آثار و برکات حضور دائمی در مساجد

خبرگزاری شبستان:رسول اکرم(ص) فرمود: مسجد سرای هر پروا پیشه ای است و خداوند راحتی و رحمت و گذشتن از صراط را برای کسانی که مسجد خانه هایشان باشد، تضمین کرده است.

 خبرگزاری شبستان، جایگاه مسجد در آیات و روایات اسلامی به قدر ارزشمند بیان شده است که رسول اکرم(ص) در بیان آنچه که در شب معراج دیدند، فرمودند: بر برخی از درهای بهشت نوشته شده است، هر کس می خواهد جایگاه خویش را در بهشت ببیند، در مسجدها سکنا گزیند.

 

إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ (توبه، 8)؛ مساجد خدا را تنها کسانى آباد مى‏ کنند که به خدا و روز بازپسین ایمان آورده و نماز برپا داشته و زکات داده و جز از خدا نترسیده ‏اند، پس امید است که اینان از راه‏یافتگان باشند.

 

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: هر گاه دیدید که مردی پیوسته به مسجد می رود به ایمان او گواهی دهید. خداوند متعال فرمودند: تنها کسی که به خدا و روز رستاخیز ایمان آورده است، مساجد خدا را آباد می کند.

 

امیرالمومنین (ع) در اهمیت مسجد می فرمایند: پیامبر خدا (ص)  به من آموخت که هر گاه جامه نویی بر تن کردم، بگویم: سپس خدایی را که لباسی به من پوشاند که در میان مردم با آن خود را بیارایم. پروردگارا! جامه ای با برکت قرارش ده تا در آن برای رضایت تو بکوشم و به آباد ساختن مسجد بپردازم.

 

 آن حضرت همچنین می فرمایند: مسجد از ویرانی خود نزد پروردگارش زبان به شکایت می گشاید و از دیدن آبادکننده اش که مدتی از او دور بوده و اکنون باز گشته، شاد می شود همانگونه که هر یک از شما از رسیدن کسی که از او دور بوده شادمان می شود.امام حسن (ع)  فرمودند: اهل مسجد، دیدارکنندگان خدایند و بر دیدارشونده است که به دیدار کننده اش هدیه بدهد.

 

پیامبر خدا  (ص)  فرمودند: برای هر بنده ای که صبح و شام به مسجد برود و آن را بر سایر چیزها ترجیح دهد در نزد خدا، وسایل پذیرایی از بهشت است که هر بار، آن را برایش آماده می کند همچنان که که هر یک از شما، اگر کسی را که دیدارش را دوست دارد، ملاقات کند در پذیرایی او خواهند کوشید.

 

امام باقر(ع)می فرمایند:پیامبر(ص) به جبرئیل فرمودند: ای جبرئیل! کدام مکان نزد خداوند محبوب تر است؟ گفت: مساجد و دوست داشتنی ترین مسجدیان در پیشگاه خدا، کسی است که پیش از همه وارد می شود و پس از همه بیرون می رود.

 

رسول اکرم  (ص) در بیان آنچه که در شب معراج دیدند: بر برخی از درهای بهشت نوشته دیدند، هر کس می خواهد جایگاه خویش را در بهشت ببیند، در مسجدها سکنا گزیند.

 

 آن حضرت همچنین فرمودند: مسجد سرای هر پروا پیشه ای است و خداوند راحتی و رحمت و گذشتن از صراط را برای کسانی که مساجد خانه هایشان باشد، تضمین کرده است.

 

امام زین العابدین (ع)  فرمودند: موسی بن عمران (ع)  گفت: پروردگارا! اهل تو در روزی که سایه ای جز سایه تو نیست آنان را زیر سایه خود می بری، چه کسانی اند؟خداوند به او وحی کرد: کسانی که پاک دل و خاکسارند... آنها که جونان ماوا گزیدن عقاب ها در آشیانه هایشان، مساجد مرا کاشانه خود برمی گزینند.

 

امام صادق(ع)  فرمودند: مردانگی دو گونه است: مردانگی در وطن و مردانگی در سفر. و اما مردانگی در وطن تلاوت قرآن است و پیوستگی با مساجد.

 

 از امام کاظم(ع) روایت شده است: مسیح (ع) به حواریون گفت:  پرستشگاه های پروردگارتان را زندان بدن ها و پیشانی های خود قرار دهید.

 

برگرفته از فرهنگ نامه مسجد

کد خبر 618319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha