«لیله الرغائب» ضیافتی برای خواستن بهترین‌ها

خبرگزاری شبستان: «لیله الرغائب» ضیافتی برای خواستن بهترین‌ها است؛ امشب شبی است که از وابستگی‌های زمینی همچون دل‌های گره خورده تا دلبستگی‌‌های آسمانی در قالب نیت های پاکتان که شاید حتی بر زبان نیز جاری نساخته باشید، در نظرتان خواهد آمد.

گزارش شبستان- خراسان جنوبی؛ رجب، ماه خداست؛ ماه پر برکتی است که اعمال بسیاری برای آن ذکر شده است و پیامبراکرم صلوات الله علیه فرمود: هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، مستوجب خشنودی خدا می شود و غضب الهی از او دور می گردد و دری از درهای جهنم بر روی او بسته می شود.

 

نخستین شب جمعه ماه پربرکت رجب در حالی فرامی‌رسد که با نمایان شدن هلال ماه در آسمان، یکی از بهترین ایام برای نیت تمایلات پاک و آرزوها است؛ رویکردی که در سالهای اخیر پررنگ شده و در این شب بندگان خدا ضمن سجده به درگاهش، امید تازه برای رسیدن به مقصودشان می‌کنند و آرزوهایشان را با فرشتگانش که بر زمین نازل شده اند در میان می گذارند.

 

«لیله الرغائب» ضیافتی برای خواستن بهترین‌ها است و او که بخشنده ترین بخشندگان است، کرمش هیچ گاه توقف پذیر نبوده و نخواهد بود؛ امشب شبی است که از وابستگی‌های زمینی همچون دل‌های گره خورده تا دلبستگی‌‌های آسمانی در قالب نیت های پاکتان که شاید حتی بر زبان نیز جاری نساخته باشید، در نظرتان خواهد آمد و امید اینکه پیش از تماشای هلال رجبی دیگر، آرزوهایتان محقق شده باشد.

 

لیله الرغائب یکی از شب‌های بزرگ و با عظمت ماه رجب است و در این شب تمامی مسلمانان جهان دست به دعا بر می دارند و برای رهایی و نجات از زنجیرهای دنیوی از خداوند متعال کمک می خواهند و چه خوب است که در این شب برای نجات مسلمانان سوریه، یمن و فلسطین از دست وهابیون و گروه تکفیری داعش دعا کنیم.

 

شب آرزوها یا لیله الرغائب شب احیاء و بیداری و نیایش است و در این شب به عطاهای ارزشمند خداوند متعال دست می یابیم؛ بندگان خوب و شایسته خداوند دراین شب تمایل زیادی به رفتن به در خانه خداوند و ارتباط و انس با معبود خویش دارند، در این شب عطا و بخشش خداوند فراوان است و بندگان مخلص خداوند با روی آوردن به بارگاه قدس ربوبی و خاکساری در برابر عظمت حق شایسته دریافت انعام و عطا و بخشش بیکرانه حق می‌شوند.

 

حجت الاسلام حسین کمیلی کارشناس مذهبی  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: هفتمین ماه از سال هجری قمری رجب نام دارد که نباید فضیلت آن را به بوته فراموشی سپرد زیرا در میان ماه‌های از حرمت و قداست ‏برخوردار است و در واقع چهار ماه در قرآن کریم با تعبیر «حرم‏» یعنی برخوردار از حرمت ‏یاد شده است که یکی از آنها رجب نام دارد.

 

وی با بیان اینکه در ماه مبارک رجب قتال و کشتار حرام است، گفت: رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در خصوص فضیلت این ماه فرموده ‏اند که «رجب ماه بزرگ خداست و هیچ ماهی در حرمت و فضیلت‏ به پایه آن نمی ‏رسد و قتال با کافران در این ماه حرام است، آگاه باشید که رجب ماه پروردگار است و شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است و اگر کسی در ماه رجب حتی یک روز روزه بدارد خدا را از خود خشنود ساخته و خشم الهی از او دور می‏ گردد ».

 

کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه ماه رجب، به دلیل برخورداری از مزایای گوناگون و توجه به ابعاد معنوی آن، نام‏های دیگری نیز دارد، افزود: ماه آمرزش خواهی (شهرُ الاستغفار)؛ ماه تک (رَجَبُ الفَرد) به دلیل تنها واقع شدن و جدا شدن آن از سایر ماه‏های حرام؛ سرشار (رَجَبُ الاَصَبّ) به دلیل نزول سرشار رحمت الهی؛ ماه امیرمؤمنان (شهرُ امیرِالمؤمنین)، ریسمان الهی و اَصَمْ یعنی برخوردار از فضیلت‏های بسیار از دیگر نام‌های ماه مبارک رجب است.

 

وی با بیان اینکه ماه رجب، از ماه‏های بزرگی است که طلوع سه امام معصوم، امام علی (علیه ‏السلام)، امام محمد باقر(علیه ‏السلام) و امام جواد (علیه ‏السلام) را در آن شاهد هستیم، تصریح کرد: یاد و نام پیشوایان شهید این ماه، حضرت امام موسی کاظم (علیه ‏السلام) و امام هادی (علیه‏ السلام) و نیز پیام‏ آور کربلا، زینب کبری (علیه السلام) گرما‏ بخش دل‏های مؤمنان است و نیمه ماه مبارک رجب پذیرای معتکفان کوی و شاهد خلوت مشتاقان خواهیم بود.

 

حجت الاسلام کمیلی به لیله الرغائب اشاره کرد و گفت: از جمله شب‌های بزرگ و با عظمت ماه رجب شب جمعه اول این ماه معروف به لیلة الرغائب است و اعمال مخصوصی در این شب ذکر شده که به واسطه آن اعمال برکات و پاداش فراوان بر انسان سرازیر می‏شود.

 

کارشناس مذهبی با بیان اینکه غائب جمع رغیبه به معنی «امرٌ مرغوب فیه عکاء کثیر» است، ادامه داد: لیله الرغائب شبی است که در آن عطاها و مواهب فراوان بدست می ‏آید و در احادیث آمده است که شب جمعه اول ماه مبارک رجب از فضیلت ویژه ای برخوردار است و موجب دست‏یابی انسان به عطایای ارزشمند حضرت پروردگار است.

 

کیفیت اعمال لیلة الرغائب

محدّث قمی در مفاتیح‌ الجنان در ذیل اعمال ماه رجب برای لیله الرغائب اعمالی را به نقل از رسول خدا بیان می‌کند، که به شرح زیر است: در صورت امکان و بلامانع بودن روزه گرفته شود.

 

نماز مخصوصی برای این شب در نظر گرفته شده است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در فضیلت آن می‌فرماید: کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می‌فرستد.

 

زمان ادای این نماز بین نماز مغرب و عشاء است و باید 12 رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می‌شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، 12 مرتبه سوره توحید خوانده شود.

 

هنگامی که 12 رکعت به اتمام رسید، 70 بار ذکر «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الاُْمِّیِّ وَعَلی آلِهِ» گفته شو و پس از آن در سجده 70 بار ذکر «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَهِ وَالرُّوحِ» گفته شود سپس از سر برداشتن از سجده، 70 بار ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِیُّ الاَعْظَمُ» گفته شود و در پایان می‌توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست کرد که ان‌شاء‌الله به استجابت می‌رسد.

 

پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در فضیلت این نماز فرموده است: «کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می‌فرستد. پس او به آن فرد می‌گوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. فوت شده می‌پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده‌ام و کلامی شیرین‌تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی، بهتر از بوی تو نبوییده‌ام. آن زیباروی پاسخ می‌دهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جای آوردی. امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 619252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha