داروهای ادرارآور را در وقت سحر مصرف نکنید

مسئول آموزش‌های مردمی کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو گفت: داروهای ادرارآور از جمله آنتی بیوتیک ها را در وقت افطار مصرف کنید تا زمان بیشتری برای نوشیدن آب تا سحر داشته باشید.

نوشین محمد حسینی، مسئول آموزش‌های مردمی کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان پیرامون بایدها و نبایدهای دارویی در ماه رمضان گفت: با توجه به اینکه امسال ماه مبارک رمضان در ایام گرم سال قرار گرفته، روزه‌داران از مصرف داروهای مدر (ادرارآور) بهتر است خودداری کنند و در مصرف میزان آب برای بدن دقت بیشتری داشته باشند، زیرا افرادی که از داروهای ادرارآور در ماه مبارک رمضان استفاده می‌کنند، در طول روز آب بیشتری را دفع می کند و موجب تشنگی آنها در طی روز می‌شود.

 

داروی فشار خون را در وعده افطار صرف کنید 

وی با بیان اینکه داروهای ادرارآور باید با توجه به نظر پزشک مورد استفاده قرار گیرد، افزود: یکی از داروهای ادرارآور داروی فشار خون و یا داروهایی است که برای ورم از آنها استفاده می‌شود، در مواردی که پزشک روزه را منع نکند، افراد می‌توانند داروهای ادرارآور را در وقت افطار استفاده کنند.

 

این داروساز اظهار کرد: اگر داروهای ادرارآور در وقت افطار استفاده شوند زمان بیشتری برای آب خوردن تا سحر وجود دارد و بدن افراد کمتر با کم‌‌آبی مواجه می‌شود، اما در مواردی که پزشک معالج از روزه منع کرده است، نباید روزه گرفت.

 

داروهای مسهل آب زیادی از بدن دفع می کنند 

مسئول آموزش‌های مردمی کمیته تجویز مصرف منطقی دارو ادامه داد: داروهای مسهل نیز آب زیادی از بدن دفع می‌کند. این داروها نیز بهتر است در زمان افطار صرف شود تا زمان بیشتر برای نوشیدن آب فراهم شود.

 

وی با بیان اینکه داروهای آمفتامین نیز آب زیادی از بدن دفع می‌کند، اظهار کرد: این داروها نیاز بدن به آب را افزایش می‌دهند، به همین جهت این داروها را در وقت سحر نباید استفاده کرد. اگر این داروها را تحت نظر پزشک استفاده می‌کنید بهتر است در وقت افطار صرف شود.

 

 آنتی بیوتیک ها از جمله داروهای مدر هستند

محمد حسینی، آنتی‌بیوتیک‌ها را یکی دیگر از داروهای دفع ادرار خواند و تصریح کرد:  این دست از داروها در موارد عفونت تجویز می شود، اما اگر احتمال استفاده از داروی جایگزین وجود دارد می توان با نظر پزشک از داروهای جایگزین استفاده کرد، در غیر این صورت با توجه به فاصله زمان افطار تا سحر که بیشتر از 12 ساعت است نمی‌توان از دو وعده آنتی‌بیوتیک استفاده کرد. در این شرایط اگر برای پزشک مقدور باشد، بهتر است از آنتی‌بیوتیک‌های یک دوز برای بیمار تجویز شود، در غیر این صورت افرادی که دچار عفونت هستند نمی‌توانند روزه بگیرند.

 

 نانوایان آب بدنشان را به طور غیرمستقیم از مواد فیبردار تأمین کنند

این پزشک داروساز در مورد روزه‌داران مشاغل سخت گفت: مشاغل سخت به دو گونه هستند؛ یکی مشاغلی که بیشتر در معرض گرسنگی و تشنگی هستند، مانند نانوایان که بیشتر از افراد عادی در برابر حرارت زیاد قرار دارند و در شرایط عادی در مقایسه با افراد دیگر به آب بیشتری احتیاج دارند و بیشتر از فرد نرمال تشنه می‌شوند.

 

وی ادامه داد: نوع دوم مشاغل سخت مشاغلی هستند که در اثر فعالیت زیاد بدنی و یا حمل بار سنگین غذای(کالری) بیشتری مصرف می‌کنند، زیرا انرژی بیشتری هم مصرف می‌کنند و یا در هوای گرم بیرون عرق بیشتر از بدن خود را از دست می‌دهند، به همین جهت روزه این افراد نیز در طول مشکل‌تر از افراد عادی است.

 

محمد حسینی تصریح کرد: از نظر دارویی نمی‌توان دارویی تجویز کرد که گرسنگی و تشنگی را کنترل کند، اما می‌توان با مصرف میوه‌جات و سبزیجات بیشتر قبل از خواب و سحر میزان دریافت بدن از آب را بالا برد.

 

وی گفت: با توجه به شرایط سخت برخی مشاغل بهتر است این افراد آب بدن خود را به طور غیرمستقیم از سبزیجات و میو‌ه‌های فیبردار تأمین کنند، تا در طول روز آب بیشتر در بدن آنها ذخیره شود.

 

 نانوایان با خنک کردن بدن مانع تعریق زیاد شوند

این پزشک داروساز به روزه‌داران در مشاغل سخت پیشنهاد کرد: بهتر است افراد در مشاغل سخت به طور مثال نانوایان به طور مستقیم در برابر تنور قرار نگیرند و در برخی مواقع از تنور کمی فاصله بگیرند و بدن خود را خنک کنند و اجازه تعریق زیاد ندهند.

 

افراد در مشاغل سخت از مواد پروتینی بیشتری استفاده کنند

وی خاطرنشان کرد: افرادی هم که در شغل خود به مواد غذایی بیشتری نیاز دارند، بهتر است در هر وعده سحر خود از مواد غذایی ثقیل و سنگین که دارای مواد پروتئینی بیشتری است در وعده های غذایی استفاده کنند و از مصرف غذاهایی که حاوی قند ساده هستند، بپرهیزند.

 

محمد حسینی اظهار کرد: قند خرما و شیرینی از جمله قندهای ساده ای هستند که به سرعت هضم می‌شوند و بهتر است از این قندها در وعده سحر کمتر و از مواد حاوی پروتئین بیشتر استفاده شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 61750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha