نقش نیروی هوایی و دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس مورد توجه قرار گیرد

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش، بر توجه بیشتر به نقش نیروی هوایی و دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس تاکید کرد و اظهار داشت: لازم است یادمان هایی برای نیروی هوایی و دریایی ارتش راه اندازی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، امیر سرتیپ دوم ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مقر راهیان نور ارتش در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه در جنگ تحمیلی بیش از 37 کشور به صورت مستقیم به رژیم بعث کمک کردند، گفت: مجموع کمک های بلاعوض کشورهای عربی منطقه در زمان جنگ تحمیلی شاید بیش از 100 میلیارد دلار بوده است.

 

وی با بیان اینکه دنیای غرب تمام صنعت نظامی خود را در اختیار رژیم بعثی قرار داد تا بتواند به اهدافش دست یابد، افزود: کشورهای غربی زمانی که مشاهده کردند انقلاب اسلامی قابل سازش نیست، برای دستیابی به اهداف خود، هشت سال جنگ را به ایران تحمیل کردند و می پنداشتند مه این جنگ به نفع آنها پایان می یابد ولی این گونه نشد.

 

وی با اشاره به اینکه هدف رژیم بعث از جنگ تحمیلی جداسازی خوزستان و هدف کشورهای حامی آنها سرنگونی و سقوط انقلاب اسلامی بود، اضافه کرد: تمام تجهیزات نظامی آمریکا در این جنگ پای کار آمده بود و ماهواره ها و رادارهای پرنده آمریکایی تصاویرعملیات ها و تمام پروازهای ما را کنترل می کردند و در اختیار رژیم بعث قرار می دادند.

 

امیر گلفام، با بیان اینکه انقلاب اسلامی در امتداد نهضت عاشورا رخ داد و دفاع مقدس هم در امتداد انقلاب اسلامی به وجود آمد، تصریح کرد: ایران قبل از پیروزی انقلاب، خاستگاه آمریکا در دستیابی به اهداف منطقه ای خود بود و اگر انقلاب اسلامی به پیروزی نمی رسید شاید جنگ تحمیلی هم اتفاق نمی افتاد.

 

وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس تمام پیش بینی های سردمداران و قدرت های نظامی دنیا و تمام فرمول ها و تئوری های نظامی پیش بینی شده جهان را به هم ریخت، عنوان کرد: دفاع مقدس هم دارای ارزش ایرانی است که باید به آن افتخار کنیم و هم در بسیاری از نقاط، این اتفاق ارزشی جهانی دارد و به واسطه آن، تولید علم کرده و به الگویی برای آزادی خواهان و مظلومان جهان تبدیل شده است.

 

وی به نقش ارتش در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و اذعان داشت: ارتش تنها سازمان منسجمی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دفاع از انقلاب پرداخت چرا که پس از پیروزی انقلاب، سازمان منسجمی مانند ارتش که بتواند از انقلاب نوپای اسلامی دفاع کند، وجود نداشت.

 

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش، با بیان اینکه تا آغاز جنگ تحمیلی، ارتش 670 شهید را برای دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی تقدیم کرد، ادامه داد: رژیم بعث و کشورهای حامی رژیم در زمان جنگ، هرگز به قدرت مردم و اینکه این نیرو می تواند تا این حد توانمند باشد، فکر نکرده بودند.

 

وی اظهار کرد: خوزستان از استان های مقاومی است که در جنگ تحمیلی بسیار آسیب دید و مردم آن هر چه در توان داشتند برای ایستادگی و مقاومت در برابر دشمن متجاوز بعثی به کار بستند و در برخی از مناطق، اکثر اعضای یک خانواده به شهادت رسید و باقی اعضای خانواده، تمام هستی خود را از دست دادند و طی مهاجرت در نقاط حاشیه نشین اسکان یافتند.

 

امیر گلفام، با اشاره به اینکه تمام جان و مال مردم خوزستان در راه خدا، جهاد شد و پس از جنگ هم در بازگشت خود به سرزمینی آمدند که کاملا تخریب شده بود، ابراز کرد: تمام خوزستان، سرشار از ایثار و مقاومت مردم این استان است و در آن خون شهیدانی ریخته شده که متعلق به سراسر ایران هستند.

 

وی با بیان اینکه ارتش در دوران دفاع مقدس در سه حوزه هوا، دریا و زمین ورود پیدا کرد و نقش بسیار تاثیرگذاری را ایفا کرد، یاد آور شد: با وجود این همه نقش آفرینی ارتش تنها از نیروهای زمینی سخن گفته شده در حالی که هوانیزو و نیروی هوایی و نیروی دریایی ارتش بسیار در این دوران اثرگذار بودند، حرفی نزدیم.

 

وی تاکید کرد: یک روز پس از جنگ تحمیلی، 140 فروند هواپیما از نیروی هوایی ارتش به صورت یکجا و همزمان، ضربه محکمی به رژیم بعث وارد کردند و طی عملیات های بزرگی در سال های سوم و چهارم جنگ تحمیلی، ظرف چند ساعت با ترابری بزرگی که انجام دادند، چند هزار رزمنده و بسیجی را وارد خوزستان کرد.

 

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش، خاطر نشان کرد: هوانیروز هم عملکرد بزرگی در جنگ داشت و بسیاری از حرکت های جنگی عراق، توسط هلیکوپترهای شکاری هوانیروز مورد اصابت قرار گرفت و با وجود اینکه هیچ تجهیزات نظامی به ما داده نشد عملکرد خوبی ارائه اد.

 

وی افزود: شریان اقتصاد جنگ توسط نیروی دریایی ارتش انجام و تمام غله مورد نیاز و ضروریات زندگی مردم ایران از راه دریا و از طریق بندر امام وارد کشور می شد و در دورانی که دشمن به از بین بردن کشتی های حاوی این محموله ها اقدام می کرد، نیروی دریایی و هوایی ارتش به پشتیبانی و حفاظت از این کشتی ها پرداختند تا کشور دچار کمبود نشود.

 

امیر گلفام، بیان کرد: در دوران جنگ، تمام صادارت نفتی ایران از جزیره خارک انجام می شد و تقریبا به اندازه عمر دفاع مقدس که بالغ بر 2 هزار و 700 روز بود، جزیره خارک بیش از 2 هزار و 700 بار مورد حمله هوایی قرار گرفت که در این شرایط، نیروی هوایی ایستادگی کردند و اجازه ندادند که صادرات متوقف شود.

 

وی با تاکید بر اینکه شهدای پدافند هوایی بیشترین شهدای خارک را تشکیل می دهند و باید گفت اقتصاد کشور در دوران جنگ تحمیلی مدیون نیروی دریایی و نیروی هوایی ارتش است، اضافه کرد: تلاش کردیم با اعزام راویان دفاع مقدس از چهار حوزه خود یعنی نیروی زمینی، هوایی، پدافند هوایی و نیروی دریایی در یادمان های دفاع مقدس که زمینی هستند، نقش نیروهای دیگر ارتش در این دوران را نیز به صورت ملموس تر و با احساس بیشتر ارائه کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه در خوزستان یادمان بزرگ نیروی هوایی و نیروی دریایی که به صورت رسمی و ثبت شده باشد، وجود ندارد، تصریح کرد: هنوز به این ظرفیت نرسیده ایم که یادمان بزرگی برای نیروی هوایی و نیروی دریایی داشته باشیم تا مردم با مراجعه به این یادمان ها از نقش و عملکرد این نیروها در دوران جنگ تحمیلی مطلع شوند که در این راستا باید اقدامات لازم صورت گیرد.

 

کد خبر 618287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha