مراسم گرامیداشت سالروز تاسیس ستاد عالی کانون های مساجد برگزار شد/تجلیل از کانون های برتر

خبرگزاری شبستان: آیین گرامیداشت بیست و چهارمین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با حضور مسئولان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در ابتدای این مراسم حجت الاسلام روحانی مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: سال 95 فرقی با سال های گذشته داشت و این که تفاهمنامه یک تفاهمنامه جامع بود و در تمام اوقات سال امکان امضا تفاهمنامه وجود داشت.

 

وی عنوان داشت: جلساتی نیز در طول سال برگزار و آسیب شناسی صورت گرفت که در روند کار بررسی شده تا بتوانیم از توان فکری اعضای کانون ها نیز استفاده کنیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: اگر امروز شاهد رشد مناسب کانون ها هستیم، همه در آن سهیم هستیم و همکاری همگان موجب این پیشرفت بوده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی تاکید کرد: اگر کسی اندیشه و طرح و برنامه ای دارد، انتظار است پیشنهادات خود را ارائه کرده تا بتوانیم شاهد رشد مطلوب تر باشیم.

 

وی گفت: در تفاهمنامه ها، 30 درصد در حوزه آموزش بود که توانستیم 320 حلقه آسمانی را برگزار و 191 جلسه تفسیر قرآن کریم برگزار کردیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم تصریح کرد: در حوزه درسی نیز اقدامات صورت گرفته و 129 حلقه در این زمینه برگزار شده، همچنین 73 هسته پژوهش، 205 اتاق فکر، 247 خانه بهشتی، 238 پرسمان جوان، 187 کلاس های مهارتی، 58 کلاس فنی و 227 کلاس هنری نیز برگزار شده است.

 

روحانی گفت: در حوزه فرهنگ و هنر 135 جلسه شبی با قرآن، 148 هیت قرآنی به ثبت رسید، 242 نماز یاور داریم و 265 دیدار با خانواده شهدا انجام شده است.

 

وی افزود: در حوزه تفریحات سالم از 30 اردوی مشهد حمایت کردیم و 158 ارودی یک روزه را برنامه ریزی کردیم، 266 سانس استخر گرفته شد و 252 کانون از نظر مسائل ورزشی حمایت شدند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با اشاره به حوزه ارتباطات گفت: 80 برنامه مشارکتی برگزار کردیم و این برنامه ها با کمک چندین کانون در کنار هم بوده است، از سوی دیگر 93 نمایشگاه فرهنگی را حمایت کردیم و 375 کانون نیز با ما تفاهمنامه امضا کرده اند.

 

وی با بیان اینکه 40 هزار نفر عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم هستند گفت: این رشد و درخشش مرهون نوع تفکری است که دارید و این اقدامات در حالی رخ داده که وضعیت بودجه سال به سال بدتر شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی گفت: در خصوص اعتبارات با مشکل مواجه شدیم اما با تفکرات خود کانون ها به نتیجه رسیدیم و از سوی دیگر شهرداری قم و دفتر تبلیغات اسلامی از ما حمایت بسیاری کردند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم تصریح کرد: اگر به این ضرورت رسیده ایم که باید در عرصه مساجد کار کرد، نباید منتظر کمک ها باشیم و باید با روحیه خاص مسجدی و بسیجی در راستای برنامه ها گام برداریم.

 

*23 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور فعالیت می کنند

مرتضی طاهریان معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نیز گفت: 18 اسفند یک فرصت بسیار مناسبی است که به آنچه که در یک سال گذشته اتفاق افتاده نیم نگاهی داشته و نقاط ضعف و قوت را بررسی کنیم.

 

وی گفت: یکی از مهمترین اهداف تشکیل ستاد عالی، مبارزه با تهاجم فرهنگی بوده است، اگر بنای حضور جدی در عرصه فرهنگی کشور را داریم، راهی جز راه مسجد وجود ندارد.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان داشت: در طول تاریخ نیز اگر نگاه شود، می بینیم که مرکزی موثرتر از مساجد در حوزه فرهنگی نداشته ایم و یقین بدانید که نخواهیم داشت.

 

طاهریان گفت: مسجدی که در نگاه حضرت امام و مقام معظم رهبری تحت عنوان مسجد تراز اسلامی معرفی شده، مسجدی است که نسبت به همه مسائل حساس است، در برابر دشمن محکم می ایستد و در برابر هر گونه تهدید داخلی و محله ای نقش موثر دارد.

 

وی گفت: مسجد در رابطه با اتفاقات پیرامونی خود بی توجه نبوده و نیست، مسجد باید نسبت به دور و اطراف خود حساسیت داشته باشد و مساجد و کانون های قم این روحیه را دارند.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: بعد از 24 سال فعالیت این امکان فراهم شده که در 23 هزار مسجد کانون تاسیس شود و بر اساس برنامه ششم بنا بر این است که هر مسجد یک کانون فرهنگی هنری داشته باشد.

 

طاهریان گفت: در حال حاضر 12 هزار کتابخانه در جوار مساجد وجود دارد که نیمی از آنها کتابخانه های مخزن دار هستند و در کنار آنها هسته های پژوهش، طرح تلاوت نور و... نیز برگزار می شود.

 

*هیئت علمی در مساجد راه اندازی شود/انتظار از کانون مساجد زیاد است/مساجد را نباید سیاست زده کرد

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی استاد حوزه و دانشگاه هم گفت: اولین جرقه گسترش اسلام از مسجد زده شد و مسجد جایگاه بسیار مهمی دارد که باید توجه کنیم.

 

وی گفت: در ایران و در قم هستیم و قدر مسجد را نمی دانیم و اگر به کشورهای خارج برویم مشاهده می کنیم که به چه میزان این مساجد کارکرد دارند.

 

*رمز موفقیت مساجد

استاد حوزه و دانشگاه گفت: رمز موفقیت مسجد اول امام جماعت خوب است، امام جماعت همانند یک پزشک خوب است که همه به او مراجعه می کنند و باید امام جماعت هم این نقش را ایفا کند.

رفیعی تصریح کرد: از سوی دیگر کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش بسیار مهمی دارند و نباید از این نقش غافل بود و در جذب جوانان کمک کنند.

 

*جریان حضور فرزند دکتر رفیعی در روضه

وی با ذکر خاطره ای از فرزند خود گفت: در سال های خیلی قبل در یک جایی منبر می رفتم و فززند کوچک خود را نیز برده بودم و یک نفری از درب آمد داخل و دست پسر من را گرفت و بلند کرد و خودش جای اون نشست و تکیه داد و این کار موجب شد آن بچه تا چند وقت از روضه و مسجد زده شود. باید مراقب باشیم جوانان را از مسجد و منبر و روضه زده نکنیم.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به کارکردهای مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: در روایات به این نکته اشاره شده که از جمله آن دوست مسجدی پیدا شده و آدم امینی پیدا می شود که می توان به آن اعتماد کرد.

 

*هیئت علمی در مساجد راه اندازی شود

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی عنوان داشت: از دیگر کارکردهای مسجد این است که علم نیکو در مساجد پیدا می شود، مساجد علاوه بر کانون باید هیئت علمی هم داشته باشد و ماهی یک بار نشست داشته و مسائل را به صورت علمی برنامه ریزی کنند.

 

وی تصریح کرد: این هیئت علمی می تواند موضوع دهد و بنا بر اقتضای جمعیت مسائل را دنبال کند و بتوانیم کارها را به صورت موضوعی دنبال کنیم.

 

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: به مسجد جمکران هم گفتیم اما عمل نکرد، بنده خودم موضوع دادم اما این کار را نکرد و باید موضوعی مسائل را دنبال کرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به دیگر اثرات مسجد گفت: مردم در مساجد با قرآن آشنا می شوند و برگزاری دوره های تفسیر قرآن کریم امر بسیار مهمی است که در مساجد قم نیز در حال انجام است.

 

*مسجد باید وقت جوان را پر کند

وی تصریح کرد: مسجد باید اطلاعات علمی و محکم دهد و اگر مسجد کوتاهی کند وقت جوان به تلگرام و اطلاعات سطحی می گذرد.

 

استاد حوزه و دانشگاه عنوان داشت: مسجد کانون رحمت است، مسجد جایی است که جلوی ذلالت را می گیرد، مسجد کانون ارشاد است و مسجد جایی است که موجب ترک گناه می شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی گفت: تعارف نداریم، آمار نماز خوان در کشور پایین آمده، این وضعیت دانشگاه ها و خوابگاه های ما است و باید مسجد تلاش کند تا این مسائل را دنبال و اجازه گسترش مشکلات را ندهد.

 

*انتقاد از برخی کسانی که  بار اباهه گری به دین می زنند

وی با اشاره به برخی از گفته ها توسط افرادی با لباس روحانیت گفت: هر جا می رویم کلیپی نشان می دهند که فردی با لباس روحانی در حال ترویج لابالیگری هستند و می گویند که جهنم دیدنی است و باید دید، شما چه کاره هستی که بار اباهه گری به دین می زنی و حوزه هم که متاسفانه متولی ندارد که برخورد کند.

 

استاد حوزه و دانشگاه گفت: مسجد حجاب و حیا را ترویج می کند و باید همواره به این نکات در مساجد توجه کنیم و اهتمام داشته باشیم.

 

وی با طرح این سئوال که مسجد چیست؟ گفت: مسجد باید بر اساس تقوا باشد، حزب و جریان فلان در مسجد جایی ندارد و همه باید بر اساس تقوا باشد، کسی در مسجد کار می کند که مبدا و معاد را قبول داشته باشد و مسجد بر این اساس است.

 

رفیعی عنوان داشت: مسجد بازار آخرت است و هر کسی به مسجد می رود باید به دنبال سلامت معنوی و فکری خود باشد و مسجد مجالس انبیا است.

 

*انتظار از کانون فرهنگی هنری مساجد بالاست

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به انتظارات از مساجد و کانون های فرهنگی هنری گفت: انتظار علمی و باید مسجد به کانون علمی تبدیل شود و این وظیفه کانون های فرهنگی هنری مساجد است که نباید غافل شوند.

 

وی تصریح کرد: انتظار است حتما هفته ای یکبار در مساجد جلسات پرسش و پاسخ گذاشت و از افراد کارآمد دعوت کرد تا پاسخ دهند.

 

*جلسات تفسیر قرآن کریم در مساجد برگزار شود

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی گفت: برگزاری جلسات تفسیر ثابت در مساجد بسیار مهم است، از سوی دیگر باید کارهای اخلاقی انجام داد و با برگزاری جلسات مختلف در این زمینه باید پیش رفت.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به مشکلات اجتماعی در کشور گفت: مسجد باید کارکردهای اجتماعی نیز داشته باشد و در این زمینه نباید از نقش مسجد غافل شد.

 

*مسجد را نباید سیاست زده کرد

وی گفت: مسجد را نباید سیاست زده کرد، قرار نیست در مسجد فقط افرادی از یک طیف حضور داشته باشند و همه را باید راه داد و جناح مسجد باید فراگیر باشد اما با تایید اصول نظام و کسانی که خط قرمزها را رعایت می کنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: این واقعا جای تاسف است که در برخی از مساجد امام جماعت برای اقامه نماز نیست و باید فکری برای این کار کرد و نماز در سه وعده در مساجد باید برگزار شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ساخت حسینه ها گفت: این امر خوب است اما باید مسجد محور اصلی در همه کارها باشند.

 

*برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد قم باید پایلوتی برای کشور باشد

سید موسی حسینی‌کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم هم گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کانون های فرهنگی هنری نگاه ویژه ای دارد و این نگاه در استان نیز وجود دارد.

 

وی عنوان داشت: در برنامه پنجم توسعه نیز یکی از بخش هایی که حرکت خوبی در مسیر خود داشته کانون های فرهنگی هنری مساجد بوده است.

 

حسینی کاشانی  با اشاره به نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: این کانون ها در کنار امامان جمعه و بسیج مساجد می توانند پذیرای جوانان و نوجوانان علاقه مند باشند تا دل در گرو مسجد داشته و از برنامه های فرهنگی و هنری مساجد بهره ببرند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با برنامه ریزی و کار بلند و با فکر می توانند پایلوتی برای کشور باشند.

 

وی ادامه داد: انتظار است با هماهنگی میان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون های فرهنگی هنری مساجد شاهد تشکیل یک خانواده و ارائه برنامه های کمی و کیفی باشیم.

 

حسینی کاشانی تاکید کرد: سیاست گذاری در کانون های مساجد باید به گونه ای باشد که اولویت کارها در کیفیت باشد و در این زمینه برنامه ریزی کند.

کد خبر 616025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha