاب و چشم نواز و آب و هوای دلپذیر و فرهنگ دوست تویسرکان پایتخت گردو و صنعت منبت ایران، خود نمایی می کند و دوستداران حقیقت را به سوی خود جذب می نماید.
حمیدرضا نوروزی، سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان به خبرنگار شبستان گفت: گردشگری مذهبی یکی از مهمترین شاخه های حوزه گردشگری در جهان به شمار می رود که وجود آرامگاه این پیامبر الهی می تواند مزیت ویژه ای برای تویسرکان باشد.
وی با بیان اینکه بنا بر فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی بقاع متبرکه به قطب فرهنگی تبدیل شوند، افزود: همچنین باید تقویت باورهای دینی و مذهبی ، ارتقاء سطح فکری، فرهنگی زائرین و مسافران نوروزی در آرامگاه امامزادگان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به استقبال مطلوب مسافران و گردشگران نوروزی از بارگاه مطهر حیقوق نبی(ع) در ایام نوروز ، گفت: در ایام تعطیلات نوروزی در این آرامگاه طرح آرامش بهاری در راستای جلب و جذب مسافران برپا شده است.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان ابراز کرد: همچنین خیمههای معرفت با غرفه های پاسخگوئی به مسائل شرعی ، کودک و نوجوان، مشاوره خانواده در این آرامگاه راه اندازی شده است.
نوروزی خاطرنشان کرد: با پیگیری های به عمل آمده قبل از تعطیلات نوروزی ضریح حرم حضرت حیقوق نبی(ع) نصب شده است تا گردشگری مذهبی بیش از پیش رونق بگیرد.
وی عنوان کرد: همه ساله در روز طبیعت شهر تویسرکان به ویژه امامزادگان شاخص آن پذیرای گردشگران مذهبی است که پیش بینی می شود 20 هزار نفر زائر مهمان بقاع متبرکه این شهرستان شوند.
وی افزود: ترویج آموزه های الهی، توحیدی و وحیانی در حقیقت گسترش معارف اسلامی به شمار می روند زیرا حقیقت همه ادیان الهی دعوت به یکتا پرستی و اجتناب از طاغوت است.
به گزارش شبستان: گردشگری وسیلهای است که افراد را با مذاهب و فرهنگهای متفاوت به یکدیگر پیوند میدهد و به آنها کمک میکند تا همدیگر را با وجود تنشهای سیاسی و اجتماعى، بهتر درک کنند که از نظر سازمان جهانی جهانگردى، مذهب به عنوان یکی از اصلیترین انگیزههای سفر شناخته شده است که از همین سو توسعه صنعت گردشگری مذهبی یکی از محوری ترین راهکارها برای رونق حوزه اقتصاد به حساب میآید.
گزارش: سمیرا قادری
نظر شما