حجت الاسلام علی لرستانی، مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه چگنی و کارشناس دینی و فرهنگی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: عید از ماده «عود» به معنی بازگشت گرفته شده و به معنی بازگشت به وضعیت مطلوب گذشته است و به روزهای سرور و شادی نیز گفته می شود.
وی با بیان اینکه در عید بازگشت انسان به فطرت توحیدی اش مطرح است، بیان کرد: جامه رنگارنگ نشانه عید نیست، عید واقعی توفیق انجام دادن وظیفه، تطهیر نفس و تصفیه جان است.
مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان چگنی، با بیان اینکه بازگشت به فطرت انسانی و سرانجام خود را باز یافتن و به خدا رسیدن است، اظهار داشت: عید واقعی تطهیر نفس، تصفیه جان و تمرین استقامت است.
وی ابراز کرد:عید حقیقی از انزوا به درآمدن و گسسته ها را به هم پیوستن، در یک کلام پیوند خود را با خدا استوار کردن و تحکیم بخشیدن به این پیوند است.
حجت الاسلام لرستانی، با اشاره به اینکه عید در روایات معصومین(ع) مفهوم ژرفی دارد، خاطرنشان کرد: در برخی روایات روز تحقق حاکمیت حق و ولایت الهی در جامعه مهم ترین عید شمرده شده است.
وی بزرگترین عید پیروان مکتب اهل بیت(ع) را روز تحقق حاکمیت مستضعفان و حکومت عدل، قسط و نابودی بی عدالتی خواند و افزود: به گفته امام علی(ع) عید روزی است که عبادت انسان مورد پذیرش پروردگار قرار گیرد و بخشایش خداوند نصیب آدمی شود و انسان از گناه و آلودگی دور باشد.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در سپاه چگنی، اظهار داشت: روزی که ارزشهای والای انسانی حفظ شود و گوهر وجود آدمی در باتلاق گناه و گرداب نافرمانی آلوده نشود، آن روز عید عید یوم الله و شادمانی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر نوروز رنگ عبودیت و جلوه بندگی یابد و یا روز پیمان خداوند با بندگان در دوری از شرک و کفر شود، یا روزی شود که بنا به سخن آسمانی امام صادق(ع) گشایش سختیها و اندوه شیعیان اهل بیت(ع) در آن رخ نماید، در این صورت نه تنها عید ملی و باستانی، بلکه برتر از آن عید اهل بیت(ع)، نوروز شیعیان و پیشوایان معصوم نیز خواهد بود.
حجت الاسلام لرستانی، با اشاره به اینکه نوروز عیدی ریشه دار است که از نیاکان ما در ایران زمین بر جا مانده است، افزود: در این عید طبیعت رو به سبزی و رویش می کند و دل انسانها را زنده و پرنشاط می سازد.
وی با بیان اینکه دید و بازدید عید غبار کدورت از دلها را می زداید، ضیافتها لباسهای نو و مسافرتها در خانواده ها شور و بالندگی می آفریند و افزون بر ارزشهای دینی ارزشهای ملی و باستانی را نیز زنده می کنند، گفت: در سایه آن صمیمیت و یک رنگی در جامعه پر رنگ می شود.
این کارشناس، با بیان اینکه ما باید از خداوند بهترین حالات را طلب کنیم تا زندگی خود را متحول سازیم، خاطرنشان کرد: مقصود از متحول حال این است که قلبها را از آنچه غیرخدایی است، دور کنیم.
وی یادآور شد: در سایه تحول باید بصیرتها روشن گردد، وجدانها به خود آید و انسانهای آزاده از آمال و آرزوهای دنیوی دل ببرند، به صلاح و فساد خویش پی ببرند و برای پیوستن به خداوند به سوی تکامل گام بردارند.
حجت الاسلام لرستانی، با بیان اینکه باید حب دنیا را در وجود خویش نابود کرد و حب خداوند را جایگزین آن کرد، عنوان کرد: تحویل حال به معنای این است که مصلحت جامعه را فدای مصلحت خویش نکنیم و برای خدا قیام کنیم.
نظر شما